att gå ner i vikt driver ett nytt initiativ för att bekämpa högt blodsocker

snabba dieter driver ett nytt initiativ för att bekämpa högt blodsocker

Madison County Health Department, en del av det 10 länet nordöstra hälsoområdet, erbjuder gratis fastinsulin och långsiktiga blodsockertester, tillsammans med en lipidpanel, till invånarna i länet.

‘Vi erbjuder också information och rådgivning när testresultaten har kommit tillbaka’, sa distrikts hälsovårdsdirektör Dr Claude Burnett. Ingen tid behövs, men patienterna borde ha fastat 12 timmar innan de kom in för att få exakta resultat.

Det är uppskattat att minst hälften av alla vuxna har högt blodsocker enligt Journal of American Medicine och Nordöstra hälsoområdet har genomfört ett nytt program för att utbilda allmänheten om vad de kan göra för att sänka blodsockernivån och leva en hälsosammare livsstil.

Dr Burnett gav en ‘Teachable Moment’ -presentation på Madison County Board of Education oktobermötet i oktober och betonade vikten av att utbilda både vuxna och barn på de förödande hälsoeffekterna av högt blodsocker, vilket han säger påverkar varje organsystem i kroppen från ‘ditt huvud till dina tår’.

Dr Burnett sa att distriktets nya program startade för flera år sedan som ett eget arbetshälsovårdsprogram.

‘De flesta av våra anställda, som behövde gå ner i vikt, förlorade 40 till 50 pund, med några få tillbaka det, men en sak jag märkte är att deras blodsocker inte kom ned som förväntat med viktminskningen.’

Så Burnett, som var en av dem, sa att när han bestämde sig för att de inte bara skulle fokusera på tyngd ensam, utan mer på blodsocker.

För några år sedan började han studera blodsocker; inte bara dess effekter på kroppen (hjärtsjukdom / hjärtinfarkt, diabetes, fet leversjukdom, njursvikt, artrit, infektioner, blindhet, impotens etc.) men också hur man tar ner dessa nivåer samtidigt som de förlorar vikt.

‘Det är sant att vi är den fetaste nationen på jorden (31 procent är överviktiga)’, säger Dr. Burnett och tillägger att Frankrikes befolkning å andra sidan bara är ungefär nio procent övervikt, trots all fetthalt 80 procent) i sina vanliga dieter.

Han sade att mycket måste göras för att ‘träna’ allmänheten om att det inte handlar om fett i kosten, eftersom människor gör sitt eget fett från sockerarter och stärkelser, men om att kontrollera och eliminera de flesta sockerarter och stärkelser från kosten för att stabilisera blodsocker och förhindra överlagring av fett.

Burnett sa att de flesta människor har mildt förhöjda blodsockernivåer i genomsnitt 13 år innan de utvecklar typ II-diabetes, vilket ger gott om tid att vända situationen om det är erkänt.

‘De blir insulinresistenta, upplever viktökning (insulin lagras som fett) och deras pankreas ger slutligen upp,’ sa han. ‘Att ha förhöjda blodsockernivån även när de inte har diabetes är inte bra. Många läkare understryker inte detta. ‘

Och det handlar inte bara om socker som ett svårt begrepp för många. Stärkelse metaboliseras av kroppen som socker, säger han. ‘En bakad potatis kommer att bryta ner i ditt system som socker snabbare än att äta en söt efterrätt.’

Burnett hittade många resurser i böcker, som ‘Diabetes Diet’,
att gå ner i vikt driver ett nytt initiativ för att bekämpa högt blodsocker
‘Wheat Belly’ och ‘The New Atkins for a New You’ och online, även överraskande på You Tube, där det finns en mängd föreläsningar av professorer och vardagliga folk som har lärt sig att kontrollera blodsockret och förklara vetenskapen bakom den. Det finns också filmer som Fed Up, The Widowmaker och Carb Loaded (alla är tillgängliga på YouTube).

‘Vi (det medicinska samhället) gjorde ett dåligt jobb att förstå och utbilda allmänheten för decennier tidigare genom att fokusera på att undvika allt fett och bara räkna med kalorier,’ sa han.

Den diet som hälsoavdelningen rekommenderar har en hel del begränsningar som inte är någon överraskning (inga sötsaker, undvik allt som smakar sött) som läskedrycker (vanlig och kost), fruktjuicer, godis, kakor, glass etc. och nej stärkelse (av vilka några är en överraskning) som bröd, tortillor, brödmat, vit och sötpotatis, majs, morötter, brunt och vitt ris, majsmjöl, havre, couscous, quinoa etc.

Men det har också några överraskande utsläppsrätter. Till exempel är hela ägg tillåtna utan gräns. De flesta kött (även rött kött, oavsett fettinnehåll), fisk och fågel finns på den tillåtna listan (för viktminskning kolhydrater bör hållas under 20). Snacks som föreslås inkluderar ägg, fläskskivor, pepperoniskivor, köttfärs och sockerfria pickles.

Dr Burnett och hans fru satte sig på ett nej socker, ingen stärkelse diet för några år sedan och började se sina egna siffror komma ner. Nyligen försökte han ett experiment. Han förbrukade 1,5 koppar vitt ris (en stärkelse) och testade sedan sitt blodsockernivån.

‘Jag åtnjöt riset väldigt mycket och det smakte inte alls sött för mig, men en timme senare var mitt blodsocker 185 (normalt blodsocker är under 100)’, sa han. ‘Cirka två timmar senare var det nere 120, och jag är inte diabetiker. Min kropp hanterade inte överbelastningen av stärkelse bra. ‘Dr Burnett och andra hälsoavdelningsrepresentanter är också tillgängliga för att tala med kyrkliga och medborgerliga grupper om detta ämne. Ring Dr. Burnetts kontor på 706 583 2870 eller Madison County Health Dept på 706 795 2131 för mer information om programmet eller för att begära en talare för din grupp. Besök hälsoavdelningen, som ligger vid 1424 Hwy. 98 West, Danielsville för att få dina gratis tester.
att gå ner i vikt driver ett nytt initiativ för att bekämpa högt blodsocker