lchf går inte ner i vikt Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of BELVIQ

lchf viktnedgång Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of BELVIQ

BELVIQ är godkänt i Brasilien som ett tillägg till en diet med nedsatt kalori och ökad fysisk aktivitet för kronisk vikthantering hos vuxna patienter med ett BMI på 30 kg / m2 eller högre (överviktiga) eller överviktiga patienter med en BMI större än eller lika med 27 kg / m2 i närvaro av minst ett viktrelaterat comorbid tillstånd såsom högt blodtryck, högt kolesterol, hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes som hanteras med orala hypoglykemiska medel eller sömnapné. Produkten förväntas bli tillgänglig efter granskning av Brasiliens marknadsföringsorgan för läkemedel (CMED), vilket kommer att utlösa en miljonbetalning på 1 miljon dollar till Arena.

‘För närvarande är mer än hälften av den brasilianska befolkningen överviktig eller fet och, utan intervention, förväntas dessa siffror öka’, säger Shhaji Procida, VD och Chief Operating Officer, Eisai Inc. ‘Detta godkännande representerar ett nytt alternativ för brasilianer som hittar det är svårt att gå ner i vikt genom kost och motion ensam. Vid Eisai förbli vi engagerade att hjälpa till med att tillgodose behoven hos denna patientpopulation. ‘

Förutom Brasilien är BELVIQ godkänt för vikthantering i USA och Sydkorea. Lorcaserin är också godkänt i Mexiko under varumärket VENESPRI (lorcaserin HCl).

Om BELVIQ (lorcaserin HCl) CIV för kronisk vikthantering i USABELVIQ är en FDA godkänd receptbelagd viktminskning som vid användning med kost och motion kan hjälpa vissa vuxna (kroppsindex [BMI] 27 kg / m2) som lever med extra vikt, med ett viktrelaterat medicinsk problem, eller vuxna som lever med fetma (BMI 30 kg / m2), gå ner i vikt och håll det av.

Det är inte känt om BELVIQ är säkert och effektivt när det tas med andra recept, över disk eller växtbaserade viktminskningsprodukter. Det är inte känt om BELVIQ förändrar risken för hjärtproblem, stroke eller död på grund av hjärtproblem eller stroke.

Viktig säkerhetsinformation för BELVIQ i USA

Graviditet: Ta inte BELVIQ om du är gravid eller planerar att bli gravid, eftersom viktminskning inte ger någon fördel under graviditeten och BELVIQ kan skada ditt ofödda barn.

Överkänslighet: Ta inte BELVIQ om du är allergisk mot lorcaserinhydroklorid eller något av ingredienserna i BELVIQ.

Serotoninsyndrom eller neuroleptiskt malignt syndrom (NMS) som reaktioner: Innan du använder BELVIQ, berätta för din sjukvårdspersonal om alla läkemedel du tar, särskilt läkemedel som behandlar depression, migrän, psykiska problem eller förkylning. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga eller livshotande biverkningar om de tas med BELVIQ. Ring din vårdgivare omedelbart om du upplever agitation, hallucinationer, förvirring eller andra förändringar i mental status. koordineringsproblem okontrollerade muskelspasmer; muskeltrakt rastlöshet; racing eller snabb hjärtslag; högt eller lågt blodtryck; svettas; feber; illamående; kräkningar; diarre; eller styva muskler.

Valvulär hjärtsjukdom: Vissa personer som tar mediciner som BELVIQ har haft hjärtproblem. Kontakta din vårdgivare omedelbart om du har problem med att andas. svullnad av armar, ben, fotlar eller fötter; yrsel, trötthet eller svaghet som inte kommer att gå iväg eller snabbt eller oregelbundet hjärtslag. Innan du tar BELVIQ, berätta för din vårdgivare om du har eller har haft hjärtproblem.

Ändringar i uppmärksamhet eller minne: BELVIQ kan sakta ner ditt tänkande. Du ska inte köra bil eller använda tung utrustning tills du vet hur BELVIQ påverkar dig.

Mentala problem: Om du tar för mycket BELVIQ kan orsaka hallucinationer, en känsla av att vara hög eller i mycket bra humör eller känslor av att stå utanför kroppen.

Depression eller tankar om självmord: Ring din vårdgivare omedelbart om du märker några mentala förändringar, särskilt plötsliga förändringar i ditt humör, beteenden, tankar eller känslor, eller om du har depression eller självmordsbegrepp.

Lågt blodsocker: Viktminskning kan orsaka lågt blodsocker hos personer som tar mediciner för typ 2-diabetes, till exempel insulin eller sulfonylurin. Blodsockernivån bör kontrolleras före och under behandlingen av BELVIQ. Förändringar i diabetesmedicinering kan behövas om lågt blodsocker utvecklas.

Smärtsamma erektioner: Om du har en erektion som stannar mer än 4 timmar medan du är på BELVIQ, sluta ta BELVIQ och ring din vårdgivare eller gå direkt till närmaste akutrum.

Långsam hjärtslag: BELVIQ kan göra att ditt hjärta slår långsammare.

Minskar antalet blodkroppar: BELVIQ kan orsaka att antalet röda och vita blodkroppar minskar.

Ökning av prolactin: BELVIQ kan öka mängden hormon som kallas prolaktin. Tala om för din vårdgivare om dina bröst börjar göra mjölk eller mjölkvätska, eller om du är en man och dina bröst ökar i storlek.

Vanliga biverkningar hos patienter utan diabetes: Huvudvärk, yrsel, trötthet, illamående, muntorrhet och förstoppning.

Vanliga biverkningar hos patienter med diabetes: Lågt blodsocker, huvudvärk, ryggsmärta, hosta och trötthet.

För mer information om BELVIQ, prata med din vårdgivare och se fullständig produktinformation.

Om Eisai LaboratoriosEisai Laboratrios Ltda. är ett läkemedelsföretag dedikerat till att erbjuda nya behandlingsalternativ till patienter och deras familjer som bor i Brasilien. Som en del av det globala nätverket av Eisai-företag spelar det en nyckelroll i Eisais satsning på att förbättra livet för patienter och familjer över hela världen.

Eisai Laboratrios Ltda. Eisai Laboratrios Ltda, som ligger i So Paulo, Brasilien, är ett dotterbolag till Eisai Inc., ett bolag med säte i USA. Företaget är en del av Eisai’s Americas-verksamhet, som även omfattar företag i Mexiko, Kanada och USA.

Eisai är ett fullt integrerat läkemedelsföretag som verkar inom två globala företagsgrupper: onkologi och neurologi (demensrelaterade sjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar). Varje grupp fungerar som ett slut för att avsluta globala affärer med upptäckt, utveckling och marknadsföringskapacitet. huvudkontor, kommersiella och kliniska utvecklingsorganisationer är belägna i New Jersey; Våra upptäcktslaboratorier finns i Massachusetts och Pennsylvania; och vår globala efterfråganskedjaorganisation finns i Maryland och North Carolina.
lchf går inte ner i vikt Eisai och Arena Pharmaceuticals tillkännager Regulatory Approval of BELVIQ