gå ner 10 kg på en månad Du saknar viktiga hälsofördelar

gå ner i vikt på 2 veckor Du saknar viktiga hälsofördelar

Den första damens timing är bra: I slutet av detta årtionde, om inte tidigare, förväntas försäljningen av flaskvatten vanligt och kondom överstiga de av kolsyrade läskedrycker, enligt Beverage Marketing Corporation. Skiftet är resultatet av många faktorer, bland annat innovationer inom tappningsteknik som har bidragit till att sänka priset på vatten. Om det beräknade drickandet av vatten från kranen ingår, började vattenförbrukningen faktiskt överskrida sodakonsumtionen runt 2008, enligt rapporten.

Men bara för att vi köper mer vatten betyder det inte nödvändigtvis att vi är tillräckligt hydratiserade. Enligt Centers for Disease Control (CDC) och en studie som genomfördes tidigare i år, möter de flesta amerikaner inte rekommendationerna för vattenintag.

Även människor som dricker vatten regelbundet, som Kelly Gray, en personlig assistent i Lafayette, erkänner att det är svårt att hålla upp vana veckan i veckan. Jag blir upptagen och glömmer, säger Grey, 37. Men när hon når hennes mål om 32 ounce från kranen som kyls och sippas av glaset, säger Grey varje dag hon märker en skillnad i hennes hälsa och utseende.

Ju mer vatten jag dricker desto mer inser jag hur bra det är för mig, säger Gray, som gillar smaken, särskilt när den filtreras. Min hud ser snabbare ut, mörkkretsarna (under ögonen) försvinner och min mage är smalare.

Registrerad dietist Nora Norback bekräftar vattnets status som gudens nektar.

Enligt Norback och många medicinska studier, inklusive en publicerad 2010 av fetmaforskare och nutritionprofessor Barry Popkins University of North Carolina, är korrekt hydratisering kopplad till bättre övergripande hälsa, förbättrad kognitiv funktion, smidighet och viktkontroll, eller hos vissa människor , viktminskning.

Ibland tycker du att du är hungrig när du är egentligen bara törstig, så om du bara dricker vatten, kanske du tycker att du är mättad, säger Norback, som arbetar på Kaiser Permanente Richmond Medical Center. Vatten fyller.

Men, och detta är en viktig anmärkning: Om du redan är hydratiserad, dricker mer vatten som vunnit, gör mycket av en skillnad i din hälsa. Det gör att du går till toaletten mer och förmodligen gör din urin lättare än den ljusgula vi strävar efter, säger Norback.

Vattnet är helt bokstavligt liv: Sixtio till 70 procent av vår kropp är gjord av vatten och majoriteten av vårt blod är vatten, så när den volymen dämpar, slås funktionaliteten bort, förklarar hon. Vatten skyddar våra organ, håller våra vävnader fuktiga, förhindrar förstoppning och löser upp mineraler och andra näringsämnen för att göra dem tillgängliga för kroppen. Avlägsna din kropp även lite och du kan känna dig yr eller lida av huvudvärk och en klibbig mun.

Men hur mycket vatten behöver vi? Vi har alla hört åtta till 10 glasögon, men det beror faktiskt på individen och hans eller hennes behov. Norback säger att låt törst och färgen på din urin vara din guide. Hon föreslår också att följa Institutet för medicinens riktlinjer för vätskor: 2,7 liter (91 ounce, ca 11 koppar) för kvinnor; och 3,7 liter (125 ounces, ca 15 koppar), för män, per dag.

Jag skulle föreslå om två tredjedelar av det totala vätskeintaget kommer från gott gammalt vatten, säger hon. Resten kan komma från mjölk eller mjölkersättning, noncaloric drycker som vanligt te eller kaffe, liksom den vätska som naturligt förekommer i mat. Omkring 20 procent av vårt vätskeintag kan komma från hydratiserande livsmedel, som sallad och vattenmelon, säger hon.

Livsmedel åt sidan, de flesta amerikaner följer inte riktlinjerna. Enligt Centers for Disease Control (CDC) dricker 35 procent av amerikanerna fyra till sju koppar om dagen medan 22 procent dricker åtta koppar eller mer. Resten av oss dricker noll till tre koppar dagligen.

Varför är det så svårt för oss att dricka vanligt vatten och göra det smaksatta vattnet, som Vitamin Vatten, som har ca 7,5 gram socker per flaska, räkna? Inte för Norback.

Jag ser hellre att folk skar upp några gurka skivor eller frukt och lägger den i sin vattentank än att konsumera drycker med socker eller sockersubstitut, säger Norback. Vissa människor säger att de inte gillar smaken av vatten. Andra blir upptagna och ibland ignorerar kroppens behov tills det gör meddelandet högt och tydligt.

För att uppmuntra mer vattendryck föreslår Norback att man serverar ett glas vatten vid måltiden och håller en ny flaska vatten i bilens kopphållare.

För två år sedan började Jeff Satz i San Jose göra dessa typer av livsstilsförändringar när han bestämde sig för att bli frisk, börja cykla och dricka mer vatten. Vid sin läkares uppmaning ökade ingenjören Satz sitt vattenintag till 10 glas per dag som ett sätt att lindra ledvärk och skämma ut trötthet. Det tog några månader att påminna sig om att dricka det. Nu inser han hur uttorkad han var.

Jag känner mig mer energisk, säger Satz, vem är 47 och dricker sitt vatten från en påfyllningsbar glasflaska. Han säger att han har en ljusfärgad flaska på sitt skrivbord och att tillgången till en vattenkylare på jobbet hjälpte honom att uppfylla sina mål. Jag längtar efter den skarpa smaken, och när jag dricker något annat, som juice eller kaffe, måste jag dricka vatten efter det att släcka min törst.

Anisha Patel, biträdande professor i Division of General Pediatrics hos UCSF, säger att han börjar börja tidigt som ungare, är ett bra sätt att göra vattenhållningsstickan. Vattenkraven för ungdomar är mindre än de är för vuxna, men inte för mycket: För unga män (4 år 18 år) föreslår institutet för medicin 1,3 till 3,3 liter; För kvinnor i samma åldersgrupp, 1,3 till 2,3 liter.

Men enligt en studie från 2011 som använde data från National Health and Nutrition Examination Survey, svarade vanligt vatten för bara 33 procent av det totala vätskeintaget, med återstoden från sjuka drycker som soda och energidrycker. Det är oroande, säger Patel.

Även mild uttorkning kan orsaka minskad kognition och fysisk prestanda hos barn, säger Patel, vars forskning om tillgång till vatten har hjälpt till att få mer rent, nytt dricksvatten på skolans campus.
gå ner 10 kg på en månad Du saknar viktiga hälsofördelar