tips gå ner i vikt Farligt att hoppa över insulin för viktminskning

gå ner 3 kilo på en vecka Farligt att hoppa över insulin för viktminskning

Liksom många tonårsflickor var Lee Ann Thill besatt av sitt utseende. En diabetiker, som hon redan lider av bulimi, tvingar sig att kasta upp för att gå ner i vikt.

Därefter hörde hon en dag i ett läger för diabetiska tonåringar rådgivare tugga ut två tjejer för att öva ‘diabulimia’ som inte tog insulin så att de kunde gå ner i vikt, en konsekvens av okontrollerad diabetes.

Vet du inte att du kunde dö om du hoppar över ditt insulin, rådgivaren skällde. Vet du inte att du skulle kunna komma i koma eller skada njurarna eller dina ögon?

‘Jag känner mig väldigt stark att jag hade tagit hand om mig själv, jag kunde ha levt så länge som någon utan diabetes. Jag tror inte att det kommer att hända nu.’

Lee Ann Thill

Men det är inte det som registrerats hos Thill, som har typ 1-diabetes. I stället fokuserade hon på detta: Hoppa över insulin motsvarar viktminskning. För de närmaste 17 åren var diabulimia tvång.

Idag bekymrar hon sig för den långsiktiga skada som kan ha kommit från hennes viktobservation. Vid 25 åren krävdes en blodkärlblödning i ögat. Vid 28, sa läkare att hon hade skadat njurar.

‘Jag är rädd för framtiden’, sade Thill. ‘Jag känner mig väldigt stark att jag hade tagit hand om mig själv, jag kunde ha levt så länge som någon utan diabetes. Jag tror inte att det kommer att hända nu. ‘

Diabulimia praktiseras vanligtvis av tonårsflickor och unga kvinnor, och det kan växa vanligare eftersom hemligheten byts ut på internet bulletin boards för diabetiker och de med ätstörningar.

En expert som har studerat fenomenet uppskattar att 450 000 typ 1 diabetiska kvinnor i USA en tredjedel av totalen har hoppat över eller kortat sitt insulin för att gå ner i vikt och riskerar en koma och en tidig död.

‘Folk som gör detta beteende hamnar med svåra diabetiska komplikationer mycket tidigare’, säger Ann Goebel Fabbri, en klinisk psykolog vid Joslin Diabetes Center i Boston.

American Diabetes Association har länge känt om insulinutsläpp som en taktik för att gå ner i vikt. Människor med denna sjukdom producerar litet eller inget insulin, så de tar dagligen skott av hormonet.

Det skiljer sig från typ 2, formen i samband med fetma och som står för cirka 90 till 95 procent av all diabetes.

Insulin är avgörande för att leverera glukos från blodomloppet till kroppens celler. Utan insulin svälter cellerna även när blodbanan blir belastad med för mycket glukos.

När typ 1-diabetiker hoppar över eller minskar deras insulin riskerar de att falla i koma eller till och med dö. Blindhet, amputationer och njursvikt är några av de långsiktiga komplikationer som kan utvecklas.

för diabulimia inkluderar en förändring i att äta vanligtvis någon som äter mer men ändå förlorar viktminskning och höga blodsockernivåer, säger Goebel Fabbri. Hyppig urinering är en annan signal. När sockerarterna är höga fungerar njurarna övertid för att filtrera det överflödiga glukoset från blodet.

Denna rensning av socker från kroppen genom njurarna liknar någon med bulimi, som binges och sedan rensar, eller kräkningar, sade Anderson.

Studier visar att kvinnor med typ 1-diabetes är dubbelt så sannolikt att utveckla en ätstörning. Ironiskt nog, säger Goebel Fabbri, att god diabeteshantering, som kräver en upptagenhet med mat, räknar kolhydrater och följer en diet, kan leda till att de bildar en ohälsosam förening med mat.

‘Skräck av insulin’

Jacq Allan, 26, i London, är en diabulimic. När hon intervjuades nyligen sa hon att hon inte hade tagit insulininslag i två veckor och tar sällan dem regelbundet. Hon väger 42 pounds mindre än hon gjorde för ett år sedan.

Allan sitter fast mellan två rädslor: tar insulin, vilket kan leda till viktökning och den skada hennes destruktiva tvång gör mot kroppen.

‘Jag’ är rädd för insulin, säger Allan. ‘Varje morgon vaknar jag och tror att jag kanske ska gå till sjukhuset.’

Diagnostiserad med typ 1-diabetes för nästan tre år sedan sa Allan att hon kan känna det konstanta, höga sockerhudet i hennes blod. Hennes sjukdomskänsla, hjärtklappning, muskelkramper, bakterieinfektioner och ryggmärgsmedel är inte de vanliga hälsoproblemen hos en 20-något.

‘Jag är ständigt orolig för att mina ögon ska gå, men de verkar relativt okej för tillfället,’ sa hon. ‘Jag undrar alltid om det här kommer att bli den dag som någon större organ misslyckas. Jag vill ha något att hända för då kanske jag slutar.
tips gå ner i vikt Farligt att hoppa över insulin för viktminskning