viktminskning piller Dieting gör och inte

gå ner i vikt piller Dieting gör och inte

Omkring 20 gram protein som äts till frukost hjälper dig att kontrollera din aptit hela dagen. Bygg din frukostmjöl runt hälsosamma proteinkällor, som ägg (till exempel två fria ägg med fullkornsskål och en sida av frukt), ekologisk yoghurt (det kan sättas till en smoothie eller njuta av en parfait toppad med granola och färsk frukt), nötsmörssmör (på fullkornsskål eller i havregryn), avokado eller kvällens kyckling.

Tala inte kalorier. Tala istället om fiber.

Kaloriräkning kan bidra till att kontrollera ditt matintag och delstorlekar men det tar inte hänsyn till livsmedelskvaliteten och kan leda till att ditt blodsocker avviker om kalorierna är obalanserade (till exempel för många kolhydrater eller för mycket protein). Fiber på å andra sidan fyller du upp snabbt, vilket minskar mängden mat som tas in.

Eftersom det tar mer tid att smälta en fiberrik måltid än en måltid som är låg i fiber, känner du dig mattad längre. För att starta, hjälper fibrerna att balansera ditt blodsocker, och lösliga fibrer (som de som finns i bönor, frukt, grönsaker och havregryn) kan minska kolesterolnivåerna. De flesta hälsoexperter, inklusive American Heart Association, rekommenderar 35 gram fiber per dag för vuxna.

Do. ät din största måltid till lunch.

Vår livsstil dikterar att vi äter en liten lunch och stor middag. Ju mer du äter till lunch, desto mindre hungrig känner du av eftermiddagen och desto större sannolikhet kommer du att äta mindre portioner. Också, att äta en stor måltid några timmar innan du lägger dig i sängen betyder att kalorierna lagras (som fett) istället för att bränna bort.

Förbered en stor middag, lägg en liten del på din tallrik och packa upp resten för morgondagens lunch. Tänk på alla pengar och kalorier du kommer att spara genom att ta med din egen lunch istället för att äta ute.

Do. svettas. Övning är absolut nödvändigt.

Ingen tid att träna? Intervallträning är svaret. Korta, intensiva aktivitetsbrunnar bränner mer kalorier och fett än längre perioder med mer måttlig aktivitet. Det bästa är att på grund av träningens intensitet kan du drastiskt minska din träningstid. Så mycket för den ursäkten.

Do. Läs en restaurangs näringsinformation.

Vid bara 500 kalorier och 12 gram fett kan Applebees viktklockor Chipotle Lime Chicken få färre kalorier jämfört med andra måltider på menyn, men vi slår vad om att du inte pratade för 5 250 mg om tre dagar s natrium .

Restauranger gör nu sin näringsinformation tillgänglig för konsumenterna. Innan du går ut till lunch eller middag, kolla upp menyn på nätet, granska näringsinformationen noggrant och välj de bästa alternativen före (innan du sitter vid bordet med en grusande mage). Ett annat tips: Änare än att äta hela måltiden vid ett sammanträde, fråga servern att paketera hälften av maten i en hundväska innan den kommer till bordet.

Don t ignorera delstorlekar.

Storlek spelar roll. Om semestern har lämnat dig och ser mindre svelte ut än vad du tycker om, var uppmärksam på hur mycket det är på din tallrik. Din mat kan vara av utmärkt kvalitet, men det finns en sak som ‘för mycket bra. ‘Hur mycket kostar det för mycket?

Kött: En portion kött, fjäderfä eller fisk bör vara din palms storlek. Det är ca 3 oz. Om du fortfarande inte är säker, mäta delen mot ett kort kort.

Korn och stärkelse (bröd, spannmål, pasta, ris, potatis, hirs, quinoa, couscous, bovete och andra spannmål): En servering är en kopp pasta, ris, spannmål eller annat spannmål eller två skivor bröd, självklart. Mät torkad spannmål i en mätbägare innan du placerar den i din skål. Det är förvånande hur ‘liten’ en del visas.

Frukt: Ät upp till tre hela bitar frukt per dag, en halv kopp kokad eller stuvad frukt, såsom äppelmos och inte mer än en fjärdedel torkad frukt per dag.

Grönsaker: Rå grönsaker anses allmänt som ‘fria’ livsmedel som ska ätas generellt. Detsamma gäller kokta grönsaker; Men tänk på två saker: de är kondenserade genom matlagning, så en kopp rå är ungefär lika med en halv kopp kokt, för det andra titta på kalorier och fett från oljor eller såser (eller båda) som används för att förbereda grönsakerna .

Fetter: En matsked olja, fett eller smör ger 11-14 gram fett och ca 100 kalorier. Mät mängden olja som hälls i en panna för matlagning. Bättre än, fyll en oljesprutkapsel med olja och släpp helt smöret på din skål.
viktminskning piller Dieting gör och inte