ner i vikt En annan 2000 Kentuckians skulle kunna förlora funktionshinder

äppelcidervinäger viktminskning En annan 2000 Kentuckians skulle kunna förlora funktionshinder

FRANKFORT, Ky. (AP) En annan 1 965 personer i östra Kentucky skulle kunna förlora sina federala förmåner på grund av en skandalad advokat som gjorde miljoner genom att ge domare och läkare omedelbart OK-kontroller för sina kunder.

Socialförsäkringsförvaltningen planerar att anmäla nästan 2000 personer i östra Kentucky att de måste försvara sin status i domstol. Alla är kopplade till Eric Conn, en flamboyant advokat som fakturerade sig som ‘Mr Social Security’ i tv-annonser innan hans imperium smulrade under tyngden av en federal utredning. Omkring hälften av de nya fallen involverar Conn och en dömd före detta förvaltningsdomare, enligt socialförsäkringsadministrationen som ansvarig presschef Mark Hinkle.

Hinkle sa att de nya fallen identifierades av inspektörsekreterarens kontor i november. Rep. Hal Rogers ‘-kontoret säger att meddelanden kommer att gå ut snart, men i ett tvärläge istället för allt på en gång. Människor som drabbas kommer att få en utfrågning innan en förvaltningsdomare bedömer om de kan behålla sina fördelar. Människor kommer att ha minst 30 dagar för att samla bevis och hyra advokater. Handikappavgifter kommer att fortsätta under hela återställningsförfarandet.

Dessa nya satser är utöver de 1800 fall som är associerade med Conns lagspraxis som den federala regeringen redan har granskat. Några av dem har stämt regeringen för att stoppa dessa omprövningshörningar. Det ärendet är avhängigt i federal domstol.

‘Det är hjärtskärande att bevittna den tragiska inverkan som Eric C. Conns bedrägeribekämpning fortsätter att ha på livet för människor som bor i östra Kentucky’, säger Rogers. ‘Jag uppskattar anmälan från Social Security Administration, men jag ifrågasätter behovet för ytterligare omprövningshörningar medan rättegångar fortfarande är aktuella i det federala domstolssystemet. ‘

Från och med maj 2015 avbröt den federala regeringen fördelar för hundratals östliga Kentuckians i samband med Conn, vilket ledde till panik i ett av de fattigaste regionerna i landet som var starkt beroende av dessa kontroller. Regeringen återställde så småningom dessa förmåner tills varje person kunde höras, men inte förrän några personer dödade sig i vad familjemedlemmarna sade orsakades av stressen att förlora sina kontroller.

Så småningom hade 1.800 personer granskat sina fall och 1 500 hade omprövningshörningar. Av de 1.800 initiala fallen behöll cirka 53 procent sina fördelar ‘fick positiva eller delvis gynnsamma beslut’, sa Hinkle.

Dessa utfrågningar tog mer än ett år att lösa. Nästan alla berörda personer kunde inte ha råd med advokater, vilket ledde till en rikstäckande sökning efter advokater som kunde representera dem gratis. Robert Johns, verkställande direktör för AppalRed Legal Aid, sade 136 advokater frivilligt, däribland 59 från Kentucky.

‘Vi trodde vi var färdiga med det’, sa Johns om de första 1800 fallen. ‘Vi’ kommer sannolikt att vara redo för samma försök att försöka få dessa (nya) människor lite hjälp. ‘

Conn anklagade sig skyldig till federala avgifter förra året. Men strax innan han skulle dömas tog Conn bort sitt elektroniska övervakningsarmband och flydde. Han är nu tillbaka i förvar i Kentucky, där han står inför fler avgifter.

Ned Pillersdorf, en östlig Kentucky advokat som har representerat flera av Conns tidigare kunder, sa att han oroade sig för den påverkan den andra omgången av meddelanden kommer att ha på regionen.
ner i vikt En annan 2000 Kentuckians skulle kunna förlora funktionshinder