ner i vikt blogg Du behöver kolhydrater för att vara aktiv

tips gå ner i vikt Du behöver kolhydrater för att vara aktiv

FAIRBANKS ‘Tis säsongen för festlig mat och, när helgdagarna är över, nyårs resolutioner. Har du någonsin löst att det här blir året du förlorar tillräckligt mycket för att passa tillbaka till de skinniga jeans som lurar i din garderob?

Med januari här uppmuntrar jag dig att hoppa över de tillfälliga dieterna och börja med en permanent ‘diet’ som kommer att göra mer än att hjälpa dig att förlora oönskat kroppsfett.

Låt oss möta fakta: Fad dieter fungerar inte. De tenderar att vara otillfredsställande eller följd av bingeing. Många dieters växer nästan lika fort som de förlorade det. En majoritet av nyfödda dieter har fokuserat på minskade kolhydrater och ökat protein. Trots dessa många dieter fortsätter vårt samhälle att kämpa med vikt och de ofta kopplade högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdom.

En kolhydrat eller stärkelsebaserad diet kan avsluta dina upplösningar för att gå ner i vikt och kan till och med hjälpa till att omvända många sjukdomsprocesser, inklusive artrit och cancer i bröstet, prostata och tjocktarmen. Här är det därför:

Stärkelse (kolhydrat) uppfyller din hunger.

I ‘Stärkelseprocessen’ skrev Dr. John McDougall: ‘Du kan inte lura hungern genom att trycka dig bort från bordet, lägga ner gaffeln mellan bett, äta från en liten tallrik eller räkna med kalorier. Tillfredsställande aptiten börjar med fyllning magen. Stärkelser fyller magen med mindre kalorier per gram än protein eller fett. ‘

Detta är nyckeln till att fylla på utan att fylla i.

Kolhydrater ökar din ämnesomsättning.

Dr Neal Barnard förklarar i ‘Liv för Livet’ att kolhydrater justerar dina hormoner och därigenom påskyndar kalorierna. Carbs hjälper dig också att känna sig full och nöjd, cueing din kropp som du har fått tillräckligt med mat. Överskott kolhydrater tenderar att brännas som kroppsvärme och genom normal daglig aktivitet.

I motsats till populär tro, lagras karbohydrater inte lätt som fett.

Det är fett som lätt lagras som fett. Fett är extremt hög i kalorier. Det går inte snabbare om metabolism och det kan sabotera en annars hälsosam mat. Potatisen, en nästan perfekt mat, är drenched med smör och ost. Den höga fibern,
ner i vikt blogg Du behöver kolhydrater för att vara aktiv
kalciumrika bönor smutsas i ost eller bacon. deras fiber, malda i mjöl och blandat med fett, socker och konserveringsmedel. Det är inte konstigt att kolhydrater anklagas för att orsaka viktökning. De flesta har förändrats kraftigt.

Komplexa kolhydrater finns bara i växter.

Korn, grönsaker och bönor är utmärkta källor till komplexa kolhydrater. De är också rik på fiber. Fiber binder till överskott av hormoner, toxiner och döda celler och hjälpmedel i deras borttagning från kroppen genom att lägga bulk till avföringen. Dessutom är kolhydrater goda källor till friskt protein, vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier som skyddar och reparerar vävnader i kroppen.

Din hjärna lita bara på kolhydrater för energi.

Det här är delvis varför du kan uppleva huvudvärk och känner att du inte kan tänka så klart på en låg carb eller högprotein diet.

Djurprotein är speciellt surt och berövar kalcium från dina ben till buffert och balanserar syran. Högprotein kan förvärra artritiska tillstånd och öka inflammation i kroppen.

Protein är också en stor avfallsprodukt från njurarna och höga mängder kan öka njursten och vävnadsskada.

En dietplan fungerar i den utsträckning du kan behålla den över tid och permanent införliva koncepten i ditt vardag.

Att känna sig nöjd och se din hälsa och energi tillbaka är motivation att fortsätta på denna plan. Är du redo att göra en permanent förändring?

Adrienne Lee är en registrerad dietist på Fairbanks Memorial Hospital / Denali Center och arbetar på Vitality Center för medvetet boende.

ArtiklarPopulation avtar i Alaska och Fairbanks, år 2017Fairbanks man dödade, ungdom skadad i två fordonskollision på Parks HighwayTroopers: 2 hittade döda på campground identified3 personer hittade döda i parkerade utanför Alaska hotelKodiak Jack s får nytt namn, nya ägare, stilla off limits för soldaterRolled tankfartyg spilled 800 gallons bränsle kan äventyra Tanana RiverDriver av tillflyktsbil i Kavairlook döda dömdArmy tanker spill bränsle efter rulla på Richardson HighwayFairbanks företag rädda effekten av Trumps pålagda ståltullarRandy Smith studenter protesterar våldsvåld,
ner i vikt blogg Du behöver kolhydrater för att vara aktiv
skolstyrelsen diskuterar säkerheten