gå ner i vikt snabbt piller Entergy varnar för möjlig telefon bluff

hur mycket kalorier ska man äta Entergy varnar för möjlig telefon bluff

Det skulle inte vara helgdagar om det inte fanns en bluff på telefonen och rundan och den senaste handlar om verktygsföretag.

Entergy rapporterar att invånare i Texas kontaktas av någon som påstår sig vara från det elektriska företaget. Den som ringer begär omgående betalning för förfallna förskott och hotar att avbryta strömmen den dagen om kontot inte avvecklas vid en viss tidpunkt.

Lt Jim Barnes med Huntsville Police Department sade att det inte har förekommit några klagomål från lokala medborgare om bedrägerier som involverar verktygsföretag. Han tillade att de har fått sådana rapporter under åren tidigare och varnar boende för att vara försiktig om de får liknande telefonsamtal.

‘Vi har tidigare haft samtal (angående utilitetssvindningar) och de kom vanligtvis på helgerna, vilket gjorde dem mer misstänksama, eftersom redskapsföretag inte brukar ringa då’, säger Barnes. ‘Med helgdagarna kommer och planeras möten , folk kan panik och betala utan att tänka på det eftersom de vill att makten ska fortsätta. Fortsätt med dina konton och kontakta din kraftleverantör innan du överlämnar pengar. De skickar vanligtvis tidigare meddelanden om räkningar som är förfallna innan de stänger av din makt. ‘

Entergy sa att en av de röda flaggorna till denna bluff är att uppringaren kräver att kunden köper ett Green Dot Money Pack-kort, vilket är ett förbetalt betalkort eller andra tredjepartskort eller pengaröverföringssystem i summan av räkningen. Skrämmaren får då kortnumret och pinnumret från offret för att komma åt pengarna.

Människor kan göra betalningar till Entergy via telefon, men företaget sa att det bara använderBillMatrix. Kunderna rekommenderas att aldrig ge personliga uppgifter till en främling via telefon och om ett samtal låter misstänkt,
gå ner i vikt snabbt piller Entergy varnar för möjlig telefon bluff
ring 1 800 ENTERGY (1 800 368 3749) för att prata med en Entergy kundservice representant.

Folk kan också varna för Huntsville Police Department för eventuella bedrägerier eller få en officer kontroll för att se om en betalningsbegäran om tjänster är legitim genom att ringa (936) 291 5480.

‘Bedrägerier är ett pågående problem, och det finns alla slags där ute’, tillade Barnes. ‘Om det inte hörs eller känns rätt, ring oss och vi kommer att titta på det. Det är vad vi är här för. ‘

Federal Trade Commission erbjuder följande tips om du får ett samtal från någon som hotar att stänga av din tjänst:

Se till att du ‘handlar med ditt verktygsföretag innan du betalar något belopp. Ring företaget med ett nummer du har blivit upptagen. Eller gå till deras hemsida för att bestämma statusen för ditt konto. Bekräfta var och hur du betalar din faktura. Lämna inte din kontoinformation i telefonen om du inte placerar eller förväntar dig samtalet.

Förbind aldrig pengar till någon du inte vet oavsett situation. När du har pengar, kan du inte få tillbaka den.

Klicka inte på länkar eller uppringningsnummer som visas i oväntade e-postmeddelanden eller texter, särskilt de som begär din kontoupplysning. Om du klickar på en länk kan din dator bli smittad med skadlig kod, inklusive virus som kan stjäla din information och förstöra din dator.

Om du tror att en falsk räkneapparat har kontaktat dig,
gå ner i vikt snabbt piller Entergy varnar för möjlig telefon bluff
lämna ett klagomål till FTC och ditt statliga konsumentskyddsbyrå.

ArticlesUpdate: Walker County primärval oofficiella slutresultatetDurham körs bort med distrikts advokat s raceI 45 nordgående banor som ska stängas denna weekendSheriff: Inget foul spel misstänkt i dödsfall av par i New WaverlyNichols ut som SHSU kvinnors basketboll huvudtränareCouple hittades död i stugan Tisdag identifieradLady Hornets hoops coachen Pinellafie Johnson retiresCEO steg ner vid Huntsville Memorial HospitalSolo och ensemble medlemmar avancera till stateFisher att ersätta Farris som Pct. 1 JP