gå ner i fettprocent Diet soda kan öka risken för demens och stroke

levaxin viktminskning Diet soda kan öka risken för demens och stroke

Uppdraget att trimma linjer med hjälp av konstgjorda sötningsmedel kan vara återfödning, eftersom forskare hittat konstgjorda sötade drycker som diet soda kan öka en person sannolikhet för stroke och demens.

En studie publicerad i American Heart Association Journal Stroke hittade en daglig diet soda sätter en person vid tre gånger risken för demens och stroke jämfört med någon som dricker mindre än en i veckan.

Det är ett annat slag mot diet soda, som har blivit föremål för nyblivna studier. Purdue University, som hittades 2013, hjälper inte oss att gå ner i vikt. En annan studie i 2007 upptäckte de som dricker diet soda är inte mindre utsatta för hjärtsjukdom än de som dricker vanlig soda.

Faktum är att Stroke-studien funnit att dricka sockerhaltiga drycker som soda och fruktjuice, ökar risken för stroke och demens. Forskare varnar för att inte ett samtal att gå köpa söta drycker, vilket Harvard har kopplat till typ 2-diabetes och hjärtsjukdom.

‘Även om vi inte hittade en relation mellan stroke eller demens och konsumtionen av söta drycker, betyder det verkligen inte att de är ett hälsosamt alternativ,
gå ner i fettprocent Diet soda kan öka risken för demens och stroke
‘ förklarade Dr. ‘Vi rekommenderar att människor dricker vatten regelbundet i stället för söt eller artificiellt sötade drycker. ‘

Under sju år studerade forskare tusentals människor över 45 år från området Framingham, Mass., På sina drick- och matvanor. Forskare följde upp ett decennium senare för att se vem som hade haft stroke eller demens. Uppgifterna justerades för ett antal faktorer, inklusive ålder, kön och kaloriintag.

Studien spårade bara trenden mellan artificiella sötningsmedelskonsumenter, demens och stroke, men kunde inte bevisa att drickning av artificiella drycker var orsaken till sjukdomarna.

Pase tillförde den övergripande risken för demens och stroke isn svimrande.

‘Även om någon är tre gånger så sannolikt att utveckla stroke eller demens är det inte på något sätt ett visst öde,’ sa han. ‘I vår studie hade 3% av befolkningen en ny stroke och 5% utvecklad demens,
gå ner i fettprocent Diet soda kan öka risken för demens och stroke
så vi pratar fortfarande om ett fåtal personer som utvecklar stroke eller demens.’