viktminskning snabbt Dricka grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt

matschema för viktnedgång Dricka grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Grön te i flytande eller kapsel kan hjälpa till med viktminskning

Tidigare djurstudier visade att grönt teextrakt ökade termogenesen, vilket är genereringen av kroppsvärme som uppstår som ett resultat av normal matsmältning, absorption och metabolisering av mat.

I den nya studien, som gjordes av Abdul Dulloo, från Institute of Physiology vid University of Fribourg i Schweiz, exponerade forskare en viss typ av fettvävnad från råttor till koffein och till grönt teextrakt innehållande små koncentrationer av koffein.

Grön te innehållande koffein kan höja metabolism

Grönt te innehållande koffein ökade signifikant termogenes med 28% till 77%, beroende på dos, medan koffein ensam resulterade i ingen signifikant ökning. När stimulans efedrin sattes till grönt te med koffein var ökningen ännu viktigare jämfört med koffein enbart och ephedrin ensam. Koffein och efedrin används tillsammans i vissa växtbaserade viktminskningspreparat, men det finns många säkerhetshänsyn för efedrin eftersom det ökar hjärtfrekvensen och blodtrycket.

Dulloo och kollegor testade också växtföreningen EGCG som finns i grönt te. De fann att stimulant ephedrin ensam inte hade någon effekt på termogenesen, men att koffein plus efedrin resulterade i en ökning med 84%. Men tillsats av EGCG till koffein plus efedrinblandningen ökade termogenesen ytterligare.

‘Våra studier.

En forskare som granskade studien för WebMD säger att medan arbetet är intressant och utökar gruppens tidigare resultat genom att visa att föreningar i grönt te andra än koffein är involverade i termogenes, bör försiktighet användas för att tolka djurdata och tillämpa det på människor.

‘De använde [en särskild typ av fettvävnad] från råttor och vi vet verkligen inte hur signifikant den vävnaden är hos människor eller om det är annorlunda i överviktiga och icke fetma människor,
viktminskning snabbt Dricka grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt
säger Sheri Zidenberg Cherr, doktor. utesluter inte betydelsen av resultaten, och det är en bra modell att använda för att se på effekterna av koffein och kombinationen av koffein och de [växtföreningar] som finns närvarande i grönt te, men tills bättre kliniska prövningar är gjort hos människor, är det svårt att säga vad den fysiologiska betydelsen av detta faktiskt kan vara. ‘

Zidenberg Cherr, som är docent i näring vid University of California, Davis, påpekar också att termogenes endast spelar en mycket liten roll i energiförbrukningen hos vuxna. Det mesta av den energi som används är att användas för att upprätthålla grundläggande kroppsfunktioner som andning och blodflöde genom kroppen.

Hon säger att grönt te kan ha många hälsofördelar på grund av dess växtföreningar, men varnar att det inte är svaret på viktminskningsproblem. ‘Grönt te kan inte användas, och det ska inte användas som en’ magisk kula ‘för viktminskning, säger hon WebMD. ‘Du måste kombinera den med andra förändringar,
viktminskning snabbt Dricka grönt te kan hjälpa dig att gå ner i vikt
bland annat öka fysisk aktivitet och minska en kost med högt kaloriinnehåll.’