gå ner i vikt matschema Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of VENESPRI

bästa viktminskning Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of VENESPRI

VENESPRI är nu godkänd i Mexiko som ett tillägg till en diet med nedsatt kalori och ökad fysisk aktivitet för kronisk vikthantering hos vuxna patienter med ett BMI på 30 kg / m2 eller högre (fetma). Patienter med ett BMI på 27 kg / m2 eller mer (övervikt) med minst ett viktrelaterat medicinskt tillstånd som högt blodtryck, diabetes med högt kolesteroltal eller typ 2, är också berättigade att behandlas med VENESPRI. Produkten förväntas bli tillgänglig senare i år. I samband med godkännandet kommer Arena att få en miljonbetalning på 1 miljon dollar.

‘För närvarande är mer än 70 procent av den mexikanska befolkningen överviktig eller fet,’ säger Shaji Procida, VD och Chief Operating Officer, Eisai Inc. ‘Utan intervention förväntas dessa siffror öka. Eisai är fortsatt engagerad i att hjälpa till att ta itu med hälsovården behoven hos denna patientpopulation. ‘

Förutom Mexiko är lorcaserin HCl också godkänd för vikthantering i USA och Sydkorea, där den marknadsförs under namnet BELVIQ. Eisai och Ildong Pharmaceutical Co., Ltd., marknadsför och distribuera BELVIQ i respektive USA och Sydkorea. Arena tillverkar och levererar den färdiga kommersiella produkten från sin anläggning i Schweiz.

Om VENESPRI (lorcaserin HCl) BELVIQ CIV (i USA)) för kronisk vikthantering VENESPRI är en serotonin 2C-receptoragonist som godkänts som ett tillägg till en diet med reducerad kalori och ökad fysisk aktivitet för kronisk vikthantering hos vuxna med kroppsmassa index (BMI) på 30 kg / m2 eller högre (fetma) eller BMI på 27 kg / m2 eller mer (övervikt) med minst ett viktrelaterat medicinskt tillstånd såsom högt blodtryck, högt kolesteroltal eller typ 2-diabetes. Det är inte känt om VENESPRI är säkert och effektivt när det tas med andra recept, mot disk eller växtbaserade viktminskningsprodukter, och det är inte känt om VENESPRI förändrar risken för hjärtproblem eller stroke eller dödsfall på grund av hjärtproblem eller stroke. Effekten av VENESPRI på kardiovaskulär morbiditet och mortalitet har inte fastställts.

Serotoninsyndrom eller neuroleptiskt malignt syndrom (NMS) som reaktioner: Innan du använder VENESPRI, berätta för din läkare om alla läkemedel du tar, särskilt läkemedel som behandlar depression, migrän, psykiska problem eller förkylning. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga eller livshotande biverkningar om de tas med VENESPRI. Ring din läkare omedelbart om du upplever agitation, hallucinationer, förvirring eller andra förändringar i mental status. koordineringsproblem okontrollerade muskelspasmer; muskeltrakt rastlöshet; racing eller snabb hjärtslag; högt eller lågt blodtryck; svettas; feber; illamående; kräkningar; diarre; eller styva muskler.

Valvulär hjärtsjukdom: Vissa personer som tar mediciner som VENESPRI har haft hjärtproblem. Ring din läkare omedelbart om du upplever andningssvårigheter. svullnad av armar, ben, fotlar eller fötter; yrsel,
gå ner i vikt matschema Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of VENESPRI
trötthet eller svaghet som inte kommer att gå iväg eller snabbt eller oregelbundet hjärtslag. Innan du tar VENESPRI, berätta för din läkare om du har eller har haft hjärtproblem.

Ändringar i uppmärksamhet eller minne: VENESPRI kan sakta ner ditt tänkande. Du ska inte köra bil eller använda tung utrustning tills du vet hur VENESPRI påverkar dig.

Mentala problem: Om du tar för mycket VENESPRI kan orsaka hallucinationer, en känsla av att vara hög eller i mycket bra humör eller känslor av att stå utanför kroppen.

Depression eller tankar om självmord: Ring din läkare omedelbart om du märker några mentala förändringar, särskilt plötsliga förändringar i ditt humör, beteenden, tankar eller känslor, eller om du har depression eller självmordstankar.

Lågt blodsocker: Viktminskning kan orsaka lågt blodsocker hos personer som tar mediciner för typ 2-diabetes, till exempel insulin eller sulfonylurin. Blodsockernivån bör kontrolleras innan och samtidigt som VENESPRI tas. Förändringar i diabetesmedicinering kan behövas om lågt blodsocker utvecklas.

Smärtsamma erektioner: Om du har erektion som stannar mer än 4 timmar medan du är på VENESPRI, sluta ta VENESPRI och ring din läkare eller gå direkt till närmaste akutrum.

Långsam hjärtslag: VENESPRI kan orsaka att ditt hjärta slår långsammare.

Minskar antalet blodkroppar: VENESPRI kan orsaka att antalet röda och vita blodkroppar minskar.

Ökning av prolaktin: VENESPRI kan öka mängden hormon som kallas prolaktin. Tala om för din läkare om dina bröst börjar göra mjölk eller mjölkvätska, eller om du är en manlig och dina bröst ökar i storlek.

Vanliga biverkningar hos patienter utan diabetes: Huvudvärk, yrsel, trötthet, illamående, muntorrhet och förstoppning.

Vanliga biverkningar hos patienter med diabetes: Lågt blodsocker, huvudvärk, ryggsmärta, hosta och trötthet. (Eisai Mexico) Eisai etablerade Eisai Laboratorios, S. dotterbolag Eisai Inc. Mexiko är rankad som den femte största läkemedelsmarknaden i Amerika bakom USA, Kanada, Brasilien och Venezuela och den 16: e största i världen. Vi ger våra första tankar till patienter och deras familjer, och hjälper till att öka de fördelar som vården erbjuder. farmaceutiskt dotterbolag till Tokyo baserat Eisai Co., Ltd. Vi har ett passionerat engagemang för patientvård som är drivkraften bakom våra ansträngningar för att upptäcka och utveckla innovativa terapier för att hjälpa till att hantera unmet medicinska behov.

Eisai är ett fullt integrerat läkemedelsföretag som verkar inom två globala företagsgrupper: onkologi och neurologi (demensrelaterade sjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar). Varje grupp fungerar som ett slut för att avsluta globala affärer med upptäckt, utveckling, tillverkning och marknadsföringskapacitet. huvudkontor, kommersiella och kliniska utvecklingsorganisationer är belägna i New Jersey; Våra upptäcktslaboratorier finns i Massachusetts och Pennsylvania; och vår globala efterfråganskedjaorganisation finns i Maryland och North Carolina.

Om Arena Pharmaceuticals Vi är ett biofarmaceutiskt företag med fokus på att upptäcka och utveckla nya, små molekyler. Vi driver för närvarande våra aktiviteter och resurser främst på följande aktiviteter:

Förbättra våra egna kliniska program:

Etrasimod (APD334) en nästa generation, mycket specifik modulator av sfingosin 1-fosfat subtyp 1 (S1P1) -receptor i en pågående klinisk fas 2-studie för ulcerös kolit och potentiellt undersöker ytterligare indikationer, inklusive bortom inflammatorisk tarmsjukdom

Ralinepag (APD811) en agonist av prostacyklinreceptorn i en pågående klinisk fas 2-studie för pulmonell arteriell hypertension (PAH)
gå ner i vikt matschema Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of VENESPRI