mat för viktnedgång Enkla tips för att minska risken för cancer

vill gå ner i vikt snabbt Enkla tips för att minska risken för cancer

Visste du samma saker som din primärvårdspersonal ber dig göra varje gång du ser dem faktiskt kan minska risken för cancer, minska risken för att bli diagnostiserad med avancerad cancer och minska risken för blodproppar? Så många av dessa enkla saker som din läkare ber dig att göra kan ha en enorm inverkan på din hälsa och livslängd.

Till exempel minskar riskerna för dödsfall från cancer, mammogram och koloskopi, medan det inte är kul och ibland pinsamt. Dessa screeningtest har visat sig upptäcka både bröstcancer och tjocktarmscancer i tidiga skeden, vanligtvis innan du har några symptom alls. Cancer är mycket lättare att CURE i de tidiga stadierna innan det har en chans att växa och sprida sig. Så när din primärvårdspersonal ber dig att få ditt mammogram eller koloskopi, snälla gör det!

De flesta förstår övervikt kan öka risken för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och diabetes, samt förvärra artrit, men visste du att fetma ökar risken för cancer? Att vara överviktig har visat sig sätta kvinnor i två till fyra gånger högre risk för kvinnlig cancer, såsom bröstcancer och endometrial (livmoderhalscancer). Både män och kvinnor uppgår till dubbelt högre risk för kolorektal cancer, magcancer, esofageal cancer, njurecancer och bukspottskörtelcancer. Andra cancerformer har också visat sig vara korrelerade med fetma, såsom lever och gallblåscancer, multipel myelom, äggstockscancer, sköldkörtelcancer och meningiom (en typ hjärntumör).

Den genomsnittliga fetma patienten som har ett kroppsmassindex på 35 eller högre har samma risk att utveckla blodproppar (DVT eller lungemboli) som patienter med faktor V Leiden heterozygositet. Ändå verkar patienter och deras läkare mer villiga att beställa (eller betala) hundratals dollar av blodprov snarare än att diskutera den känsliga viktproblemet. BMI är billigt och vanligtvis är redan känt när läkaren ser dig, om de tog din höjd och din vikt. Så fråga din läkare vad du kan göra för att förlora extravikt. Att vara en hälsosam vikt hjälper inte bara ditt hjärta, leder, ämnesomsättning och dina sockerarter (om du är diabetiker), det kan också vara en annan skyddsmekanism för att undvika cancer och blodproppar.

Slutligen borde det vara självklart att använda tobak, oavsett om det kommer från cigaretter, cigarrer eller rökfri tobak, är dålig för din hälsa. När din primärvårdspersonal frågar dig att du slutar röka eller sluta använda rökfri tobak (dopp), är det inte på grund av den kända skadorna på dina lungor (emfysem / KOL) och hjärtan och blodkärlen (kranskärlssjukdom) eller ökningen av din risk för stroke, blodproppar i dina ben (DVT) eller i dina lungor (lungemboli), eller förstöring av dina tänder och gör huden skrynklig i tid. Rökning har visat sig vara direkt ansvarig för att orsaka många typer av cancer, inklusive lungkreft, struphuvud (röstkärl), mun (inklusive tunga), matstrupe, luftrör (luftrör), urinblåsa, njure, lever, mage, bukspottkörteln, tjocktarmen, rektum och livmoderhalsen samt akut myeloid leukemi. Människor som använder rökfri tobak (antingen som snus eller tuggobak) har också ökad risk för cancer i munnen, matstrupen och bukspottkörteln.

National Cancer Institute har uttalat mycket tydligt att det inte finns någon säker nivå för tobaksbruk. Det är därför som alla läkare och vårdpersonal, inklusive de av oss på Lima Memorial, uppmanar dig starkt att sluta. Patienter som slutat röka, oavsett hur gammal de är eller hur länge de har rökt, kan öka sin livslängd jämfört med dem som fortsätter att röka. Det har också visat sig att sluta röka vid tidpunkten för en cancerdiagnos minskar en patients risk för dödsfall.

Det här är inte den fullständiga listan över saker som din primärvårdspersonal gör för att hjälpa dig att hålla dig frisk och minska risken för cancer och blodproppar. Snälla tala med din läkare för att lära dig vilka saker din läkare tycker är bäst för dig att förbättra din hälsa och vara fri från cancer och blodpropp.

Gästkolumn

Dr. Jennifer L. Hatton fick sin MD och doktorand från Ohio State University. Hon utbildade sig i internmedicin på Metrohealth Hospital, en filial till Case Western University Hospital, i Cleveland, och genomförde ett stipendium inom hematologi och onkologi vid University of Kentucky. Hennes träning bygger på Lima Memorial Medical Park på 525 N. Eastown Road, Suite B, i Lima, OH 45807. För att planera ett möte, ring 419 998 4477.

Dr. Jennifer L. Hatton fick sin MD och doktorand från Ohio State University. Hon utbildade sig i internmedicin på Metrohealth Hospital, en filial till Case Western University Hospital, i Cleveland, och genomförde ett stipendium inom hematologi och onkologi vid University of Kentucky. Hennes träning bygger på Lima Memorial Medical Park på 525 N. Eastown Road, Suite B, i Lima, OH 45807. För att planera ett möte, ring 419 998 4477.
mat för viktnedgång Enkla tips för att minska risken för cancer