dietmat recept Diet soda kopplade till bredare midjelinjer hos seniorer

viktminskning Diet soda kopplade till bredare midjelinjer hos seniorer

Tisdag 17 mars 2015 (HealthDay News)

Vad mer är, fann studien att ju mer diet soda någon drack, desto mer sannolikt skulle de lägga till sin midja.

‘Vi’ är naiva om vi bara tittar på antalet kalorier i etiketten.

Medan den här studien hittade en koppling mellan förbrukningen av noncaloric soda och en bredare midjeomkrets, var forskningen inte avsedd för att bevisa om drickning av diet soda direkt orsakade viktökning runt mitten.

Under de senaste åren har ett antal studier föreslagit att konstgjord sötad diet soda kan vara förknippad med ett brett utbud av sjukdomar, inklusive hjärtproblem, depression och skadade tänder. Emellertid har en direkt orsak och effektlänk som medförde att kostsoda har varit avskräckande.

Den nya studien syftade till att förstå hur diet soda påverkar midjan över tiden. Forskare tror att fett i kroppens midsektion är särskilt farligt för hälsan.

Forskarna tittade på resultat från en tidigare studie av mer än 700 vita och latinska människor. De var alla 65 år eller äldre när de gick in i studien från 1992 till 1996. Forskare spårade dem i ett genomsnitt på drygt nio år för att se vad som hände när de åldrade. Studien avslutades 2004.

Forskarna fann att midjelinjerna hos människor som aldrig drack dietdrycker ökade med 0,8 tum för längden av studien. Till följd av jämförelsen ökade dosen av abdominala drycker med 1,8 tum under samma tid. Medelstorleken ökade med mer än 3 tum hos dem som konsumerade dryckerna varje dag, enligt studien.

Men detta är inte nödvändigtvis ett fall av diet sodavatten orsakar viktökning, sade Fowler. En möjlighet är att viktökningen förekommer hos människor ‘som hade sett sig öka i vikt under de senaste fem till sju åren och bestämde att de måste göra något åt ​​det’, sa hon. Så folk kan ha vänt sig till diet soda eftersom de ‘hade lagt på pounds, men fortsatte ändå fortsätta att gå ner i vikt på grund av andra kostvanor, inte diet sodavatten.

En annan möjlighet är att människor använder diet sodavatten som en ursäkt för att äta mer eftersom ‘de tycker att de’ är skyddade mot att äta för många kalorier, ‘sa hon.

Det är också möjligt att diet sodavatten kan vara den skyldige. Tidigare forskning har visat att djur blir mer viktiga när de konsumerar artificiella sötningsmedel, och det kan hända även hos människor, sade Fowler.

Sötningsmedel kan öka viktökning genom att störa hur kroppen behandlar socker, vilket gör människor hungrigare, enligt Fowler.

Den amerikanska dryckesföreningen sa i ett uttalande: ‘Det är viktigt att erkänna att denna observationsstudie tittade på en åldrande befolkning de över 65 i början av studien, som redan riskerar viktökning och hjärt-kärlsjukdom och sedan slog slutsatser baserat på föreningar. Men många försöker förlora eller kontrollera deras vikt leta efter sätt att minska kalorier, inklusive med sina dryckesval. ‘

Studien har flera svagheter, säger Connie Diekman, chef för University Nutrition vid Washington University i St. Louis, och tidigare president för Academy of Nutrition and Dietetics.

Den ena är att studien inte hade många deltagare. En annan är att studien bara såg på äldre människor. Och studien är 10 år gammal nu noterade hon.

‘Mycket har förändrats sedan baslinjen för denna studie. Nya sötningsmedel är ut, olika sötningsmedel blandas för att uppnå den söta smaken med minimal sötningsmedel, och rapporter visar att intaget är nere, så alla dessa faktorer kan förändra detta resultat, säger Diekman.

Med tanke på studiens svagheter, säger Diekman, ‘de uppgifter som den ger kan vara mer av’ trevligt att veta ‘sorten än för värde för utövare.’

Vad ska du göra om du är oroad över din midja? Fowler föreslog att du skulle prova att färskt tejp och kaffe, särskilt om du söker koffein och bubblande osödat mineralvatten med fruktjuice om du gillar karbonering. Ett annat alternativ, säger hon, skär ner på diet soda, sa hon.

Diekman varnade för att ‘beteendetsändring av vilken typ som helst är svårt. Det tar tid och det betyder vanligtvis att hitta ett annat hälsosammare beteende som är lika roligt. Det är inte omöjligt att förändra men det tar engagemang.’
dietmat recept Diet soda kopplade till bredare midjelinjer hos seniorer