gå ned i vikt snabbt encyklopediartikel

snabb diet encyklopediartikel

Denna redigerbara huvudartikel är under utveckling och är inte avsedd att citeras. genom att redigera det kan du hjälpa till att förbättra den mot en framtida godkänd, citable version. Dessa icke godkända artiklar omfattas av en ansvarsfriskrivning. [redigera intro] Sibutramin är en centralverkande serotonin norepinephrinåterupptagshämmare som är strukturellt relaterad till amfetamin. Ursprungligen används för behandling av depression [1] används det nu för att hjälpa överviktiga och överviktiga patienter att gå ner i vikt och tillsammans med Orlistat 2008 var det enda läkemedlet licensierat för användning i Storbritannien. [2] Det har varit förknippat med ökade hjärt-kärlsjukdomar och stroke och har sedan drogs tillbaka från marknaden. Sibutramin verkar inom hypothalamus genom att förhindra återupptaget av både noradrenalin och serotonin. [3] [4] Denna inhibering orsakar patienten ökade känslor av mättnad, minskad aptit och ett motsvarande minskat intag av mat som resulterar i viktminskning. [5] Vissa studier har visat att sibutramin kan öka termogenesen och som sådan bidra till viktminskning, men det har också funnits andra studier där inga sådana effekter visades och det verkar som att denna åtgärd bidrar till, på det mesta en mindre väg till viktminskning. Det anses också att sibutramin kan påverka halterna av hormonerna leptin och ghrelin,
gå ned i vikt snabbt encyklopediartikel
såväl som central neuropeptid Y (NPY) och proopiomelanokortin (POMC) mRNA. Sibutraminbehandling skiljer sig från orlistat i förhållande till leptin, eftersom vid användning av sibutramin överförs leptin i hjärnan eller till och med ökas under viktminskning som inte händer vid användning av orlistat.Sibutramin först salufördes av Knoll Pharmaceuticals och därefter av Abbott Laboratories under olika varumärken inklusive Reductil, Meridia och Sibutrex. En överviktig patient har sannolikt redan förhöjt blodtryck och hjärtfrekvens, och som ett resultat av att en fet sjuk patient tar sibutramin är det viktigt att kontrollera dessa nivåer regelbundet för att se till att de är inte för högt upphöjd. [2] Patienter med högt blodtryck och / eller hjärt-kärlsjukdom rekommenderas starkt att ta läkemedlet på grund av dessa biverkningar. Förutom dessa biverkningar kan sibutramin ibland orsaka att patienten lider av torr mun, förstoppning och sömnlöshet. [6] Alla ungdomar som tar sibutramin bör kontrolleras regelbundet för en eventuell ökning av självmordstankar,
gå ned i vikt snabbt encyklopediartikel
eftersom det verkar på liknande sätt som anti-depressiva medel genom att förhindra upptag av noradrenalin och serotonin. [3]