hur många kalorier är ett kilo Dricka en mindre soda en vecka kan hjälpa dig att gå ner i vikt

ner i vikt Dricka en mindre soda en vecka kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Om du letar efter en utgångspunkt för meningsfull viktminskning kan du försöka hoppa över sötvattenfri soda. Människor som skar ut om en burk sockerfri soda per vecka fick också ett pund mindre under en ny studie jämfört med dem som inte förändrade sina sodavattor alls. Studien publicerades i American Journal of Public Health.

Sjuka drycker har länge länkats till en större midja. Chan School of Public Health och Mexiko National Institute of Public Health, tittade på hur drickande läskedrycker var kopplade till viktförändring över två år. Mer än 11 ​​000 kvinnor som bodde i Mexiko svarade på frågor om deras regelbundna insats av soda (sockersötad) och diet (artificiellt sötad) 2006 och igen 2008. De rapporterade också sin vikt och midjeomfång.

Efter att ha anpassat sig till livsstil och andra kostfaktorer fann forskarna att kvinnor som sänkte sitt sockerhaltiga intag med ungefär en vecka i veckan, fick nästan ett kilo mindre (0,88 lb) än de som inte dricker mindre. Å andra sidan, de som lagt till om en burk läsk till per vecka till deras kost fick 0,66 lb mer än de som inte förändrade sina sodavaner.

Att göra det till en daglig ritual var kopplad till ännu mer viktökning. Att dricka en extra burk natron per dag var förknippad med mer än två pounds som uppnåddes under studietiden, och större midjor, jämfört med dem som drick mer eller mindre soda över tiden. Deras undersökning tittade bara på två år, och det är troligt att förändringar i vikt och midjemått skulle vara större om förändringarna i sockersötad sodavattenförbrukning hålls över tiden, skriver de i papperet.

Skära tillbaka på läsk kan vara särskilt fördelaktigt för personer som redan kämpar med sin vikt. De starkaste länkarna mellan viktförändringar och läskedrycksförändringar sågs hos kvinnor som var överviktiga eller överviktiga i början av studien.

MER: Nästan 30% av människorna i världen är överviktiga eller överviktiga

Att dricka mer eller mindre diet soda under studiens gång var inte associerad med viktförändringar över tiden.

Studien kunde bara visa föreningar mellan läskförbrukning och viktökning, inte orsak och effekt. Det är också svårt att känna till alla andra beteenden som kan gå och skära på sodavatten, eller byta till dietdrycker, för att försämra viktökning.

Eftersom studien endast omfattade spansktalande kvinnor som lever i Mexiko, kan dess resultat inte gälla andra populationer.
hur många kalorier är ett kilo Dricka en mindre soda en vecka kan hjälpa dig att gå ner i vikt