tränar men går inte ner i vikt Enkelt Subliminalt förslag har funnits i decennier

ner i vikt Enkelt Subliminalt förslag har funnits i decennier

Enkelt Subliminalt förslag har funnits i decennier. Men fungerar det?

12 maj 1990By DON OLDENBURG, Washington Post

Förutsättningen är nästan oemotståndlig: Du kan uppnå om några veckor eller månader vad många människor inte kan göra under en livstid. Bäst av allt krävs det ingen större ansträngning än att skära ett band i en kassettspelare, luta dig tillbaka och lyssna en timme eller så varje dag till lugnande musik eller kanske den drömmande ljuden från en tropisk strandside. Du behöver inte ens lyssna noggrant. Och löften är inte mindre inbjudande: Lös vikt, sluta röka, övervinna alkoholism, sluta förhalning, minska stress, öka självkänsla, locka rikedom och välstånd, motstå skräpmat, hantera tiden, få förtroende, förbättra minnet, var glad, var en kärlekens magnet.

Men vänta, det finns mer: Uppnå god hälsa, förnya vitalitet, se yngre, avsluta migrän, slå depression, övervinna sexuell dysfunktion, snabb återhämtning från skada, släpp naturliga helande styrkor, förebygga sjukdomar.

Dessa är bara ett urval av påståenden som tillverkas av tillverkare som utformar och marknadsför självförbättringsband som lånar från det kontroversiella psykologiska fenomenet kallas subliminalt förslag. Baserat på konceptet att det vi inte hör kan ändå påverka oss, har subliminala uppfattningar blivit knutna till och prodded i årtionden av forskare som försöker bestämma om information som presenteras under vår tröskel för medvetenhet talar övertygande till vårt omedvetna sinne. Om laboratorietestning inte varit avgörande har den åtminstone tvivlat på massproducerade applikationer för subliminala meddelanden.

Det har inte avskräckat ett växande antal stora namnförlag, pseudoscientists, forskare med respektabel vitae och, vissa strider mot, bunko artister, från att göra och marknadsföra lättljudande band som lovar det bästa av alla världar. Amerikaner köpte mer än 5 miljoner av banden i fjol, och både kritiker och bandetillverkare räknar den subliminala verksamheten till bommen på 90-talet.

Talade om en multimillions dollarindustri som blir större och större varje år,
tränar men går inte ner i vikt Enkelt Subliminalt förslag har funnits i decennier
säger Timothy Moore, en outspanskad kanadensisk psykolog som ifrågasätter bandens effektivitet och beklagar det vetenskapliga samfundet för att inte tala mer kraftfullt mot dem.

Jag tror inte att dessa påståenden även kan komma nära att stödjas, tillägger Moore, en professor i York University som har genomfört subliminal forskning. Du heter ett problem, du kan hitta ett band för det bröstförstoring, graviditet, vuxna överlevande av sexuella övergrepp. Mat- och drogadministration hade också ett uttalande i kontroversen. I vilken en åklagare beskrivs som ett testfall på subliminaler. precis där ute i spetsen för vad det här handlar om, begärde FDAs Los Angeles-kontor att Success Education Institute International korrekta vilseledande påståenden om sina subliminala kassetter.

I en föreskrivande skrivelse till San Diego baserade företaget den federala myndigheten att kampanjer av vissa band som effektiv för att lindra smärta, lindra depression, sparka missbruk, stärka och aktivera immunsystem och förebygga och bekämpa cancer, aids, artrit och multipel skleros, var falsk eller vilseledande eller på annat sätt strider mot faktum.

Betty Lee Randolph, en rådgivare och hypnoterapeut som är president för Succesutbildningsinstitutet, insisterar på att hennes kampanjer aldrig hävdar de saker som anges i FDA-åtgärden. Hon argumenterar för att FDA valde ord ur sitt sammanhang. Fortfarande talar hon stolt över hennes band som kan stärka immunförsvaret och hjälper till att bekämpa aids och cancer.

James V. McConnell, professor emeritus av psykologi vid University of Michigan, Ann Arbor, är en av de tidigaste forskarna i subliminala meddelanden. År 1959 utsatte han deltagare för subliminala budskap om att äta tårta som inte visade någon effekt. En senare studie försökte sväva closedcircuit TV-tittare att välja ett visst märke öl och visade resultat inte bättre än chansen. Du får mycket bättre resultat, säger McConnell, om du helt enkelt sätter ut meddelandet där alla kan se det.

Fortfarande finns det de som rapporterar positiva resultat. Precis som Paul Fessler, som, förutom kön, passar bägarköparnas profil enligt en branschundersökning: Hes mellan 35 och 45 och har fullgjort minst två års college. Den 41-åriga systemanalytiker för den federala regeringen köpte sitt första band för att förbättra sitt pokerspel, men dess musik var för hemskt att lyssna på.

Snart efter tog han emot en katalog från Gateways Institute, i Ojai, Kalifornien, en tillverkare som kör information om sina produkter på kabel-tv i timme. Han beställde banden för lycka, viktminskning och förskott. Han följde Gateways föreskrivna schema, lyssnade på dem varje dag i 30 dagar, även spelade dem några nätter medan han sov. Vänner retade honom att alla andra meddelanden på bandet var Köp fler band. Sammantaget köpte han mer än $ 800 i Gateways-band.
tränar men går inte ner i vikt Enkelt Subliminalt förslag har funnits i decennier