gå ner i vikt program Dieting press i tonåren knutna till mat och viktproblem senare

träna gå ner i vikt Dieting press i tonåren knutna till mat och viktproblem senare

studie tyder på.

Som föräldrar var det också mer sannolikt att vuxna som uppehälle dietingtryck under sina tonåren uppmuntrar sina egna barn att se vad de åt, rapporterar forskare i barnläkemedel, online den 6 mars.

‘Dessa resultat tyder på att ett mönster skapas och skickas från en generation till nästa, säger Berge via e-post.

För undersökningen granskade forskare data från ätundersökningar som 556 deltagare slutförde i skolan när de var 15 år i genomsnitt, samt resultat från online-undersökningar som de slutförde som vuxna 15 år senare.

I de första undersökningarna sa 37 procent av tonåren att de uppmuntrades till kost av sina föräldrar. De var mer benägna att uppleva detta om de var flickor, yngre i ålder, från låginkomsthushåll, överviktiga eller överviktiga eller icke vita.

När deltagarna växte upp, var de som hade blivit fördjupa till diet 25 procent mer sannolikt överviktiga och 37 procent mer benägna att vara överviktiga än de vuxna som inte pressades att gå ner i vikt under tonåren, fann studien.

Medan binge äta var sällsynt var det 72 procent mer sannolikt bland de vuxna som hade pressats till diet som tonåringar.

Som föräldrar var också personer som drogs till kost under ungdomsåren ungefär 50 procent mer benägna att driva sina egna barn till kost och tala med barn om deras vikt.

Familjer med en förälder som pressades till att växa upp var också mer benägna att reta varandra om vikt eller öppet tala om varandras vikt, fann forskare.

Studien var inte ett kontrollerat experiment som utformades för att bevisa huruvida eller hur dietingtrycket under ungdomar skulle kunna omvandlas till vissa beteenden relaterade till mat och vikt vid vuxen ålder.

Utöver sin lilla storlek är en annan begränsning att forskare litade på deltagare att korrekt rapportera om de var överviktiga eller överviktiga. De flesta av deltagarna var också kvinnor. Och det var inte tillräckligt med fäder i studien för att undersöka hur erfarenheterna i ungdomar kan påverka hur de interagerade med sina egna barn om mat och vikt.

‘Många människor, vuxna och tonåringar lika, önskar att äta friskare och uppnå en hälsosammare vikt,’ sade Bauer via e-post. ‘Men att uppnå detta är väldigt svårt när det finns så mycket felaktig information om näring där ute och så mycket tryck för snabba korrigeringar.’

Med tanke på allt detta tryck är det meningsfullt att tonåringar som känner att deras föräldrar vill att de ska gå ner i vikt kan försöka ohälsosamma saker att komma dit som att hoppa över måltider, ta kosttillskott eller förlita sig på extremt lågt kalorieredningar, sade Bauer. Dessa dieter är inte hållbara, och folk blir ofta viktiga istället för att förlora det, vilket gör saken värre.

‘Särskilt då i vårt viktfokuserade samhälle är det väldigt enkelt att fånga sig i ett högt fokus på vikt och ätande, och det är standard att känna sig generad eller skäms om du eller ditt barn inte är den’ idealiska ‘storleken eller formar, ‘sade Bauer.

‘När vi än en gång är’ medvetna om våra övertygelser och beteenden, kan vi med rätt resurser skapa mer stödjande miljöer som fokuserar på hälsa och välbefinnande, snarare än antalet på skalan. ‘.
gå ner i vikt program Dieting press i tonåren knutna till mat och viktproblem senare