kost och träning viktminskning eller minst accepterad

2 veckors diet eller minst accepterad

I åratal har hälsoexperter varnat för att amerikanerna är för feta, att vi tränar för lite och äter för mycket, att vår hälsa är i fara.

Vissa feta människor ber att skilja sig.

Bloggar skrivna av feta människor och det är bra att använda ordet, de säger har multiplicerat de senaste månaderna, fyller en virtuell tvålbox som kallas fatosfären, där bloggare kallar för fet acceptans utmaning, nästan allt som konventionell medicinsk visdom har att säga om fetma .

Smart, sassy och irreverent, bloggare med namn som Big Fat Deal, FatChicksRule och Fatgrrl (‘Nu med 50 procent mer fet!’) Buck anti fetma sentiment. De firar sina fulla siffror och uppmanar läsarna att acceptera sina kroppar, sluta dieting och fortsätta med livet.

Meddelandet från fatosfären är inte bara det stora är vackert. Många av bloggarna avfärdar ‘fetma-epidemin’ som hysteri. De hävdar att amerikanerna inte är så mycket större än de brukade vara och att det är fett i sig är inte nödvändigtvis dåligt för dig.

‘Ett av de första hindren för fet acceptans är att bryta ner frågan om huruvida fett är ett val’, sa Kate Harding, grundare av bloggen Shapely Prose, i en intervju. ‘Ingen fet acceptans förespråkare säger att du borde sitta och vildt överträffa. Det vi säger är att träning och en balanserad diet inte gör alla tunna.’

Ms Harding, en 33 årig yogaentusiast från Chicago, främjar tanken på hälsa i vilken storlek som helst (hon är 16 år). Sedan dess har det snabbt blivit en av de mest populära feta acceptabloggarna, med i genomsnitt 3 710 sidvisningar per dag, enligt Sitemeter, ett webbstatistikprogram.

Människor kommer i olika former och storlekar,
kost och träning viktminskning eller minst accepterad
bloggare som Ms Harding säger, och för de som kommer extra stora är dieting meningslöst. ‘Och det fungerar fortfarande inte, inte långsiktigt hamnar du tyngre än tidigare. Och du säger till dig själv: Varför fallte jag för detta igen? ”

Bloggarna har dragit sin del av negativa, till og med onda kommentarer. Men för överviktiga läsare är meddelandena bemyndigande och befriande.

‘Flickvän, låt mig berätta att jag äntligen kommer att ta tag i mig själv’, en fan kommenterade Ms Hardings webbplats. ‘Jag kommer alltid att vara fet. Min kropp är helt enkelt utsmyckad, och jag tar det. ‘

Men vissa experter säger att denna typ av budskap är farligt och undergräver folkhälsoprocessen för att återställa fetma. ‘Vi måste vara försiktiga så att vi inte gör allt ansvaret för individen’, säger Dr. Walter C. Willett, professor i näring och epidemiologi vid Harvard School of Public Health. Men han tillade: ‘Den stora majoriteten av personer som är överviktiga är överviktiga på grund av livsstil.’

Bloggarna hävdar att förändringar i definitioner över tiden, tillsammans med brister i massmassaindexformeln, har drivit fler amerikaner i kategorin ‘feta’ och ‘fetma’ och de pekar på provocerande studier som tyder på att det kan finnas fördelar att vara överviktiga , inklusive en stor studie som fann att underviktiga amerikaner är mer benägna att dö än de som är måttligt överviktiga.

Flera andra nyligen genomförda studier på hjärtpatienter och dialyspatienter har också rapporterat högre överlevnadsnivå bland tyngre patienter, vilket tyder på att kopplingen mellan kroppsstorlek och hälsa kan vara mer komplex än vanligt erkänd. En annan studie av personer över 60 konstaterade att passformen har mer betydelse för livslängden än att bara vara tunn.

Bloggarnas huvudsakliga invändning är att fett inte är ett resultat av moraliskt misslyckande eller en karaktärsbrist, eller av gluttony, slöja eller brist på viljestyrka. Dieter ofta boomerang, säger de, faktiskt har många långsiktiga studier funnit att även om dieters kan ofta gå ner i vikt på kort sikt, de återvinn nästan alltid de förlorade punden under de närmaste åren.

I slutändan argumenterar de här bloggarna, att de kan ha mycket mer att göra med det genetiska dragets tur än med livsstilsval. ‘Men vi verkar tro att alla människor borde vara smala, det är inte meningslöst.’

Fet accepterande bloggare hävdar att kriget mot fetma har gett människor en ursäkt för att utgöra krig mot feta människor och att hälsoproblem i kombination med tron ​​att feta människor bara har sig själva att skylla på att vara feta används för att motivera diskriminering som inte skulle tolereras mot nästan alla andra grupper av människor.

‘Jag’ är inte förvånad över att det finns så många av dessa bloggar nu,
kost och träning viktminskning eller minst accepterad
‘sade Richardson.’ Anti-fetma hysteri har nått en kokpunkt. Bloggar är ett sätt för människor att slåss tillbaka. ‘