gå ner i vikt fort den underliga dietten som utformats för att sakta ner åldrandet

ner i vikt snabbt den underliga dietten som utformats för att sakta ner åldrandet

När de flesta väljer en diet, hoppas de att de kan trimma några inches av sina midjelinjer. Kevin Loria, Tech Insider Business Insider

Det finns bevis på att åtminstone en del av det, som drastiskt skär ner kalorierna och äter ett visst sätt fem dagar i månaden, faktiskt kan sänka effekterna av åldrande och göra människor mindre benägna att drabbas av sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar och diabetes.

Medan det mesta av vad vi vet om de långsiktiga effekterna av sådana ätande planer kommer från djurstudier, tror forskare att denna diet som kallas den fastande efterliknande kosten (FMD) kan omvandla kroppen.

Peter Bowes, som deltog i en studie av MKD, förklarar i en berättelse som skrivits för Mosaic att istället för att tänka på det som bara en ‘diet’, forskare som studerar det ‘föredrar att se det som en investering i framtiden. säg starta en regenerativ process som leder till förbättrad hälsa och längre livslängd. Om teorin står kan jag njuta av en lägre risk för cancer, ett förstärkt immunförsvar, förbättrad kognitiv förmåga och liten eller ingen chans att få diabetes. ‘

(Människor släpper också på kosten, men det är mindre viktigt än de andra faktorerna.)

Dietten själv är anmärkningsvärt enkel.

Under fem på varandra följande dagar varje månad begränsar deltagarna drastiskt sitt kaloriintag (därmed ‘fasta efterliknande’) med upp till två tredjedelar. Den första dagen de konsumerar 1 090 kalorier (10% protein, 56% fett, 34% kolhydrater), och för dagar två till fem konsumerar de bara 725 kalorier (9% protein, 44% fett, 47% kolhydrater). De flesta av dessa kolhydrater kom i form av grönsaker.

Det är inte lätt. Bowes skriver att många deltagare upplevde djup huvudvärk och uttorkning. Mentalt säger han att han växlat mellan utmattning och en uppenbar känsla av tydlig sinne.

Men för de återstående 25 dagarna i månaden åt de studerande deltagarna vad de normalt skulle göra.

Forskare har länge varit fascinerad av de hälsofördelar som är förknippade med tillfällig fasta tanken bakom denna diet är att få dessa fördelar utan att behöva göra något ganska så drastiskt.

I studien följde deltagarna regimen i tre månader rakt. Valter Longo, professor i gerontologi och biologisk vetenskap och direktören för USC Longevity Institute, berättade för Bowes att han och de andra forskarna bakom studien tror att de flesta skulle skörda sina fördelar genom att göra kosten tre eller fyra gånger om året.

Och de första fördelarna som rapporterades av studien var ganska anmärkningsvärda. Antalet personer på kosten var endast små 19 men effekterna var signifikanta. Deltagarna upplevde en droppe i ett tillväxthormon som gjorde kroppen mer känslig mot insulin och bättre kunde kontrollera blodsockret. Detta fortsatte efter studien. Viktminskning upprätthölls också.

Forskare har studerat människor som naturligtvis har låga halter av detta tillväxthormon (men som har en form av dvärg) och har funnit att de har chockerande låga cancer- och diabetesproblem, även om de är överviktiga eller överviktiga. Tanken bakom MKD är att sänka halterna av detta hormon hos annars friska människor.

Att sänka samma tillväxthormon hos möss skapade de längsta levande labbmusen i världen, enligt Bowes. Och andra mer omfattande studier på möss relaterade till denna diet visade förändringar som ledde till förbättrad kognitiv prestanda, ett starkare immunförsvar och lägre cancerrisker. Det fanns inga negativa bieffekter.

Mycket mer forskning behövs, särskilt i stora grupper av människor som följs över många år. Utan det är det omöjligt att göra några riktiga slutsatser om hur exakt denna diet påverkar åldrandet.

Men en diet som kan ge hälsofördelar med att fasta medan du fortfarande låter dig äta något och låter dig äta normalt 25 dagar i månaden är ganska spännande. Och den lovande forskningen hittills föreslår att det är värt att studera vidare.

Läs mer om Bowes ‘-upplevelse och det fascinerande sättet forskare upptäckte kosten hos Mosaic.
gå ner i vikt fort den underliga dietten som utformats för att sakta ner åldrandet