gå ner i vikt räkna kalorier En art fylld tillflyktsort i Annapolis ‘Heritage Harbor

gå ned i vikt snabbt En art fylld tillflyktsort i Annapolis ‘Heritage Harbor

Anne Marie Baikauskas har ett upptagen liv och livsstil och är inte avtagande.

Nu en ungdomlig 75, fick hon en magisterexamen i utbildning från George Washington University och var lärare före ankomsten av hennes två barn: Mark Adam Baikauskas från Parkton och Huntingtown bosatt Amy Dowling. Mark Adam, gift med Rachel, har tre avkommor: Zachary Eugene, 6; Austin James, 4; och Willow Marie, 2. Amy och man Greg är föräldrarna till hösten Sophia, 9. Baikauskas är den doting ‘Nona’ för alla fyra barnbarnen. Det är inte ovanligt för barnbarn eller tre att släppa nästan varje dag.

Hon och hennes man Eugene Ray bodde i Severna Park i 35 år när deras barn växte upp. Eugene, en MICA-examen, var en konstdirektör för flera stora företag och reklamchef för BG plus en grundare av Annapolis Watercolor Club för fyra årtionden sedan.

Benämningen Baikauskas, hon noterade är litauiskt ursprung och betyder ‘bröllopshallen’.

Baikauskas, som försökte ta bort ‘mamma buk’ efter att ha haft två barn, deltog i en Weight Watchers kurs, förlorade 40 pund och blev en särskild tränare i 30 år innan hon gick i pension 2012.

‘Om du verkligen vill gå ner i vikt,’ sa hon och vred en pekfinger på en besökares midja, ‘det måste vara din första prioritet i livet eller det kommer inte fungera.’ Men beröv dig inte. ‘En om dagen kommer din vikt att vara kvar. Två eller mer kommer din vikt att sväva’. ‘

Fram till 2007 var hon också anställd av Maryland State Judiciary i chefsutbildning och utveckling. Hon jobbar för närvarande på sina memoarer och berättar om en livstid för resor, seglar regionens vatten och summerar på Bethany Beach och njuter av livet.

Under 2001 flyttade Baikauskas-paret till sin nya lägenhet i Heritage Harbor, ett Annapolis-område för äldre vuxna, och började göra det dåvarande 11-åriga utrymmet sitt eget.

Tragiskt gick Eugene bort nästa år vid 63 års ålder.

Vid ett mötesgruppsmöte flera år senare träffade hon pensionär Joe Prager, som gick till samma gymnasium som sin sena make. Fjorton år var hennes senior, Baikauskas och Prager nästan oskiljaktiga i 10 år tills hans oväntade övergång år 2015.

Baikauskas ‘1500 kvadratmeter, två sovrum, två badrum lägenhet, med ett rymligt däck som erbjuder en grand vista, är en av 64 enheter i sex våningar byggnaden.

En konstfylld bostadVisitors zip upstairs i en hiss. När Baikauskas öppnar sin dörr, går gästerna in i en vacker, konstfylld bostad.

Strax framåt i korta korridoren finns en skärm av skördesmotiv som ligger mitt bland cloisonn-ägg, små cylindriska behållare, vaser och små kaniner, katter och ugglor som visas ovanpå en liten handmålade lådor.

Men först visar Baikauskas sin stolthet och glädje. Till höger, bakom en louvered dörr,
gå ner i vikt räkna kalorier En art fylld tillflyktsort i Annapolis 'Heritage Harbor
är det rymliga tvätt- och VVS-rummet.

I andra änden av korridoren är köket som har blivit fullständigt inrett i ett klassiskt Lenox-kina vallmo-mönster. Från disk och handdukar, till teatrar, små katter, brödrost, trivets, sittkuddar, ljusstakehållare, konditorbehållare och även tapeten som gränsar till väggarna strax under taket mönstret charmant överväger. Det är så subtilt, det tar ett ögonblick att inse att vallmoen blomstra på nästan varje yta och föremål i rummet.

Högt på kylskåpet är det enda objektet inte dekorerat med ett vallmönster. Det är ett korsstickat tecken som lyder: ‘Inget smakar lika bra som att vara tunnt.’ Den är sysad med en buttercup design.

Vallmorna har dock inte spridit sig utanför köket. Men de andra rummen och de öppna ytorna har konstverk som är lika intressanta.

PanoramabilderTill bostaden har Baikauskas placerat bilder av alla årgångar från hennes familjemedlemmar, från födsel, skoldagar och bröllop genom pension. Bilderna erbjuder en vacker panoramautsikt över familjen genom åren.

Överallt vänder sig i lägenheten, det finns en bildskärm eller ett konstverk att beundra. En krog, som används i några av lägenheterna, är alla två sovrums enheter som är byggda som en av fem sorter som visar en 1800-tal, handmålade och förgyllda japanska kina-teuppsättningar med bilder av kimonoklädda kvinnor som njuter av te och varandras företag. , placerad före en stor spegel med en invecklad snidad och förgylld ram, omges av omsorgsfullt inredda tallrikar och ingefära.

Judith Crawford är en enormt begåvad konstnär i flera medier: skulptur, målning, tyg konst, fotografi och mer. Ändå visar hon inte sitt arbete på konstgallerier, butiker eller museer.

I stället har mottagarna av hennes talanger genom åren varit unga barn. Det och stolarna som drog sig runt var en hitta på Bassett Furniture. Andra objekt i hela lägenheten köptes på Virginia Galleries, förutom ett par små formella mahogny matsalar placerade i ett hörn med en silver te uppsättning på ett litet runda bord placerat mellan dem. Dessa stolar hör till Minnie och Mickey Mouse, plyschleksaker som sällan rinner från deras vadderade stolar. Bakom musparet är ett fotografi av familjemedlemmar som träffar dem på Disneyland. Stolarna gavs till Baikauskas som en present på hennes andra födelsedag.

Ett sovrum är ett mångsidigt rum. Baikauskas använder det som sitt kontor, men när företaget kommer, omvandlas det snabbt till ett bekvämt gästrum. En stol konverterar till en enkelsäng.

Baikauskas ‘-rummet är regalt inrett i blekt guld och rika crimsonfärger, med texturerade brokadkuddar kontra kontrast mot snygga mahognimöbler. Ovanför himmelssängen är en antik, fyra panel silkesmålning av kräm och guldgula rosor. På hennes byrå är kopior av klassiska Degas konstverk på porslinskivor och en reproduktion av hans berömda 1881 ‘Petite Danseuse De Quatorze Ans’, vars ursprungliga är i samlingen av National Gallery of Art.

Konstutställningen slutar inte vid badrummen. Om det inte fanns det marmormönstrade badkaret kunde masterbadet passera till ett konstgalleri. Skurna elfenbenskolor blickar ner från ebenholtspindelarna monterade på väggarna.

Även garderoberna är konstverk. På en garderobsvägg är en färgstark bildskärm av kvällshandväskor, som ligger under hennes examen från George Washington University. Den motsatta väggen visar sin kollektion av baseballhattar hängde ovanför en rad olika smala läderbälten.

‘Jag har bott i denna lägenhet i 16 år,’ sa hon. ‘Jag älskar condo boende. Heritage Harbour har allt: tennis, golf, simning, klubbar vi har det. Det är ett bra ställe att bo och jag är glad och njuter av mina barnbarn.
gå ner i vikt räkna kalorier En art fylld tillflyktsort i Annapolis 'Heritage Harbor