hur snabbt kan man gå ner i vikt Falmouths Muay Thai Boxing Club

allevo viktminskning Falmouths Muay Thai Boxing Club

Bortsett från de bilar som sätter in stötfångare till stötfångaren in i den provisoriska parkeringen utanför, är den enda indikationen på en mänsklig närvaro i närheten den rytmiska tråden av musik som kommer inifrån. Det är obekvämt på nästan alla sätt, men den här byggnaden är där mästare görs.

Genom en tung trädörr, hänger in i ett upplyst rum med vitkalkade väggar en enda punchbag listlöst från taket, medan framför sig är två rader av elever genomträngda av svett genom ett intensivt träningssession som kallas ‘padblast. ‘

Från ena änden av rummet böjer en lång, tungbyggd man i en svart huva topp med regelbundna intervaller. ‘Växla!’ han skriker och uppmanar dem att dunkla, sparka eller knäda dynorna för att plötsligt släppa ner på golvet och börja göra pressbilder medan deras träningspartners tittar på.

Trettio sekunder senare kommer det igen. ‘Växla!’ och de på golvet hoppar till fötterna och börjar pounda padsna igen, Rage Against the Machine som pumpar ut ur små högtalare som drivs så hårt att basnoterna knappt håller kvar innan de bryts in i digital fuzz.

Detta är SO8 kort för Science of Eight, och det är Cornwalls första och Falmouths enda Muay Thai boxningsklubb.

Mannen i den svarta kepsen, den ringmästare som övervakar sessionen, är Ian Davies, klubbens grundare och instruktör, som tillsammans med assistent Al Beattie är gudfadern till Falmouths thailändska boxningsplats.

Ian började thailändska boxning på 80-talet efter en händelse i sin barndom som lämnade honom väldigt skakad.

‘Jag blev attackerad när jag var en ungare, tillbaka när jag var 11. Jag satte in ett strängslag och det freaked mig verkligen för ett par år. Sedan snubblat jag på Muay Thai och blev genast kär i det med en gång.’

Han flyttade till Falmouth från South Wales 1991, och etablerade Cornwalls första Muay Thai gym kort därefter.

‘Jag’ slutade kämpa precis före flyttningen, och kom precis in i undervisningen. Vi började ganska små i Fit Pit i mitten av staden, då när vi började expandera flyttade vi till squash klubben.

‘Vi kunde se att efterfrågan var där. Människor vill inte bara lära sig thailändska boxning. Jag tycker att de uppskattar graden av kondition som killarna har och vill inte bara sitta på en cykel i gymmet och titta på Jeremy Kyle på tellyen. De vill göra något lite mer involverat. ‘

Engagerade är säkert ordet. Seasoned fighter Andrew Bennett, en av eleverna som deltar i klassen, informerar mig senare om att han pressade sig så hårt under sessionen att han var sjuk. ‘Jag gick verkligen för det,’ säger han med ett flin.

Thai boxning, eller Muay Thai för att ge det sitt riktiga namn, har sitt ursprung i Indo Kina för mer än 1000 år sedan. Det delar vissa likheter med regelbunden boxning, men tillåter sparkar, knän och armbågar slår därmed namnet ‘Science of Eight’, relaterat till de åtta kontaktpunkterna.

Sporten har ett fruktansvärt rykte, men modern thailändsk boxning har övervunnit mycket av sin dåliga press. Dessa dagar är sporten strikt reglerad, med de flesta studenter som deltar för att inte slåss, men att få passa och gå ner i vikt.

Engelska mästaren Ryan Mann, ett av det lilla antalet Ian elever som boxar konkurrenskraftigt, förklarar.

‘Här i Storbritannien använder vi inte armbågar, det är’ mer i Thailand ‘, säger han,’ men det är inte värre än normalt boxning verkligen. Den första sak är säkerhet. På åtta eller nio år har jag bara sett två dåliga skador. ‘

Ian håller med om: ‘Vissa människor är avskedade av orden thailändska boxning eftersom de tycker att det är våldsamt eller farligt’, säger han, ‘men jag säger att 95 procent av de personer som kommer till träningen bara vill komma i form .

‘De måste inte slåss om de inte vill. De tar vad de vill ha ut av det, oavsett om det är gym eller självskydd. Det är upp till dem om de bara vill slå några kuddar eller lära sig konsten. ‘

‘Vi har bara fått en kvinna att lämna oss för att gå med i militären, och på ett intag av 3 200 rekryter för hennes regement kom hon ut som den fittestaste.

‘Jag har också killar som bara har gått med i marinorna och de har blivit komplimangerade på deras träningsnivåer. De hade ingen avsikt att slåss, de ‘är bara här för att träna hårt och få passa.’

Tio minuter med att titta på padblast-sessionen och det är lätt att se attraktionen för dem som vill komma i form. Det är tröttsamt nog att titta på, än mindre delta i men för dem som vill kämpa konkurrenskraftigt, kan träningsreglerna vara brutala .

Ryan och bror Ashley Mann, tillsammans med andra fighters Andrew Bennett, Tony Harrison och Max Wright, har alla representerat SO8 i ringen, och alla deltog i en ny showcase-händelse i Penzance. Ryan hävdar den engelska titeln i sin viktdelning.

‘När du tränar för en kamp, ​​tränar du noga ett par gånger i veckan’, förklarar Tony. Session över, vi står i gymnasiet och kvällens nästa klassfiler. ut ur dörren med varje ny ankomst.

‘Blåsplattan är för ren träning, men då går du kanske in i sparring i en timme. I en ideal värld kommer du att springa på morgonen och spendera lite tid i gymmet. Du gör allt du kan för att ge dig den kanten. ‘

Andrew säger: ‘Du får dig i den tanken där du inte vill tänka att din motståndare tränar hårdare än dig, så du försöker eliminera risken genom att träna så hårt som möjligt.’

‘Om du’ tränar för en kamp, ​​tycker du inte om att du bara kan gå ut och äta pizza eller ha några drinkar, säger Ryan. Det är svårt ibland, och det kan bära dig, men det är värt det.

‘Vi älskar det verkligen’, tillägger Max. ‘Även när vi klagar över hur svårt det är, i slutet känner du dig fantastisk.’

Frågade varför de fortsätter att komma tillbaka, svarar alla fyra fighters i samförstånd, ‘Ian.’

‘Han är bara bäst’, säger Max. ‘Han skapar en bra atmosfär här och det är därför som folk fortsätter att komma tillbaka.’
hur snabbt kan man gå ner i vikt Falmouths Muay Thai Boxing Club