hälsohem viktminskning Drogbehandlingar för fetma

vad ska man göra för att gå ner i vikt Drogbehandlingar för fetma

Nuvarande läkemedelsbehandlingar för fetma är relativt ineffektiva. Även om många behandlingar är framgångsrika för att främja viktminskning på kort sikt. långsiktigt underhåll är ett viktigt problem som ännu inte har övervinnats. Med den obesvarade förekomsten av fetma i den utvecklade och nu utvecklade världen är det ett integrerat problem för epidemiologer, beslutsfattare och forskare som vill behandla fetma. Här förklarar vi de grundläggande mekanismerna för åtgärder som ligger till grund för nuvarande farmakologiska behandlingar och även de utvecklingsmetoder som eventuella framtida läkemedel kan ta.

Nonselektiv aktivering av multipla biogena monoaminer genom återupptagningsinhibering. Sibutramin och tesofensin [1] har denna mekanism.

Sibutramin användes ursprungligen vid behandling av depression [3] men används nu för att hjälpa överviktiga patienter att gå ner i vikt, och tillsammans med 2008 var det enda läkemedlet licensierat för sådan användning i Storbritannien. [4] Det verkar inom hypothalamus genom att förhindra återupptag av både noradrenalin och serotonin. [5] [6] Detta ger ökad känsla av mättnad, minskad aptit och lägre intag av mat som leder till viktminskning. [7] Några studier har visat att sibutramin kan öka termogenesen och som sådan bidra till viktminskning, men i andra studier har inga sådana effekter visats, och det verkar som att denna åtgärd bidrar till, i allra högsta grad, en mindre väg till viktminskning. Det anses också att sibutramin kan påverka halterna av hormonerna leptin och ghrelin, såväl som central neuropeptid Y (NPY) och proopiomelanokortin (POMC) mRNA. Sibutraminbehandling skiljer sig från orlistat i förhållande till leptin, eftersom vid användning av sibutramin hålls överföring av leptin till hjärnan bibehållen eller till och med ökad under viktminskning som inte händer vid användning av orlistat.

En stor biverkning av sibutraminbehandling är en dosberoende ökning av både blodtryck och hjärtfrekvens och eftersom fetma patienter sannolikt redan har förhöjt blodtryck och hjärtfrekvens är det viktigt att kontrollera dessa regelbundet hos obese patienter som tar sibutramin. Patienter med högt blodtryck och / eller kardiovaskulär sjukdom rekommenderas starkt att ta läkemedlet. Sibutramin kan också ibland orsaka att patienten lider av torr mun, förstoppning och sömnlöshet. [8] Ungdomar som tar sibutramin bör kontrolleras regelbundet för en eventuell ökning av självmordstankar, eftersom de verkar på liknande sätt som anti-depressiva medel genom att förhindra upptag av noradrenalin och serotonin. [5]

Detta läkemedel har nu dragits tillbaka i Storbritannien för rädsla för att det ökar sannolikheten för hjärtattacker och stroke

Endokannabinoider är ämnen som produceras i kroppen, inklusive i själva hjärnan, som efterliknar cannabis effekter och cannabis har länge varit kända för att stimulera aptit. Endokannabinoider agerar på mycket specifika cannabinoidreceptorer, av vilka det finns två typer: CB1-receptorer, vilka huvudsakligen finns inom centrala nervsystemet (huvudsakligen på presynaptiska nervändar) och CB2-receptorer, vilka åtminstone finns i perifera vävnader. CB1-receptorer är G-proteinkopplade receptorer, placerade på plasmamembranen hos neuroner i specifika regioner i hjärnan, inklusive hypotalamus och i hjärnans ‘belöning’ -vägar. När en cannabinoidagonist binder till CB1-receptorn på en neuron har två huvudåtgärder:

1) Inhibering av kalcium till cellen hämmas

2) Kaliumkanaler aktiveras, vilket gör att neuronen blir hyperpolariserad. Kopplingen mellan aptit och CB1-receptorer är oklart, men är sannolikt att involvera CB1-receptorer i hypotalamusen. Möss som är genetiskt konstruerade för att vara bristfälliga i CB 1-receptorer är resistenta mot diet-inducerad övervikt och kliniska prövningar av rimonabant har visat signifikant viktminskning hos överviktiga ämnen i kombination med en minskning av kaloriintaget, liksom en förbättring av förhållandet mellan ‘bra’ (HDL) till ‘dåligt’ (LDL) kolesterol. [9] Viktminskningen sträcker sig emellertid utöver den övergående minskningen av aptiten. I godismatade djur ökade rimonabant mängden fett tillgängligt för förbränning efter en måltid, och att detta inte var en indirekt kompensatorisk följd av matbrist, utan en direkt neuroendokrin effekt. [10] Det är nu känt att blockering av cannabinoidreceptorer av typ 1 utlöser födelsen av nya mitokondrier (cellernas fettförbränningskraftverk) i adipocyter, [11] uppenbarligen en fördelaktig effekt för viktminskning.

Ett problem med att använda CB1-antagonister är incidensen av psykiatriska problem, i synnerhet depression; flera självmord inträffade under kliniska prövningar. [5] Som ett resultat har FDA inte godkänt användningen av rimonabant i USA. För närvarande godkänns endast ett drog av detta slag för användning globalt (Xenicol) och det verkar genom att hämma enzymet lipas som bryter ner fett i tarmen,
hälsohem viktminskning Drogbehandlingar för fetma
vilket innebär att fettet inte kan absorberas från mat och istället utsöndras det ut ur kropp. [13] Detta kan minska mängden fett absorberat från tarmen med 30%, vilket orsakar minskat kaloriintag och därmed viktminskning. Viktminskningen från att ta detta läkemedel är mellan 5 10% i genomsnitt. [14] förbättrar också flera andra kardiovaskulära riskfaktorer. Lågdensitets lipoproteiner (LDL) och triglyceridnivåer reducerades med mer än väntat för viktminskningen, liksom blodtrycket, midjemåttet och lipiderna reducerades. [15] En del forskning tyder också på att reduktion av glukos- och HbA1c-nivåer i typ 2-diabetiker med mer än förutspått för viktminskningen med föreslagna metoder inklusive ökad insulinkänslighet och glukagonliknande peptid 1-utsöndring i tunntarmen. Minskar också risken för typ 2 diabetes i överviktiga ämnen. [7]

Emellertid har detta läkemedel biverkningar. Oljepottning, flatulens, magkramper, fekal brådskande / inkontinens och flytande avföring är vanliga biverkningar, på grund av en ökning av fett i tarmen och avföring. [13] Dessa biverkningar rapporteras endast upplevas under de tidiga stadierna och avtar när patienter lär sig att använda läkemedlet. [5] förhindrar också viss absorption av fettlösliga vitaminer (vitaminerna A, E, D och K), och därför rekommenderas patienter att ta kosttillskott. Läkemedlet har inga systemiska biverkningar som det finns i tarmen, men det påverkar absorptionen av acyklovir (en antiviral), så de ska inte användas samtidigt. [5]

År 2001 utfärdade National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) ett pressmeddelande om vägledning, och det står att det är kostnadseffektivt för NHS. [16]

Gut hormoner

Liksom droger som arbetar i periferin för att orsaka viktminskning, orsakar vissa hormoner som produceras i kroppen mättnad. Ett exempel är amylin, vilket är ett hormon som utsöndras tillsammans med insulin från bukspottkörteln som svar på en måltid, vilket gör att du känner dig full och reglerar därmed din måltidsstorlek. En amylinanalog, Pramlintide, undersöks för närvarande som en potentiell fetma-terapi och används redan hos diabetiker. [15]

Glukagonliknande peptid 1 frigörs från tarmen under ätning och reläer mättnadsinformation till hjärnan via vagusnerven. [15] Liraglutid är en långverkande analog av glukagonliknande peptid 1 och har nyligen visat sig vara effektiv i icke-diabetiska grupper [17] , vilket resulterar i signifikant viktminskning jämfört med placebo och orlistat. Liraglutid reducerade också fastande lipider och genomsnittligt systoliskt blodtryck. När det gäller långsiktigt underhåll av vikt krävs ytterligare studier.

Peptid YY, som också frigörs från tarmen, kan också vara en potential för användning tillsammans med bukspottkörtelpeptid (PP) som båda minskar aptiten. Småskaliga försök i en peptid som heter Oxyntomodulin har också varit lovande, med större försök som väntar på att vara förformade. [18] Metformins roll i stabiliserande blodglukosnivåer har visat sig hjälpa till med viktminskning och kanske också av en annan mekanism för att minska aptiten. [19] Acarbose antas helt enkelt sakta ner näringsämnets digestion och interagera med glukagonliknande peptid 1 för att hjälpa en liten viktminskning.

Däremot kommer patienter utan typ II-diabetes inte att gynna i samma utsträckning, även om studier har visat mindre förbättringar. [14] I diabetesprogrammet var den viktminskning som uppnåddes hos en grupp icke-diabetespatienter som tog metformin ungefär hälften av en grupp för ‘lifestyle modification’ och den genomsnittliga viktminskningen var bara något högre än i placebogruppen. [20] . genom hypoabsorption i nefronen) och som sådan har ingen roll i viktminskning genom att minska kroppsfettbutiker. De missbrukas, men som ett medel för en ‘snabb fix’ pseudo viktminskning, vilket ger intrycket av en minskning av kroppsvikt medan de i verkligheten helt enkelt orsakar uttorkning. De har använts någon gång i idrotten, speciellt boxning,
hälsohem viktminskning Drogbehandlingar för fetma
för boxare att ‘göra tyngden’ eller helt enkelt för att minska sannolikheten för att andra droger hittas genom urinprovning. [21] De används också av kvinnor som lider av för menstruationsvattenretention. [22]