mat för viktnedgång Fasta ett säkert sätt att gå ner i vikt

kolhydratfri kost Fasta ett säkert sätt att gå ner i vikt

Fasta och svält är inte samma sak, även om de som försöker fasta för första gången hävdar att de känner sig samma. Fasta bara berövar kroppen från en daglig tillförsel av färskt bränsle, vilket föranleder att använda de lagrade. Svältet å andra sidan uppstår när kroppen har utnyttjat all den lagrade energin och börjar använda väsentliga vävnader, som till exempel muskler för en energikälla. Noggrann övervakning bör göras för att stoppa den fasta perioden innan svält börjar.

Fastande, samtidigt som det är en utmärkt viktminskning metod, har några obehagliga biverkningar. Dessa inkluderar känslor av hunger, trötthet, illamående, ont och smärta, känslomässiga störningar på grund av obalansen hos vissa kroppshormoner, finnar,
mat för viktnedgång Fasta ett säkert sätt att gå ner i vikt
huvudvärk, yrsel, illamående, allergier, dålig andedräkt och symtom på förkylningar och influensa. Dessa reaktioner är tillfälliga och orsakas av utsläpp av gifter lagrade i fett. Lägre energinivåer kan förväntas under en snabb. Dessa biverkningar avgår så fort normal diet återupptas.

Fasta bör startas och slutas med försiktighet, eftersom plötsliga förändringar i din kost kan förvärra vissa medicinska tillstånd. Du bör gradvis minska mängden kalorier du konsumerar flera dagar innan du börjar snabbt. Tunga livsmedel som rött kött och mejeri bör elimineras först, följt av högfibrer livsmedel som helkorn, nötter och bönor. Dagen före den snabba, bara lätt smältbara maten som klara soppor och bröd bör ätas. Vad du tar under en snabb beror på din kostbehov.

Färsk fruktjuicer, örtte och rena spända soppor tas vanligen in under en snabb. Vatten bör aldrig elimineras under en snabb, eftersom detta kan orsaka farliga vätskor och elektrolyt obalanser som kan leda till kramper,
mat för viktnedgång Fasta ett säkert sätt att gå ner i vikt
arytmier och till och med död. Stor omsorg bör också vidtas vid övergång från fast till vanlig diet. Börja med klara vätskor som soppor eller ansträngda buljong och gradvis gå vidare till tyngre måltider tills din mage kan tolerera en full kost. Var försiktig så att du inte överdriver efter en fasta period eftersom det kan uppväga alla fördelar du fick från att fasta. Övermålning efter en lång period av fasta kan också orsaka tarmproblem som diarré eller förstoppning.

Fastande är inte den perfekta viktminskningsplanen för alla och kan i vissa fall även vara skadliga. Diabetiker och gravida kvinnor borde vara medvetna om att fastande kommer att förorsaka förödelse med deras hälsa och bör inte försökas.