viktminskning app Du kan äta potatis och gå ner i vikt så länge du håller dig till en kalori

gå ner i vikt snabbt piller Du kan äta potatis och gå ner i vikt så länge du håller dig till en kalori

Du kan äta potatis och bli smal! Dieters som åt spuds förlorade fortfarande vikt så länge de fastnade på en kalorikontrollerad diet

Studien tittade på dieters som åt låga kalorier och höga GI eller låga GIfoods. De inkluderade också en kontrollgrupp som inte hade några kalori- eller GI-restriktioner. Alla grupperna fick höra att äta 5 till 7 portioner av potatis en vecka. Efter 12 veckor förlorade alla människor liknande viktmängder orsaka viktökning, potatis kan hep viktminskning, säger experterMedium sized spud har bara 110 kalorier och hälften dagligen C-vitamin dos

Forskarna ville förstå rollen att sänka kalorier och det glykemiska indexet (GI) påverkade viktminskningen när potatis ingår i kosten.

Det glykemiska indexet är en skala från noll till 100 som representerar hur snabbt glukos släpps ut i blodet efter att ha ätit kolhydrater.

Att äta höga GI-livsmedel som vitbröd och vitt ris ger upphov till blodsockernivåer, eftersom glukos släpps snabbt in i blodet, följt av en nedgång när insulin frigörs för att kontrollera det.

Låg GI-mat, som fullkornsbröd, gröt och brunt ris, bryts ner långsamt under matsmältning, vilket gör dieters känner sig fylligare för längre och stabiliserande blodsockernivåer.

Som en del av studien delades 90 överviktiga män och kvinnor i tre grupper.

Den första gruppen fick höra att minska kalorierna men äta höga GI-livsmedel.

VARFÖR POTATOR ÄR BÄTTRE FÖR DIG än du kanske tror

Den andra gruppen fick höra att minska kalorierna men äta låga GI-livsmedel.

Människor i den tredje gruppen kunde äta vad de ville, utan några restriktioner på kalorier eller GI-livsmedel.

Alla tre grupperna fick potatis, hälsosamma recept och berättade att äta fem till sju portioner potatis varje vecka.

Vid slutet av 12-veckors studieperiod fann forskarna att alla tre grupperna hade gått ner i vikt och det fanns ingen signifikant skillnad i viktminskning mellan grupperna.

Intressant, även kontrollgruppen minskade sina kalorier och förlorade vikt trots att de inte hade en viss kaloribegränsning. potatisodlare och hanterare.

Det publicerades emellertid i Journal of the American College of Nutrition

‘Det finns inga bevis för att potatis, när de är beredda på ett hälsosamt sätt, bidrar till viktökning. Faktum är att vi ser att de kan ingå i ett viktminskningsprogram’, sade forskarna

Leadforskare Dr Britt Burton Freeman, från Illinois Institute of Technology sa: ‘Vissa människor har ifrågasatt potatisrollen i en viktminskning på grund av att grönsaken betecknas som ett högt glykemiskt indexmat.

‘Resultaten av denna studie bekräftar dock vilka hälsovårdspersonal och näringsexperter som har sagt i åratal: det handlar inte om att eliminera vissa livsmedel eller livsmedelsgrupper, utan det minskar kalorier som räknas.’

Han tillade: ‘Det finns inga bevis för att potatis, när de är beredda på ett hälsosamt sätt, bidrar till viktökning. Vi ser faktiskt att de kan vara en del av ett viktminskningsprogram.’

Hans samforskare Dr Tissa Kappagoda, från University of California i Davis, tillade: ‘Att alla grupper, även kontrollgruppen, har gått ner i vikt är ett nyfiken funderande och ger anledning till framtida forskning.’

Mest sedda Nyhetsvideor EDL Tommy Robinson verkar vara vid gäng Piloter spännande spåra bisarrt oidentifierat luftfenomen PETA-demonstranter invaderar Crufts pitch efter Best in Show vinna Förvirrad korsrashund stjäl showen på Crufts Monster spindel spotted undviker stigande översvämning i North Queensland Shocking moment helikopter kraschar in i New York East River Anglia Ruskin alumna stämde på universitetet för brist på kvalitet Kansas High School-spelare skottar motståndare i korgstativet Ryssland testade ny Klinok hypersonisk missil tillkännaget av Putin Trump säger NBC Chuck Todd sovande son av en brorsprinsessan går bort från Dubai för att fly hennes kontrollerande pappa High school basketspelare skjuter motståndare i korgstativet

‘Flickor måste räddas från att gå igenom detta helvete’: Ring. SAS ‘kidnappar’ Meghan Markle och eldar levande rundor till. Kommer friheten att falla 8,5 ton kinesisk rymdstation krasch. ‘Det är sa terrierattack!’ Crufts säkerhet skrämmer som. Graduate, 29, sues universitet för 60,000 över henne. ‘Vad f är det där?’ Shocking moment Navy pilot. Putin visar världen hur han kunde börja världskriget med. Harry Potter och det thailändska massagestallets mysterium: Brasilianerna tar sig till sadeln NAKED i naken cykeltur till. Frantic mayday-samtal avslöjar hur helikopter chartered. Skolkörare förälder REFUSER att flytta sin Mercedes på. Kvinna, 20, som rivit ut hennes ögon när det är högt på meth har. Sätt upp dina fötter! Buskraschoffer som hade sin fot. EXCLUSIVE: ‘Övning hjälper mig att behålla min sanity!’ Lara. Dagsvårdsägare, 32, får 21 års fängelse för att dö. EXCLUSIVE: OJ Simpson LAUGHS om att hans barn är. Skådespelare kräver efterfrågade observatörer att övervaka sexscener skott. Mamma av två, 31, stämmer efter att ha förlorat nästan alla hennes lemmar.
viktminskning app Du kan äta potatis och gå ner i vikt så länge du håller dig till en kalori