gå ner i vikt hälsosamt Emmer bill att tillåta Twin Metals passerar House Committee

gå ner i vikt crosstrainer Emmer bill att tillåta Twin Metals passerar House Committee

3905, sponsrad av Rep. Tom Emmer, R Minn., Som också förbjuder någon president att skapa något nytt nationellt monument i Minnesota utan lagstiftningsgodkännande.

Om det rensar kammaren och senaten och är undertecknad av president Trump skulle räkningen ångra sig en sista minuts rörelse av Obama-administrationen för att återkalla utvinningsuthyrningar från Twin Metals för sin föreslagna gruva längs Kawishiwi River strax utanför BWCAW, sydost om Ely . Skogservice vid den tiden inrättade också ett moratorium för all ny gruvdrift i området strax utanför BWCAW tills en generisk federal studie kunde genomföras om potentiella effekter av koppargruvor på vatten som strömmar in i vildmarken.

Koppar gruv-anhängare säger Twin Metals, som ägs av chilenska gruvorna Antofagasta, bör ges chansen att söka miljöbedömning för den massiva tunnelbanan. Företaget har redan pumpat 400 miljoner dollar i projektet och planerar att spendera ytterligare 1,2 miljarder dollar för att utveckla gruvan som skulle kunna utnyttja 650 personer.

‘Idag kom vi ett steg närmare att ångra Obama-administrationens politiskt motiverade åtgärder i norra Minnesota,’ sade Emmer i ett uttalande. ‘Genomgången av denna lagstiftning säkerställer att Minnesotaner har ett uttalande i svepande byråkratiska beslut i Washington. Miljöansvarig gruvdrift och prospektering i norra Minnesota kommer att frigöra vår förmåga att utnyttja våra överflöd av naturresurser och skapa ett bättre sätt att leva för våra barn, precis som de i norra Minnesota har gjort i årtionden. Minnesota framtid är ljusare på grund av dagens omröstning. ‘

Men skogsavdelningen slöt sig, och miljögrupper är överens om att avrinningen från gruvan utgör för stor risk för det orörda vattnet i den federala vildmarken. De säger också att företaget inte borde ha något att frukta från Forest Service-studien.

‘Denna radikala proposition från Tom Emmer är anti vetenskap, anti-offentliga länder och anti-gränsvatten,’ säger Jason Zabokrtsky från Ely, ordförande för idrottare för gränsvatten. 3905, sponsrad av Rep. Tom Emmer, R Minn., Som också förbjuder någon president att skapa något nytt nationellt monument i Minnesota utan lagstiftningsgodkännande.

Om det rensar kammaren och senaten och är undertecknad av president Trump skulle räkningen ångra sig en sista minuts rörelse av Obama-administrationen för att återkalla utvinningsuthyrningar från Twin Metals för sin föreslagna gruva längs Kawishiwi River strax utanför BWCAW, sydost om Ely .
gå ner i vikt hälsosamt Emmer bill att tillåta Twin Metals passerar House Committee