hur jag gick ner i vikt Diet och katt diabetes

gå ner i vikt snabbt blogg Diet och katt diabetes

Kära Dr. Fox: Trots att jag vet att du förespråkar att mata husdjur speciellt diabetiker som är hemlagad mat, undrar jag om du anser denna fråga.

Min geriatrisk katt har varit insulinberoende i 5 år. Jag började honom på Fancy Feast Classics, men jag blev skämd över att ändra honom till Hills m / d. I sommar vågade jag tillbaka till Fancy Feast eftersom han gillar det så mycket bättre. Plötsligt sjönk blodsockret som en sten. ovanligt beteende fick mig att gå upp och testa. Överviktiga, stillasittande katter utvecklar typ 2-diabetes, vilket är den insulinresistenta typen som också ses hos människor. En diet med färre kalorier per ounce, mindre fet och färre kolhydrater kommer uppenbarligen att ha mer protein, bara blandningen av ingredienser som katter utvecklats för att äta (fuktiga gnagare eller andra byten). Samma blandning av ingredienser kommer också att hjälpa katterna att gå ner i vikt och reglera deras blodsocker. Hill ‘sm / d diet är formulerad för att få färre kolhydrater och mindre fetthalt än andra kattmatar, men det kan fortfarande ha för många enkla kolhydrater för vissa katter. Fancy Feast Classics fungerade så bra är att ingredienserna också är höga proteiner, låg fetthalt , hög fuktighet och lägre kalori. Det kan vara att din katt inte tolererar majsstärkelsen i m / d, vilket kan höja sin blodsocker mer än typen av kolhydrater i Fancy Feast Classics (den enda som listas är guargummi, vilket är en lös fiber som är känd för att hjälpa till med att reglera blodsockret.) Individuella katter kan bara göra bra med olika ingredienser, och det låter som Fancy Feast håller med din katt, där Hills m / d inte gör det. Du kan försöka fråga din lokala husdjursaffär för en köttfri kvalitetskonserverad kattmat med en liknande högprotein, låg kolhydrat, mediumfettblandning. ‘

du ska göra din egen kattmat, veterinären Lisa Pierson har massor av bra information om matlagning till din katt: Access Cat Food av Lisa A. Det grundläggande receptet kräver 90 procent låg fetthalt och håller kolhydratnivån på mindre än 10 procent. Denna högprotein diet är inte lämplig för katter med njursjukdomar.

Kära Dr. Fox: Jag läste din kolumn om tyska herdehundar och väntar på att spruta tills efter ett år på grund av ett problem med deras benhälsa tror jag. Jag gav artikeln till min dotter, som har en 5 månader gammal räddning tysk herde. Nu läser jag om hur viktigt det är att sprida hundar före den första värmecykeln för att förhindra bröstkörtelcancer.

Vissa veterinärer lämnar nu äggstockarna intakt för att förhindra hormonella brister och obalanser i samband med de negativa konsekvenserna av en fullständig ovariohysterektomi. Detta ämne är kontroversiellt, och det krävs fler kliniska studier och långsiktiga utvärderingar av olika raser och risken att dra fördel av fullständig eller partiell borttagning av reproduktionsorganen. Detta kan motsätta sig djurskyddspolitik för att neutralisera alla djur före adoption, särskilt i områden där det finns för många djur som multiplicerar i samhället och adoptrar kan inte lita på att förhindra att deras djur reproduceras genom att hålla intakta honor som är upprörda när de är i värme.
hur jag gick ner i vikt Diet och katt diabetes