hjälp att gå ner i vikt Fadern kräver ändringar i NHS efter

går inte ner i vikt Fadern kräver ändringar i NHS efter

En far till en tonårsflicka, som dog efter komplikationer med hennes behandling för anorexi, har krävt förändring över NHS efter en fördömande rapport som sa att 19-åringen hade misslyckats av varje NHS-organisation som brydde sig om henne.

Averil Harts död i november 2012 var en ‘undvikbar tragedi’, som parlamentariska och hälsovårdsombudsmannen (PHSO) härskade på fredagen, men hennes far, Nic Hart, tror att fler måste göras för att förhindra att andra liv förloras och förhindra att den efterföljande ‘ täcka upp ‘av de fel som görs av NHS.

Averil fann sig omedvetet på hennes studenters våning bara fyra månader efter att ha blivit utsläppt från en klinik för ätstörningar. Hon dog åtta dagar senare från en hjärtattack.

Hon blev urladdad ‘för tidigt’ enligt Hart, i augusti 2012 att ta upp en plats vid University of East Anglia efter att ha fått fem A-stjärnor i hennes A-nivå, trots att den fortfarande är underviktig.

Hart sa att det var ett stort gap i vård när hon lämnade enheten.

‘Det var lätt att se att Averil började gå ner i vikt nästan från den dag hon lämnade vårdcentralen. Alla kunde se att hon var sjuk, men när vi bad om hjälp, som ett antal av oss gjorde det ingen hjälp att komma framåt.

‘Jag gick för att se henne i slutet av november och var otroligt känslomässigt, för jag insåg genast hur sjuk hon var. Hon kunde knappt gå,
hjälp att gå ner i vikt Fadern kräver ändringar i NHS efter
hon kunde klättra uppför trappan till hennes universitet, hon var tvungen att sitta varje steg.

På morgonen den 7 december fann Averil omedvetet och togs till A på Norwich och Norfolk sjukhus där hon avböjde sig ytterligare. Hon skickades sedan till Addenbrooke Hospital där den långvariga upptagsprocessen lämnade henne ‘i grund och botten döende’ enligt Hart.

Han sa: ‘På mitten av natten var det en blandning mellan konsulten och juniorläkaren och de gav henne glukosen som hon behövde. Hon blev hypoglykemisk och hade hjärtinfarkt vid den tiden och kunde inte återupplivas eftersom hon var så svag och hade hjärnskada. ‘

Averil dog den 15 december 2012.

Hart sa: ‘I hennes 19 år bodde hon lika mycket som jag bodde i nästan 59 år. Hon visste hur man skulle leva, ha kul, sjunga i regnet. Hon var bara en bra tjej.’

Ombudsmannens rapport om parlamentet och hälso- och sjukvården sade: ‘Varje NHS-organisation som deltar i vår vård saknade stora möjligheter att förhindra att tragedin utvecklas i alla skeden av hennes sjukdom från augusti 2012 till hennes död den 15 december 2012.

‘De efterföljande svaren på Averil-familjen var otillräckliga och tjänade bara för att förena deras nöd.’

Men herr Hart tror inte att resultaten går tillräckligt långt. ‘Jag tror vad rapporten visar är att vi behöver stor förändring i NHS. Du frågar var och en av dessa institutioner och med tanke på att det finns fyra eller fem Trusts här för att vara ärlig och öppen om vad som hände.

‘Omslaget som hände, inklusive borttagning av e-postmeddelanden, hävande medicinska register, det här är inte bara att få reda på saker, det motverkar aktivt förtroendet från att komma ut.

‘Vi behöver förändras på förtroendenivå så att dessa omslag kan vara en del av deras svar, men vi behöver också ombudsmannens kontor att faktiskt ta ett ordentligt jobb när de kommer att utföra en utredning.

‘Vi hade 10 misslyckade rapporter att komma till den här, och den enda anledningen till att denna rapport kommer ut eftersom den fortfarande är full av hål beror på att ombudsmannen måste visas före en utvald kommitté nästa vecka, så de rusade denna rapport ut.’

En talesekreterare för hälso-och sjukvården sade: ‘Vi introducerar de första stämningsvillkoren för ätstörningar och investerar 150 miljoner som skapar 70 nya samhällssjukvårdstjänster över hela landet, så att ingen kommer att behöva gå igenom samma prövning som Averil.’
hjälp att gå ner i vikt Fadern kräver ändringar i NHS efter