smoothie gå ner i vikt En av de vanligaste ätstörningarna du

gå dig smal En av de vanligaste ätstörningarna du

Burgums Kilbourne-grupp äger inte det mesta av downtown FargoOtter Tail Power Company-namn Todd Wahlund FinansdirektörAmerican Federal Promotes Adam BraunbergerlifestyleHeadlinesAway from Home: Key West, FloridaFuture smarta hem kommer att rulla upp TV, hjärnvågsbad och så mycket mer coola sakerNy stormar piska upp minnen av gamla Fargo VA att hålla veteraner rådhus, krav klinikBIO Girls melds mentorskap, fitness och tro

FARGO ‘Ät vad du vill och gå ner i vikt!’

Det låter som en sen natt infomercial för den senaste dieten dill eller träningsutrustning. Men det är faktiskt drivkraften bakom vad som kallas ‘världens farligaste ätstörning’ som du nog aldrig hört talas om. ‘

Diabulimia uppstår när personer med typ 1-diabetes avsiktligt begränsar mängden insulin som de injicerar, så att de kan gå ner i vikt. Det är föremålet för en populär BBC Dokumentär som släpptes i höst med tre unga drabbade, inklusive en 22-årig mamma från London som heter Gemma, som säger att det är beroende av att insulin är beroendeframkallande eftersom du går ner i vikt oavsett vad du äter.

‘Det är som två fåglar med en sten och allt det,’ säger hon i dokumentären. ‘Men det är som om den perfekta kosten gick fel.’

Anledningen till att diabulimia är så farlig är på grund av vilken brist på insulin som gör kroppen hos någon med typ 1-diabetes.

Stephanie Critchley, en certifierad diabetespediatör hos Sanford Health i Fargo,
smoothie gå ner i vikt En av de vanligaste ätstörningarna du
säger att personer med typ 1-diabetes inte producerar tillräckligt mycket insulin på egen hand så att de måste injicera det i sina kroppar där insulin hjälper till att bryta ner socker från mat för kroppen att använda som energi. Om det inte finns tillräckligt med insulin kommer kroppen att tvingas använda sitt befintliga fett, muskel och vävnader för energi.

Patienten är bunden att gå ner i vikt men riskerar också att drabbas av ögonskador, njurskador, cirkulationsproblem, förlust av extremiteter, fertilitetsproblem och till och med död på grund av överskott av socker i blodet.

‘Det är typ av en dold ätstörning’, säger Critchley. ‘Doktorer tar inte alltid upp det. De tror bara (deras patienter) inte hanterar deras diabetes. Det är mycket lätt att gömma. Vissa personer med diabulimia kunde ha manipulerat sitt insulinintag i flera år. ‘

Trots att många människor aldrig har hört talas om diabulimia är det anmärkningsvärt vanligt.

Enligt Jacqueline Allan, grundare av diabetiker med ätstörningar (DWED), drabbas 40 procent av alla kvinnor mellan 15 och 30 år med typ 1-diabetes av viss grad av avsiktlig insulinbegränsning.

Kanadensiska forskare föreslår att 60 procent av kvinnorna med typ 1-diabetes kommer att uppleva en kliniskt signifikant ätstörning när de är 25.

Critchley säger att några av hennes diabulimipatienter har sagt att de inte vill leva som de är, men de kan inte sluta.

‘De vet vad de behöver göra, men ätstörningen är så stark,
smoothie gå ner i vikt En av de vanligaste ätstörningarna du
‘ säger hon. ‘De fokuserar så mycket på att vara så stor att de’ inte är oroliga för att förlora sin syn eller ha problem med fötterna. ‘