gå ner 5 kg på 2 veckor Farmers ‘-marknaden kan stärka viktminskningens insatser

kost för viktminskning Farmers ‘-marknaden kan stärka viktminskningens insatser

Känsla fullt är en anledning till att folk slutar äta. Mängden mat som människor äter vid en måltid är det som får dem att känna sig fulla och sluta äta, snarare än kaloriinnehållet i maten. Frukt och grönsaker är höga i vatten och fiberinnehåll och kommer att ge en känsla av fullhet.

Till exempel har två skivor med stekt bacon och en pint jordgubbar ungefär lika många kalorier, men en person kommer att känna sig mer full efter att ha ätit en halvliter jordgubbar.

En utmärkt källa till lokalt odlade produkter är Tupelo Farmers Market, som ligger på Spring Street i downtown Tupelo. Det är öppet från 6 till dess att försäljarna säljer på tisdagar, torsdagar och lördagar.

På en ny resa till bondens marknad återuppkopplade jag Native Son Produce, en lokal ekologisk gård. Jag köpte sött smörsalat, äkta Tupelo honung och jordgubbar sylt på burk direkt på plats. Native Son har också ett program för grödor.

Flera bås ner gjorde jag en härlig upptäckt. Jag träffade Doc och Evie Carney, innehavare av Ralphs Doc and Evie Farms i Baldwyn. Efter provtagning av några av deras underbara tomater och squash körde jag upp till sin gård på Memorial Day och plockade ungefär sex liter jordgubbar. Jag har alltid har varit mycket förtjust i jordgubbar, men det här är de absolut bästa jordgubbarna jag någonsin har ätit. Jag har gjort färska jordgubbspannor, jordgubbecockcakes, jordgubbsmoothies och ätit bara rena gamla färska jordgubbar. När de sprang ut, ledde jag upp igen till Baldwyn igen med en vän att fylla på min frys.

Jordgubbarna är över, men deras tomater, lök och squash är också ganska bra. Under de närmaste veckorna kommer de att ha majs, limabönor, okra, paprikor, zucchini och rattlesnake pole bönor.

En av mina favorit sommartidsmåltider är att skjuta upp grillen och laga färsklök, squash och zucchini. Grillningen ger verkligen sina naturliga smaker. Jag lägger till en bit av Tilapia, lax eller kyckling till grillen och gör en sallad för att slutföra måltiden.

Denna lördag går jag till Pontotoc för att plocka persikor och blåbär. Jag planerar redan alla de bra saker jag kan göra med dem.

Om du inte har provat lokalt odlade råvaror, är det här en bra tid att göra det. Om du inte är en stor färsk veggie och fruktfläkt, gå ut ur din komfortzon och prova dem. En person kan definitivt få en smak för dem . Jag vet från personlig erfarenhet.

Lee Anne Grace är en elementär musiklärare för Tupelo Public Schools. Efter att ha nått en vikt på nästan 300 pounds och misslyckats med många dieter i över 25 år har hon lyckats gå ner i vikt och behålla sin viktminskning i tre år. Hon är mor till två tonårsdöttrar och gillar att springa på fritiden.
gå ner 5 kg på 2 veckor Farmers '-marknaden kan stärka viktminskningens insatser