tips på viktnedgång enligt mannen som myntade termen ‘skräpmat’

hur jag gick ner i vikt enligt mannen som myntade termen ‘skräpmat’

Michael Jacobson, som avgick i september som verkställande direktör för Centrum för vetenskap i allmänhetens intresse, har inte ätit en varmkorv eller druckit en läsk sedan 1970-talet. Det var då, på grund av konsumentförespråkaren och aktivisten Ralph Nader, började den senaste MIT-forskaren undersöka livsmedelsindustrin och publicera sina fakta om säkerheten för livsmedelstillsatser och hälsokostnaderna för dålig näring.

Sedan dess har Jacobson hjälpt ledningen att förbjuda transfetter från livsmedelsförsörjningen, driva regeringen att standardisera näringsetiketter och avslöja farorna med allt från filmteaterpopcorn till sulfiter och artificiella färgämnen.

Men de matar som Jacobson inkluderade i hans resa Food Hall of Shame i 1979 full socker Froot Loops och Coca Cola, Pop Rocks, stekt potatischips är nu förbjudna från skolor, avskräckta av regeringens kostråd och mer och mer avskräckt av ett allt mer hälsoskyddat offentlig.

Jacobson satte sig ner med Washington Post för att prata diet, näring och vad som kommer nästa för livsmedelspolitiken i USA. Denna konversation har redigerats för tydlighet och längd.

F. Låt börja med något grundläggande att många människor är oroliga över denna tid på året. Jag vill äta hälsosamt, men det finns så mycket motstridiga uppgifter där ute. Vad tycker du att amerikanerna borde äta?

A. Det är väldigt enkelt. En god diet är rik på frukter och grönsaker, bönor, nötter, skaldjur, låg fetthalt proteiner som kyckling och lågfettiga mejeriprodukter. Och det låg i tillsatt salt och socker, vilket innebär att äta mer väsentligen obearbetade livsmedel.

Människor får det stora flertalet av sockret från läsk och några från saker som bakverk och glass. Det mesta saltet kommer från bearbetade livsmedelsföretag lägger till allt. Så om du lagar mat hemma kan du undvika dessa saker.

Men det det. Det är inte komplicerat. Och om du går tillbaka och tittar på de första Dietary Guidelines för amerikaner, det som riktlinjerna predikade. Det finns lite mer tonvikt på att begränsa fettintag, men bortsett från det har meddelandet varit ganska konsekvent.

F. Om den idealiska kosten är så tydlig och uppenbar för folkhälsoexperter, varför har amerikaner så många olika idéer om vad näring är?

A. Det är verkligen förvirring. När jag öppnar tidningen och jag ser en artikel visar studien sådan och sådan, du vet att jag bara tänker Gud. Vad händer nu?

Det finns bara mycket information där ute, och mycket av det är inte tillförlitligt. Vissa studier är uppdragna av industrin och är utformade för att komma ut med ett kontrariskt resultat. Andra gånger publicerar journalister några på The Washington Post råd som inte stöds av vetenskapen. Journalister älskar biter hundhistorier, och du vet allt som strider mot konventionell visdom får en rubrik. Så det lägger till oändlig förvirring. Bland experter är det ingen tvekan om att människor ska skära ner på natrium, men du har sett artiklar som säger att för lite natrium är farligt.

Jag tror att den genomsnittliga personen måste förlita sig på källor som med tiden visat sig vara tillförlitliga: Dietrich Guidelines, American Heart Association, oss. Grupper som slipar lite industriöxa. Om vi ​​bara kunde få folk att äta den i princip hälsosam kosten, skulle det vara en stor prestation.

F. Har livsmedelsindustrin en roll att spela för att främja god näring? Och har dina synpunkter på det ändrats? Det var en tid då du var Offentlig Enemy No. 1, vad gäller vissa livsmedelsföretag.

A. Ja, vi lossnade på det. Du vet nu, jag pratar rutinmässigt med några av de stora företagen och branschorganisationerna, även om vi inte håller med dem våldsamt om vissa saker. Jag har måttligt modulera vad jag säger.

I det jag kommer ihåg möter jag någon från industrin och jag skulle lika snart förolämpa dem som hej hej. Men jag insåg att några av människorna där är bra människor som försöker förbättra sina produkter. Och även om de är så stora människor,
tips på viktnedgång enligt mannen som myntade termen 'skräpmat'
vet de nog mer än vad jag gör om vad som händer i industrin och regeringen. Så vi kan arbeta tillsammans om vissa frågor.

Vi har till exempel varit mycket roliga om företag som Mars, Pepsi, Nestle och Panera, som har blivit av med några av de dåliga sakerna i deras livsmedel som sänker natrium och ger mer hälsosamma alternativ. För trettio år sedan hade det inte hänt någonstans. De skulle inte ha kommit ut med de hälsosammare produkterna, och vi skulle nog inte ha applåderat dem även om de gjorde det.

F. Så du gjorde dig lugn med maten

A. Tja, jag är verkligen försiktig med att applådera ett företag över hela linjen. Vi stöder dem på vissa specifika saker. Vi applåderade Mars för att begå sig att bli av med matfärger i godis, till exempel. Men vi säger fortfarande att godis är skräp. Bara lite mindre skräp.

Och vi är rädda för att tillämpa lagligt tryck. Vi har ett tvisterprogram som har varit riktigt effektivt för att hantera livsmedelsföretag på lika villkor.

Tidigare skulle vi ha möten med dem och de säger att vi tar hänsyn till era tankar, eller vi gör ett klagomål hos Federal Trade Commission eller FDA och inget skulle hända. Men när vi började döma, 2004 tog företagen oss på allvar.

Kellogg slutade annonsera lite mat till barnmat som har mer än en viss mängd kalorier eller transfetter eller natrium per portion på grund av en rättegång som vi hotade. Och vi hotade att stämma med Coke, Pepsi och några andra läskföretag om marknadsföring i skolor. Det ledde dem till att göra en affär där de drog full kalori sodavatten utanför skolan inom tre år.

Fråga. Låt växlarna gå lite och prata om regeringen, vilket uppenbarligen också spelar en viktig roll i vad och hur människor äter. Vad tycker du att den federala regeringen fortfarande behöver göra? Vad skulle vara på din näringspolitiska önskelista, så att säga?

A. Få ner natriumnivåer, säkert. Och begränsa socker och läsk, kanske genom sodavatten. Dessa två saker skulle rädda tusentals, eventuellt tiotusentals liv varje år. De är mycket viktiga.

Jag vet att ett förbud mot skräpmatreklam till barn inte kommer att hända snart, men det kan också göra en stor skillnad. Vi behöver verkligen fokusera på barn. Vuxna fetma satser inte ner, i stor del, eftersom det extremt svårt att gå ner i vikt. De kommer att komma ner tills barnen har lägre fetma, och de växer gradvis upp och ersätter de vuxna som är överviktiga.

Men centren för sjukdomskontroll och förebyggande kom bara ut med nya figurer som visar ett chockerande hopp i fetma hos barn i åldrarna 2 till 5 år. Så vi har fortfarande ett sätt att gå.

Fråga: Finns det några problem du kämpade för, på federal nivå, men slutligen överges?

A. Åh, säkert. Åtminstone tillfälligt Vi kämpade för att höja alkoholskatten, men var tvungen att ge upp det, industrin var bara för stark bland både demokrater och republikaner. Big city-demokraterna har de stora ölfördelarna att oroa sig för, och republikaner är anti-skatt. Och vissa stater som Kentucky, Tennessee, Kalifornien, Washington har mycket inflytelserika vin och spritproducenter. Så du ser hur hård den typen av förändring blir.

Jag skulle vilja se näringsdeklaration på alkoholhaltiga drycker. Och jag ville alltid ha ingrediensetiketter på livsmedel för att vara tydligare det bara omöjligt att läsa den lilla sans serif-teckensnittet. Vi framställde FDA utan framgång.

Och det här är ett litet problem, men det göljer mig denna produkt som heter Quorn. Dessa saker borde inte ha godkänts, och det borde inte vara på marknaden. Vissa människor har allvarliga allergier mot det. Men FDA har just vunnit göra någonting åt det.
tips på viktnedgång enligt mannen som myntade termen 'skräpmat'