gått ner i vikt blogg En berättelse om två gallerianläggningar som Burnaby ombyggnader

mat viktminskning En berättelse om två gallerianläggningar som Burnaby ombyggnader

Ombyggnaderna av Brentwood och Lougheed köpcentra har många liknande att de har samma ägare, båda innebär att lägga till torn till stora fastigheter som nu domineras av stora parkeringsytor och båda är förankrade av SkyTrain-stationer.

Men det är där likheterna slutar.

Brentwoods huvudplan kräver upp till 11 torn som sträcker sig i höjden upp till 70 våningar medan Lougheeds föreslagna koncept skulle se 18 torn upp till 60 våningar i höjd, säger Darren Kwiatkowski, vice VD för Shape Properties Corp., ägaren av de två köpcentrumen.

‘Brentwoodpeople ser det som en förlängning av Vancouver. Lougheed är mer en port till Burnaby, det är en förbindelse mellan Burnaby, Coquitlam, New Westminster, Port Moody,’ sa Kwiatkowski. ‘Det är verkligen ett fristående urbana hjärta som långt som en punkt på en karta. ‘

Till skillnad från vid Brentwood där tornen springar upp någon annanstans i närheten, kommer staden i Burnaby s Lougheed centrum att kvadrera det mesta av densiteten koncentreras till mallplatsen, noterade han.

Från en luftvy är Lougheed-platsen avgränsad av många gröna spår och grönområden i norr, söder och väster. Sedan är det en ‘hård kanten vid North Road’, fokuserad på trottoar och SkyTrain-vägbanan.

Som ett resultat har konceptplandesignersna James KM Cheng Architects Inc. gjort ett medvetet beslut att utvidga de gröna komponenterna till North Road och koppla samman gamla och föreslagna nya greenways med varandra, sa han.

‘Du vill bygga en bra plats. Det är i vårt intresse att det här känns väldigt bra att leva, handla eller arbeta där’, säger Kwiatkowski. En del av det är ett viktigt grönt element eftersom du vill ha andningsrummet och du vill att den ska känna sig som en urban oas. ‘

Utkastet till konceptplan för Lougheed Mall omfattar offentliga öppna utrymmen, inklusive en 1,6 hektar stor park och plaza, en väderskyddad transitplaza av SkyTrain stationen, en 1,7 hektar ‘naturaliserad creekside park’ och ett par terrasserade fack parker.

Av kärnområdet i Lougheed-kvadranten, mestadels bestående av gallerianläggningen, kommer 30 procent att vara offentliga öppna utrymmen, enligt en stadspersonalrapport. Det inkluderar ‘offentliga rike funktioner som trädkantade boulevarder.’

Brentwood-metoden att skapa ett gångbart samhälle med en sömlös anslutning till SkyTrain-stationen har blivit väl mottagen och kommer att användas som modell och förstärkt hos Lougheed, sade Kwiatkowski.

‘Det är som ett vardagsrum för [invånare] , speciellt när du är bostadslägenhet, det är som det tredje utrymmet, det här vardagsrummet, var väldigt tilltalande.’

Det första tornet under uppbyggnad i Brentwood kommer att ha 300 hyra enheter, med mer planerad på den egendomen i framtiden, sa han. Lougheed kommer också att inkludera uthyrning ‘som en del av en mix som vi tycker är ett komplett samhälle.’

Shape Properties är privatägd, berättar Kwiatkowski, men utvecklingen är joint ventures med pensionsfonderna Hospitals Ontario Pension Plan i Brentwood och Lougheed, Greystone Managed Investments Inc., som förvaltar olika pensionsfonder.

Som sådan tar investerarna en längre sikt och ser hyresbostäder som ‘en del av deras ideala diversifierade portfölj’, sa han. ‘De skulle acceptera lägre avkastning och vinst på uthyrning där en privat, enbart privat utvecklare kanske inte.’

Lougheed kommer att bli lättare att ombygga på ett antal sätt, noterade han.

En av utmaningarna vid Brentwood med att hålla köpcentret öppet berodde på att den inledande utvecklingen ligger vid hörnet av SkyTrain-stationen.

‘Så vi kunde inte komma ifrån denna fas som avbryter den naturliga vägen mellan SkyTrain och köpcentret. Du kunde inte undvika det så det är bättre att bara få det gjort så fort vi kan och få de länkarna tillbaka. ‘

Lougheed är under tiden inte bara större och därför lättare att arbeta runt det befintliga köpcentrumet, den intilliggande SkyTrain-stationen har två stationshus jämfört med Brentwoods en, vilket krävde omlokalisering av sin busslinga, noterade han.

Och när det gäller trafikproblem från människor som bor nära Brentwood Mall, sa han att det var till stor del en oro att ett befintligt problem med korta fordon skulle bli värre med ombyggnaden.

Lougheed har inte det inneboende tillståndet tack vare att det är avgränsat av tre avfartar Cameron Street, Austin och North roads. Enfamiljens grannskap på norra sidan av Cameron kopplar inte upp till North Road så det finns inget sätt att råttan kör där, sa han.

En av Lougheeds främsta utmaningar är sluttningen på North Road och integrerar den i planen så att den känns naturlig och är tillgänglig, sa han.

Den täthet som föreslås i utkastet till konceptplan skulle översätta till cirka 12,2 miljoner kvadratmeter bostadsutrymme och upp till 14,9 miljoner kvadratmeter detaljhandel, kommersiellt, kontor och nöjesutrymme för att stödja behoven hos boende, berättar staden. Vid denna tidpunkt överväger Shape Properties cirka 2,2 miljoner kvadratmeter kommersiellt utrymme för sina fastigheter.

‘Utvecklingen kring Transit Plaza förväntas ha en betydande kontorskomponent’, sa det.

Det förväntas högre densiteter och högre torn ligger mer centralt inom det övergripande kärnområdet och närmare SkyTrain-stationen och bussutbytet. Kortare byggnader skulle placeras runt kanterna, särskilt längs Bartlett Court och Cameron Street som en övergång till befintliga stadsdelar.

Rapporten noterade att densitet inte kommer att fördelas jämt i hela kärnområdet. ‘Upp till 20 procent av bostadsdensitet kommer att tillåtas överföras mellan utvecklingspaket.’

Förutom de offentliga öppna utrymmena kan samhällsbonusfonder, i utbyte mot staden som tillåter ytterligare täthet på vissa platser, hjälpa till att finansiera den framtida ersättningen av både Cameron Recreation Centre, inklusive en pool och Cameron Library.

När det gäller timing av Lougheed-projektet accepterar Burnaby-stadshuset fortfarande feedback till den nuvarande utkastet till konceptplan, som innehåller offentliga insatser från ett öppet hus som hölls förra året. När utvecklaren svarar på den senaste feedbacken skulle den gå till en offentlig utfrågning.
gått ner i vikt blogg En berättelse om två gallerianläggningar som Burnaby ombyggnader