viktminskning tabletter Du kan ha den här speciella genen

går inte ner i vikt Du kan ha den här speciella genen

Är du avundsjuk på dina vänner som verkar äta vad de vill utan att få ett pund, medan en enda bit pizza gör att du får flera? Genetik kan vara relaterad till skillnaden, enligt en ny rapport.

>> RELATERAT: Hur man går ner i vikt: Ta en paus från din diet i två veckor

Forskare från Duke University och University of North Carolina på Chapel Hill genomförde nyligen ett experiment, publicerat i Proceedings of National Academy of Sciences journal, för att rikta mutationer i en gen som kallas ankyrin B, som är förknippad med viktökning bland tyngre människor.

För att göra det konstruerade de möss som hade humana varianter av ankyrin B. De fann att mössen växte snabbare och snabbare än möss utan genen, även när man fick samma mängd motion och nutrition. ‘Vi tror att den här genen kunde ha hjälpt våra förfäder att lagra energi i hungersnöd. I nuvarande tider, där mat är rikligt, kan ankyrin B-varianter driva in överviktspidemin.’

>> RELATERAD: Varför denna diet berömd av Jennifer Aniston kunde fungera för dig

De upptäckte att dessa gnagare lagrade kalorier i fettvävnad i motsats till andra vävnader som bränner kalorierna och använder dem som energi. Detta medför att glukosen producerar ännu mer fett, vilket är ovanligt. Normalt fungerar ett speciellt membran som en dörr för att hålla glukosen spridning till andra celler, men mutationen håller portarna öppna. ‘Vi fann att möss kan bli överviktiga utan att äta mer, och att det finns en underliggande cellulär mekanism för att förklara den viktökning,’ sade Bennett. ‘Den här genen kan göra det möjligt för oss att identifiera personer som riskerar att se vilka slags kalorier de äter och övar mer för att hålla deras kroppsvikt under kontroll.’
viktminskning tabletter Du kan ha den här speciella genen