träningsprogram viktminskning Facebook-trippelstorlek Los Lunas-webbplats till sex datalagringscenter

gå ner ett kilo i veckan Facebook-trippelstorlek Los Lunas-webbplats till sex datalagringscenter

LOS LUNAS Facebook-chefer tillkännagav tisdag att social media-jätten har bestämt sig för att utöka sitt komplex här och omvandla en landsbygdsmesa till ett hem till ett av världens största datastoragecenter.

Arbetet kommer att innebära totalt sex byggnader, vardera längden på fyra fotbollsplaner, och tillräckligt med konstruktion för att hålla 800 till 1000 arbetstagare om dagen anställd genom 2023.

Det var för ett år sedan när socialmediaföretaget meddelade att det hade valt Los Lunas som en plats för ett av sina sju datacenter med planer på att bygga en eller två byggnader som kunde vara igång i slutet av 2018 med cirka 100 heltid Facebook-arbetare. Fiberoptiska linjen sträcker sig 350 miles i Texas längs staten Department of Transportation korridorer. Med en total byggkostnad på över 1 miljarder dollar är Facebook-projektet det mest tillbringade på en enda plats i New Mexico sedan byggandet av Intel Microchip-bearbetningsanläggningen i Rio Rancho för 37 år sedan, enligt en ekonomisk utvecklingsansvarig.

‘Vi’ skapar ett av de mest energieffektiva datacenterna i världen här i byn Los Lunas, säger KC Timmons, chef för datacenteroperationer för Facebook, vid ett evenemang med valda tjänstemän, företagsledare och media.

Den första datacenterbyggnaden förväntas fungera i slutet av 2018. Men Darren Daskarolis, senior chef för global konstruktion för Facebook, sade att den sexåriga tidslinjen för det expanderade campuset är en spelväxlare för entreprenörer som nu kan lova nya anställningar stadig arbete och karriärutveckling.

‘Med ett sexårigt jobb kan någon komma in som lärling och lämna en utbildad ingenjör,’ sa Daskarolis. ‘Det betyder nya karriärer i New Mexico.’

En av de som arbetade på Facebook-webbplatsen tisdag var Adina Trujillo, en Santa Fe-inhemsk som arbetade som en server på både Denny’s och IHOP i Santa Fe innan han landade ett jobb med Ames Construction, en Utah-baserad underleverantör som gör gradering, utgrävning och Nu fyller hon 17 dollar per timme och hon och hennes pojkvän, även på en byggbesättning, planerar att leta efter ett hus i Los Lunas.

Janelle Schreier Kennard, var en snickare som arbetade på ett jobb vid Valley High School i Albuquerque men blev avskedad när det slutade förra året. Arbetslös i sex månader, tänkte hon på att lämna staten innan han anställdes på Facebook-webbplatsen i februari för 17 dollar per timme.

‘Facebook har varit min oas i öknen,’ sa hon. ‘Jag ifrågasatte min framtid i New Mexico.’

Gary Tonjes, chef för Albuquerque Economic Development, sade att de 1 miljarder dollar som Facebook planerar att spendera skulle vara lika med alla dollar som spenderas på bostads- och kommersiella byggnader i Albuquerque och Rio Rancho under de senaste 10 åren.

Gov. Susana Martinez, en republikan som har ledt avgiften att sänka företagets skattesats i staten, sade att expansionen är ett testament till frukterna av den ansträngningen. Hon sa att göra New Mexico mer konkurrenskraftigt kommer att diversifiera staten, skydda den från ‘den federala regeringens dysfunktion’, den största arbetsgivaren i staten och volatiliteten i boom och byst energisektorn.

‘Vi måste fortsätta att göra vår stat mer konkurrenskraftig’, sa hon.

På samma sätt sade talman av huset Brian Egolf, en Santa Fe-demokrat, att det är uppfriskande att se stora byggkranar när de går söderut från Albuquerque på Interstate 25.

‘Det här är ekonomisk diversifiering i åtgärd,’ sade han.

Facebook: s beslut att lokalisera i New Mexico kom efter att Martinez besökte chefer i Kalifornien och lovade att hjälpa till med ekonomiska incitament, inklusive ett solkraftnät, ett statligt bidrag på 10 miljoner dollar från lagen om ekonomisk utveckling och möjligheten till 3 miljoner dollar i arbetsutbildningspengar om företaget kvalificerar sig.

Ett annat incitament var löftet från byn Los Lunas för upp till 30 miljarder dollar i Industrial Revenue Bonds som säljs i faser för att kompensera kostnaderna för att utveckla 300 hektar tomten.

Obligationerna återbetalas av bolaget med egna intäkter, men innebär också att Facebook, ett av de mest värdefulla börsnoterade bolagen med en marknadsvärde på 517,4 miljarder dollar, inte behöver betala fastighetsskatt på marken eller dess utrustning.

Ändå kunde Los Lunas-tjänstemän inte vara lyckligare och peka på en ökning av bruttoinkomsterna på 65 procent hittills i år, en ökning på cirka 2 miljoner dollar, säger Ralph Mims, chef för ekonomisk utveckling för byn. Mims sa att ökningen tillåter Los Lunas att ge byarbetare en ökningskostnad för första gången på tre år och fylla 16 nya positioner.

Tonjes sa att andra företag specifikt nämnde Facebook-expansionen när de betraktar expansion eller flyttar till staten. ‘De har specifikt citerat Facebooks beslut att investera,’ sa han.

Antalet permanenta jobb efter avslutad konstruktion är fortfarande okänt. Men företagsledare sa att normen är 100 anställda för alla två datacenters byggnader, så det betyder cirka 300 fasta tekniker, elektriker och underhållsarbetare i Los Lunas.

Men operationschef Timmons sa att företaget aldrig har haft sex byggnader på ett ställe, vilket sannolikt innebär behovet av mer på platspersonal samt pågående byggande och underhåll utöver 2023.

Landsby borgmästare Charlie Griego sa att det inte var så länge sedan hans pappa och andra slog får på mesa där Facebook nu hanterar det massiva byggprojektet.
träningsprogram viktminskning Facebook-trippelstorlek Los Lunas-webbplats till sex datalagringscenter