vill gå ner i vikt snabbt En bättre regel för dubbel dip

gå ner i vikt utan träning En bättre regel för dubbel dip

Förra veckan, med en 17 7 majoritet, röstade senaten för att kräva att så kallade ‘double dippers’ och deras arbetsgivare betalar in i statens pensionsfond, vilket är underfinansierat till ett belopp av 5 miljarder dollar.

Skulle räkningen bli lag, kommer det att innebära att en annan stat vrider skruven på den lokala fastighetsskatten, men det är den rätta saken att göra.

Bristen i pensionsfonden är en skuld som inte bör vidarebefordras till framtida offentliga anställda och skattebetalare. Enacting House Bill 561 skulle vara ett annat litet steg mot solvens för fonden.

Att bidra till pensionsavgifter för allmän personal är dyrt. En stad som betalar en anställd 100 000 dollar måste också betala 29 400 dollar till statens pensionsfond. Offentliga anställda som går i pension, samlar in en pension och återgår till arbetet för en offentlig arbetsgivare är billigare att hyra, eftersom ingen kommun eller anställd betalar in fond. Räkningen skulle ändra det.

För närvarande är lagstadgade pensionärer i uppdrag att arbeta upp till 1.664 timmar per år, eller ungefär 32 timmar per vecka. Överstiga den gränsen, och i princip händer ingenting eftersom lagstiftaren aldrig knutit ett straff till lagen. Pensionärer som arbetar mer än de borde skickas ett varningsbrev, men det är det.

HB 561 minskar arbetsgränsen till 1300 timmar, eller cirka 25 timmar per vecka, men det är farfar befintliga pensionärer som, om de inte ändrar den offentliga sektorns jobb, kan fortsätta att arbeta 32 timmar per vecka utan straff. Räkningen,
vill gå ner i vikt snabbt En bättre regel för dubbel dip
vars nästa stopp är House Finance Committee, skulle kräva framtida pensionärer som arbetar mellan 25 och 32 timmar per vecka i ett jobb som omfattas av pensionssystemet för att betala 3 procent av sin lön i pensionssystemet. Arbetsgivarna skulle betala med 5 procent. Båda priserna, beroende på arbetstagarens jobbklassificering, är en bråkdel av den vanliga satsen.

Även om färre än 500 statssystemspensionärer arbetar mer än 25 timmar per vecka i offentliga arbetstillfällen, är många i toppositioner. I debatten före senatens omröstning, svarade sen John Reagan från Deerfield, som motsatte sig förändringen, eftersom det skulle vara dyrt för städer och städer, skyllde stöd för räkningen av avundsjuka.

‘Vi’ är avundsjuk eftersom pensionärer tjänar mer pengar än vi tror att de borde eller mer pengar än vi tjänar, och vi tror att vi borde korrigera det genom att straffa dem, säger Reagan. Han har en poäng. Median hushållsinkomst i New Hampshire är $ 65 000. Många pensionerade polischefer, brandmän och toppstatliga och lokala tjänstemän njuter av pensioner tiotusentals dollar mer än det och samlar sedan sex siffror i deras nya deltid offentliga jobb. Men avund är ingen anledning att anta lagstiftning.

Anställda pensionärer gör det möjligt för städer och städer att anställa erfarna arbetstagare som kan vara oöverträffliga om deras arbetsgivare skulle betala 11,55 procent av sin lön i pensionssystemet. Anställande av pensionärer sparar också skattebetalarnas pengar, tills det är dags att betala pensionssystemet piper. Systemet är underfinansierat av flera anledningar, det största är att arbetsgivarna i nästan två decennier betalat för lite in i det. Det kommer att ta de aktuar som har studerat systemet säger att betala högre räntor i flera decennier för att göra pensionsfonden helt.
vill gå ner i vikt snabbt En bättre regel för dubbel dip