vad ska man äta för att gå ner i vikt En av sätten att gå ner i vikt är att inkludera högproteinmat i din kost

gå ner 5 kilo snabbt En av sätten att gå ner i vikt är att inkludera högproteinmat i din kost

Din kropp måste arbeta hårdare för att bearbeta högproteinmat, vilket innebär att det använder kalorier som hjälper dig att gå ner i vikt. Därför är det viktigt att se till att din diet innehåller tillräckligt med protein. En av anledningarna till att många människor lägger på sig är att de äter för många måltider som huvudsakligen är kolhydrater.

Att få rätt mängd protein är inte en exakt vetenskap, men det verkar finnas enighet mellan nutritionister att .8 gram protein per kroppsvikt av kilo är ungefär rätt. Med andra ord, multiplicera din kroppsvikt i kilo med .8 och din vikt i pund med .37. Harvard School of Public Health säger att du kan få 20 25 procent av dagliga kalorier från protein utan några hälsoskador. Det varnar dem med njursjukdom att inte ta in mer än det rekommenderade beloppet.

Här är några livsmedel som är bra proteinkällor och är lättillgängliga:

Köttet är högt i protein, men magert kött är bäst för att undvika överskott av mättade fetter. Köttet att leta efter är magert nötkött, lamm, buffel, kyckling. Var försiktig så att du inte äter något kött helt enkelt för att det har protein. Till exempel är lite bacon från tid till annan okej men du vill inte göra det till en vanlig del av din kost. Förädlade kött i korv och kalla kött som salami och skinka och kycklingrullar bör undvikas.

Fisk har ungefär samma mängd protein som kött utan mättade fetter. Förutom att det innehåller omega 3, som hjälper till att skydda ditt hjärta. Ägg är också en bra källa till protein och de är lätta att få och lätt att laga mat. De ansågs öka kolesterolnivåerna, men ny forskning har visat att detta är falskt. Mejeriprodukter som mjölk, yoghurt och ost ger protein men de innehåller även mättade fetter. Skummjölk är bra, liksom andra mjölkmat i mått.

Bönor är en av de bästa källorna till vegetabiliskt protein. Det finns viss diskussion om fördelarna med enskilda sorter, eftersom vissa innehåller en hög procentandel kolhydrater, det råder ingen tvivel om deras proteininnehåll. De flesta har cirka 20 procent protein eller bättre. Bönor som njure, röd njure, pinto, lima, marin, stor nordlig är alla bra, billiga proteinkällor. Vad sägs om de dåliga skämt på effekten av bönor på magen och på människorna kring dig? Det är sant att de gör vind, så se till att du suger dem i vatten innan du lagar dem.

Frön och nötter är en annan källa till protein. Dessutom innehåller de näringsämnen och vitaminer. Några av dem, som linfrö, är små och svåra att äta men valnötter och mandlar är lättare att hantera och kan lätt inkluderas i snacks.

Naturen har gett oss många proteinkällor eftersom det utgör ungefär hälften av vår kroppsvikt och är väsentligt för vår kropp att upprätthålla god hälsa. En del av att upprätthålla god hälsa är att hålla vikt under kontroll. Att äta mer protein hjälper dig att göra detta.
vad ska man äta för att gå ner i vikt En av sätten att gå ner i vikt är att inkludera högproteinmat i din kost