gå ner i vikt snabbt piller en dermatolog använde fängslade av ett Philadelphia-fängelse som de villiga ämnena av tester på scha

gå ner i vikt kost en dermatolog använde fängslade av ett Philadelphia-fängelse som de villiga ämnena av tester på schampo

Studier av fängelsexperiment Forskning: Under 20 år använde en hudläkare de fängslade i ett Philadelphia-fängelse som de villiga ämnena av tester på schampo, fotpulver, deodorant och senare, tankar som förändrar droger och dioxin.

21 juli 1998By Howard GoodmanHoward Goodman, KNIGHT RIDDER / TRIBUNE

De 1.200 inmatesna i Philadelphias mest dumma fängelse plågades av ett utbrott av idrottsutövare, och fängelseparamacisten hade bett Dr. Albert M. Kligman, en dermatolog av University of Pennsylvania, att ta en titt.

Föreställ dig forskarens spänning när han gick in i det åldrande fängelset, hundratals män fräscha runt.

‘Allt jag såg framför mig var tunnland skinn’, berättade Kligman för en tidningsreporter i 1966. ‘Det var som en bonde som såg ett fält för första gången.’

Han hade snubblat på en bonanza.

Tjugo år senare gick Allen M. Hornblum in till Philadelphia Detention Center för att lära sig en vuxen läskunnighetskurs.

Frisk ut ur ett magisterprogram vid Villanova University, Hornblum, då 23, fick sin första uppfattning om ett tufft och främmande samhälle i en bullriga, klaustrofobisk, fula luktande stadsfängelse.

En syn slog honom som särskilt konstigt: Människor, nakna i värmen, deras ryggar, axlar och armar randiga med gasbindor och tejp.

‘Synet av det visade sig helt uppriktigt aldrig,’ sade Hornblum, nu 50 och i slutet av en lång ‘korståg’ kom hans ord att sammanfatta hela berättelsen om vad de här förbindelserna innebar. Resultatet är hans första bok, ‘Acres of Skin: Human Experiments at Holmesburg Prison, En sann historia av missbruk och exploatering i namnet medicinsk vetenskap’ (Routledge).

De bandaged inmatesna var inte, som Hornblum först trodde, offer för någon hemsk upplopp. Som väktare och fångar sa till honom tog fångarna del i ‘parfymförsök’ som utförs av läkare från University of Pennsylvania. De hyrde sina kroppar för kontanter.

Och ingen tycktes tro det ovanligt.

20 års experiment

Experimenten i Philadelphia fängelser hade pågått i 20 år, under Kligman s tutelage: tester som inbegriper tandkräm, deodorant, schampo, hudkrämer, tvättmedel, flytande dieter,
gå ner i vikt snabbt piller en dermatolog använde fängslade av ett Philadelphia-fängelse som de villiga ämnena av tester på scha
ögondroppar, fotpulver och hårfärg, ‘till synes godartade, ‘Hornblum skriver,’ men tillsammans med konstanta biopsier och ofta smärtsamma förfaranden. ‘

Och det fanns andra tester, skulle Hornblum senare lära sig, involvera sinneförändrande droger, radioaktiva isotoper och dioxin.

Kligman, som är 82 år och bosatt i Philadelphia, blev en rik man och ett känt namn i dermatologi, uppfinnaren av Retin A, akneflödet och rynkfångaren som hyllades som ungdom i ett rör.

‘De tidiga mänskliga prövningarna’, Hornblum skriver om Retin A, ‘utfördes på baksidorna och ansiktena av Holmesburg-fångarna.’

Kligman har förnekat att göra något fel. ‘Min användning av betalda fångar som forskningsämnen på 1950- och 1960-talet var i överensstämmelse med nationens standardprotokoll för att genomföra vetenskapliga undersökningar vid den tiden’, sa han nyligen. R två meningenavsättning, en av de få han har gjord på ämnet.

‘Enligt mina kunskaper,’ tillade Kligman, ‘resultatet av dessa experiment avancerade vår kunskap om patogenesens hudsjukdom, och ingen långvarig skada gjordes för någon person som frivilligt deltog i forskningsprogrammet.’

Experimenten slutade 1974 som en våg av nationell publicitet och kongresshörningar sätta stopp för de flesta mänskliga experiment som involverade befolkningar som fängelser och psykiska patienter.

Men Hornblum, som tillbringade 10 år som läskunnare i interneringscentret, tjänstgjorde på fängelsessystemets förvaltningsstyrelse och satt på styrelsen för Philadelphia Fängelsemedlemskapet, förblev hemvist av det han såg på Holmesburg, interneringscentret och Korrigeringshuset.

‘Det var chilling’, sade han i en ny intervju, ‘att vara i totalitär atmosfär, vilket är ett fängelse, och att se minoriteter fängelset var ungefär 85 procent svart och det fanns mycket få gymnasieskolor att se alla dessa människor involverade i något medicinskt experiment om vilket de hade en minimal mängd information.

‘Det gav mig bara råa.’

Tanken att en orättvisa hade blivit oadresserad nagged på Hornblum någonsin efter. För fyra år sedan avslutade den en gång högskolelärare och politisk rådgivare sitt jobb som stabschef till Philadelphia Sheriff John Green. Utan ett bokkontrakt eller en lön som återföll, kastade han huvudet in i en sakkunnig av intervjuer, bibliotek och obskyra dokument, i hopp om att belysa eran som hade fått mycket lite ljus över åren.

Hornblum är inte den första kritiken för att ta upp frågor om Philadelphia-fängelsexperimenten. År 1979 avslöjade Philadelphia Inquirer att Holmesburg-fångar hade använts som marsvin för att testa om tankar som förändrade droger var användbara som armévapen. År 1981 rapporterade papperet att insatser hade doserats med dioxin för att testa herbicidens effekter på människa.
gå ner i vikt snabbt piller en dermatolog använde fängslade av ett Philadelphia-fängelse som de villiga ämnena av tester på scha