hur snabbt kan man gå ner i vikt Elie Wiesel s förlust av oskuld som beskrivs i hans bok natt

gå ner i vikt träning Elie Wiesel s förlust av oskuld som beskrivs i hans bok natt

I vårt samhälle kommer det en tid i ett liv när oskyldighet går förlorad till följd av erfarenhet eller kunskapsvinst. Om du inte är en helgon, är denna katarsis i ett liv oundvikligt men kan förlängas med isolering från världen. I vissa fall kan oskuld gå förlorat i ett liv innan det är tänkt att gå vilse. För barn och unga vuxna som överlevde förintelsen i koncentrationsläger försvann sin oskuld så fort de gick igenom portarna i fångenskap. Elie Wiesels bok Night, han skildrar sig som en oskyldig tonåring, ett barn, vars oskuld har tagits från honom som ett resultat av de grymheter som Hitlers Tyskland gjorde under andra världskriget.

Innan Elie tvingades in i ett koncentrationsläger var han ett ungt och oskyldigt barn nedsänkt i sin tro från födseln. Han var en stark troende i judendomen och visste att han hade ett syfte i livet, och till och med studerade mystik och texterna av sina heliga böcker. Men när nazisterna kom in i sin hemstad Sighet, i dag Ungern, tvingades hela den judiska befolkningen i sin stad till boskap och tvingades in i Auschwitz och Birkenau. Där slits hans familj ihop och lämnade honom med sin far och sin syster med sin mamma. När de var splittrade började han sakta lossa sin oskuld. ‘Men det var det ögonblick jag lämnade min mamma I en bråkdel av en sekund kunde jag se min mamma, mina systrar, flytta till höger Jag visste inte att det här var ögonblicket i tome och den plats där jag lämnade min mamma och Tzipora hängde för alltid handen sitt grepp på min far. Allt jag kunde tänka på var inte att förlora honom. Att inte vara ensam ‘(Wiesel 29 30). Elie var bara femton när han förlorade mer än hälften av sin familj. Vid den åldern är man inte fullständigt mogen än att hantera förlusten av sin familjs struktur. Men Wiesel insåg att han vid det exakta ögonblicket förlorade sin familj. När han insåg det klättrade han på sin fader som grym död för att han ville vara med vad som finns kvar av sin familj. Även i hans ålder började han inse hur grymt världen verkligen var.

Trots att Elie började sin förlust av oskuld när han förlorade sina systrar och mamma blev hans oskuld inte äntligen förlorad förrän faderns död. Elie var inte ens vuxen när han förlorade sin mor och systrar. Han blev riven ifrån dem, och torterades och hölls i fångenskap på grund av sin tro som en jud. Trots att han visste att världen var grym, inser han inte helt allvaret av det hela tills han förlorade sin far. ‘Inga böner sägs över hans grav. Inget ljus tändes i hans minne. Hans sista ord hade varit mitt namn. Han hade ringt till mig och jag hade inte svarat. Jag grät inte och det gjorde mig ont att jag inte kunde gråta . Men jag var ute av tårar ‘(Wiesel 112). När han förlorade sin far kunde han inte gråta över graven. Vid sin unga ålder är det inte häpnadsväckande att inte gråta i en släkting, mycket mindre än en förälder. Crying är ett sätt att släppa känslor, oavsett hur någons ålder är, gråter de, men Wiesel gråter inte. Den här bristen på uttryck visar att han sjunkit in i en avgrund. Elie började inse gravitationen i hans nuvarande problem, nazisternas och världens grymhet och till och med förlust hans tro. Det här ögonblicket av realiseringen visar att han äntligen har förlorat sin oskuld och upptäckt att alla människor har en grym sida. Nazister dödade sina bröder, judarna, för att de troddes som skum. Även som människor, torterades de och svältade för nazisternas nöjen, och bara för att de skulle lida mycket, men inte tillräckligt för att de skulle dö i vissa fall. I förlusten av hans far insåg han att han lever i en grym värld, och inte allt kan gå enligt vad en person vill hända.

Elie Wiesel var femton när han kom in i dödslägerna och insåg en sida av världen som skulle avslöja sig när man växer för att vara mogen att inte vara rädd för världens situation. Elie förlorade sin oskuld i en ung ålder, och var okunnig för många saker som hände runt honom. Han var inte blindad av rädsla för nazisterna, han var blindad av rädsla för hela världen. I början av texten var Elie en ung pojke som växte upp nedsänkt i judendomen och en kärlek till sin monoteistiska härskare. Grymheterna i förintelsen nådde honom, han förlorade allt som var dyrt för honom och blev tvungen att förstå att världen är en grym och mörk plats. Det betyder att han i processen inte bara förlorade sin oskuld: han förlorade sin Tro på Gud. Krematoriens första åsikt, det första intrycket de fick av sina fångare var chock och fullständig repulsivitet av nazistiska regimen. ‘Aldrig ska jag glömma de flammor som förbrukat min tro för evigt. Aldrig ska jag glömma de ögonblick som mördade min Gud och min själ och vred mina drömmar mot aska. Aldrig ska jag glömma dessa saker, även jag blev dömd för att leva så länge som Gud själv Aldrig ‘(Wiesel 34). I hans sinne förbrukade flammorna inte bara barn och äldre, utan också tändde en eld i honom som förstörde sin tro på Gud själv. På grund av hans ursprungliga besatthet med att lära sig sin tros teologi och hans Guds lärdomar, demonstrerar detta hans förverkligande av världens grymhet och att Gud har övergivit honom. ‘Den Allsmäktige, den eviga och hemska mästaren i universum, valde att vara tyst. Vad var det för att tacka honom för’ (Wiesel 33)? I grunden förlorade han sin tro på Gud när han stött på flammorna. Flammorna är symboliska eftersom de är symbolen för förstörelse och förtvivlan, men också för kunskap. Flammorna åt bort sin tro på Gud och hans hopp om att vara förenad som en familj men ersätta den med en realisering av grymhet och nådlöshet i den värld han lever i. Hans otro i Gud är chockerande, för om någon med sådan förälskelse för studie av honom förlorar sitt intresse och tro på Gud, det visar att Gud inte är tänkt att bli trodde, och människor kommer att förlora hopp utan någon tro eller ide att hålla fast vid.

Sedan han kom in i Tredje rikets koncentrationsläger, började han en långsam katarsis som snöbollade till en total förlust av oskuld och till och med en tro på Gud. Han förlorade sin familj, hans vänner och hans tro på nazisternas grymhet. Han överlevde dödsläger med ett skarpt hopp i honom för att berätta för sin historia. Sammantaget är han en hjälte och en påminnelse om vad mänsklig ande kan uthärda. Även om alla på något sätt förlorar sin oskuld, är deras ålder och grad av förlust inte skrivna i sten. Ibland tar det bara ett tryck för att gå vidare i livet, att mogna och förstå deras plats i världen bättre.
hur snabbt kan man gå ner i vikt Elie Wiesel s förlust av oskuld som beskrivs i hans bok natt