gå ner i vikt snabbt och enkelt Enligt hennes trainer Anna Kaiser

gå ner 1 kg i veckan Enligt hennes trainer Anna Kaiser

Shakiras höfter (och abs) ljuger inte!

Och efter att ha satt med sin tränare Anna Kaiser vet vi just hur mycket arbete som blir Shakira och spoilerar väldigt mycket.

Den colombianska skönheten fungerar ungefär fem dagar i veckan, och alla hennes träningsmål är alltid runt hennes pulsmätare. Som Kaiser berättar E! Nyheter det ‘håller henne mest fokuserade.’ Den 40 år gamla sångaren älskar att ha ett konkret mål och fokuserar på enskilda kroppsdelar och former, så hon kan koncentrera sig på vad hon gör och hur hon gör det.

Shakira behåller också sin flexibilitet. Kaiser säger att när hon och Shakira började jobba tillsammans hade sångaren lite artrit i hennes armbågar och att hennes handleder var svaga. Så de gjorde övningar för att se till att de stärktes och hållde henne flexibla samtidigt som hon arbetade med hennes hjärtuthållighet och uthållighet.

‘Det finns många element för att säkerställa att du kan vara stark och frisk och fortfarande träna fem eller sex dagar i veckan’, säger hon.

Och som vi har sett på Shakiras Instagram, är sångaren mycket upptagen mellan studietid, vara en mamma, skjuter musikvideor och tränar ut, men även med allt det på hennes platta kliver hon fortfarande ibland även i träning två gånger en dag.

‘Hon gör två dagar två gånger i veckan och de tre andra dagarna gör hon en träning per dag, säger Kaiser. ‘Det har varit lite svårare att göra två dagar med våra Skype träningssessioner på grund av vår tidsskillnad. När jag var där gjorde vi definitivt två dagar i månaden. Sedan dess fick hon den första droppen, hon förlorade ett ton av vikt och inches, så nu ser vi till att vi arbetar med uthållighet och styrka. ‘

Kaiser förklarar att den svåraste delen av det hela måste sparka börja för att få fart på de träningarna. ‘När du har ett program och du går in i rutinen är det mycket lättare att fortsätta.’

Inte ens att vara i studion fram till 6 AM kommer sluta en trött Shakira göra sina ‘intensiva’ träningspass. Det är något seriöst engagemang!

‘Det är verkligen viktigt att du är konsekvent. Även om den dagen tog längre tid att nå det mål hon syftar till gjorde hon det fortfarande. Hon arbetade längre men arbetade inte lika hårt, förklarar Kaiser. ‘En hjärtfrekvensmätare är mycket viktig för varje dag är annorlunda. Ibland kan du ha massor av energi och andra dagar kanske du inte, men du kan hålla dig själv ansvarig för att veta hur svårt du arbetar med att ha ett mycket specifikt mål att arbeta mot.

Kändisutbildaren säger att hjärtfrekvensmätaren hjälper till att ‘Ibland tror du att du’ lyfter upp en mycket tung vikt, men du kommer inse att ditt hjärta inte fungerar så hårt så att du kan driva dig lite hårdare. ‘

Men Shakiras träning är bara hälften av affären. Sångarens måltidsplaner är lika intensiva men åh så hälsosamma.

I sju år förberedde Kaiser Shakiras mat själv, men nu har sångaren en kock att laga mat som är Kaisers recept. Och för kändisutbildaren är det absolut nödvändigt att stjärnan äter under hela dagen. Denna måltidsplan innehåller två till tre mellanmål förutom frukost, lunch och middag. Målet är att Shakira ska äta var 2-3 timmar. säkerställer att sångarens måltider uppmuntrar henne genom långa dagar och ännu längre nätter av koreografi, inspelning och redigering.

Så vad äter Shakira?

‘Frukost, lunch, middag med ett protein i varje måltid och färska grönsaker eller små mängder låg glykemisk frukt och till snacks började vi introducera soppor. Några stora sopp fyller och varmer. Så vid klockan fyra, när folk är ute efter koffein och en kaka, soppa är ett riktigt bra alternativ eftersom det fyller dig och känns som en måltid så det kan hålla dig till middag men det är inte mycket kaloriskt, förklarar hon. ‘Soppa är väldigt lätt att göra att du kan ta basilika, selleri, ekollon och koka dem och lägg dem i blandaren med havsalt. Det är gott och tar bara cirka 15 minuter. Du kan göra det kvällen innan. Det är som att göra babypuré, och det finns massor av superlätta recept. Du kan göra dem med kycklingmassa, lägg sedan till några grönsaker, koka den och lägg sedan allt i mixern. ‘

Och Kaiser säger att sångaren har fisk nästan varje dag, men Shakira njuter också av några godisar.

‘Det måste inte vara något stort det kan bara vara något annorlunda varje dag, till exempel skulle vi göra en kakao toppad riskaka eller hälften av en proteinstång, eller jag fick henne lite chokladte vilket slags känns som en behandla med vissa dehydrerade frukter ‘, säger hon.’ Så det handlar om att låta dig ha många olika saker i små kvantiteter och hålla den så frisk som möjligt ‘. Hon har fisk nästan varje dag. ‘

Men när helgerna kommer och Shakira är ute med sina barn Milan, 4 och Sasha, 2, kommer sångaren att låta sig ha lite godis eftersom hon vill känna att hon kan njuta av tiden med dem.

Hon är verkligen riktigt bra mest och hon dricker inte så jag kände inte att jag behövde fokusera på vad jag inte skulle äta eftersom hon var upphetsad om mat och vad man skulle äta som jag tycker är en friskare attityd ‘, säger Kaiser.’ Det är bättre att säga har detta och det istället för, ‘har inte X, Y, Z.’ ‘

Kändisutbildaren säger att hon aldrig pratar om att skära ut saker, utan att hon bara ger kocken en menyplan med roliga olika färger och olika idéer på varje dag som inte känns monotont.

‘Vi gjorde lite protein skakningar, protein pannkakor, och jag skulle skalla ett par apelsiner och skiva upp dem och toppa dem med gurkmeja och kanel. Det handlar om att göra det roligt och annorlunda och även presentationen, säger Kaiser.

Star fitness guru säger att det handlar om att ta tiderna för att behandla eller mellanmål.

‘Om du skär upp en bit frukt, skalla den, lägg den på en maträtt och lägg den med något kul och det känns som ett riktigt mellanmål istället för att bara gå ner på gatan medan du peeling en apelsin och äter den. tar inte en minut för att njuta av det mellanmålet, så istället göra det lite av en ritual och sitta ner varannan 3 timmar, även om det tar fem minuter att äta det ‘, säger hon.’ Du kommer bli förvånad över hur det triggar din hjärna.’

Shakira gillar att börja fysiskt förbereda sig för hennes turné tre månader tidigare för att se till att hon är redo för allt som krävs för att utföra natt efter natt.

Och även om stjärnan har sjunkit, är det inte vad hon och Kaiser fokuserar på.

‘Det är mindre om siffror och mer om inches på grund av muskler, fett och vatten, det väger ett ton om du är på din tid eller inte. Vikt är så subjektiv och det går upp och ner mycket så att du kan köra dig själv galen väger dig själv. Speciellt om du inte har 50 pund att förlora och bara få de sista få tummen att förlora, säger hon.

Tränaren, som mäter Shakira varje vecka för att se till att hon är på rätt spår, säger att hon säger att kroppen faktiskt förändras och blir mindre och det är vad hon vill hända. Som hon förklarar: ‘Bara för att din kropp förlorar tummen betyder inte att du förlorar vikt eller vice versa. Det handlar inte om vikten, det handlar om att bygga magert muskel som kommer att öka din ämnesomsättning och sedan tillåta du ska gå ner i vikt snabbare. ‘

Shakira gör också ett träningspass som hon presenterar på Instagram och hon brukar göra det i slutet av dagen. Det betyder att hon ibland kan slå poolen runt midnatt eller klockan 1 AM.

‘Det finns inte bättre sätt att lugna ditt centrala nervsystem och flytta din kropp på ett gott sätt som nästan känns som att du tar ett bad innan sängen men fortfarande får en riktigt bra andra träning i genom att arbeta mot vattnets motstånd utan påverkan på dina leder. Det är härligt men det var sent och jag är verkligen stolt över oss för att göra det! ‘ hon säger att hon skrattar. ‘Det är de små sakerna som sparkar upp det. Hon sov mycket bra efter träningen och kände sig väldigt bra nästa dag. Så, din kropp är fortfarande svettande och förlorar vattnet som den behåller när du ‘simmer’.
gå ner i vikt snabbt och enkelt Enligt hennes trainer Anna Kaiser