gå ner i vikt på en vecka DeQuincy baby i kamp för sitt liv

viktnedgång nyttig mat DeQuincy baby i kamp för sitt liv

Av Britney Glaser bioemailLAKE CHARLES, LA (KPLC) En DeQuincy-baby är i kampen för sitt liv, eftersom han kämpar varje dag mot en sällsynt genetisk störning. 9 månader gammal Maximus Berwick och hans föräldrar är fast beslutna att slå oddsen mot detta potentiellt dödliga tillstånd. Ber Berwick är en heltidsmamma av fyra aktiva unga. Medan hon ler idag har Laci redan mött förödelsen att förlora ett spädbarn en flickvän som heter Audrey, som dog på sjukhuset åtta år sedan. ‘Det hade hänt mycket, men för att hon dog på ett sjukhus var det ingen obduktion, så vi vet verkligen inte dödsorsaken’, säger Laci. Det var inte förrän hennes senaste graviditet med lilla Maximus att Laci fruktade att förlora ett annat barn.Maximus Berwick föddes den 22 maj 2009 och väger in på en liten men till synes hälsosam 5 pund, 5 ounces. Men med varje passande timme började Max temperatur och vikt falla. ‘På tre dagar gammal’, säger Laci, ‘slutade han helt och hållet att äta och han ville inte ta mat. Jag släppte mig från sjukhuset, så de bestämde sig för att sätta honom i NICU vid den tiden.’ Det var det första av flera veckor i intensivvård med Max vitala försämras. När läkare smalade ner vad som eventuellt skulle kunna påverka Max fick hans föräldrar tuffa nyheter. ‘De berättade för oss några av de saker som han potentiellt kan ha är med livet, så du kan förlora ditt barn ikväll, säger Laci. Vid fem dagar gammal kom Max nyfödd screening tillbaka med en ammoniaknivå på 900. Den normala nivån är mellan 0 och 40. Vidare testning visade att Max hade en sällsynt genetisk störning som heter methylmalonic acidemia eller MMA. Max barnläkare, Dr. Rachel Chatters säger, ‘Metylmalonsyra är en brist på ett visst enzym som behövs för metabolism.’ Dr Chatters säger med MMA kroppen kan inte bryta ner vissa proteiner och fetter, vilket leder till en uppbyggnad av syra i kroppen som kan vara dödlig. ‘De tenderar att leva in i 20-talet med mycket speciell vägledning från dietister, läkare och ett starkt engagemang från familj ‘,
gå ner i vikt på en vecka DeQuincy baby i kamp för sitt liv
säger Dr. Chatters.Helping Max levde genom varje dag har blivit Laci och pappa, Trent livsformål.’ Det var värt allt jag fick ge upp ‘, säger Trent,’ och jag skulle inte ändra någonting. ‘Medan Max överlevde idag är det beroende av ett matningsrör, en sh för att kontrollera hjärnblödning och en strikt diet, visade forskning på MMA-möss som behandlades med genterapi att det kunde finnas ett botemedel mot detta tillstånd som ger hopp till föräldrar till MMA-barn. ‘Mitt hopp för honom är att han botas,’ säger Laci, ‘det kan potentiellt betyda att Max skulle kunna dö av ålderdom innan någonting annat och inte behöva kämpa med det här under resten av sitt liv.’ MMA är gått ner från föräldra till barn och om Laci och Trent bestämmer sig för att få en annan bebis, finns det en 1 till 8 chans att barnet också kommer att ärva av störningen. Om du vill gå med på Berwick-uppdraget för att öka medvetenheten om MMA, koppla till Laci på Facebook av. Om du vill motverka de fysiska kostnaderna för att bli gammal, kan regelbunden motion vara ditt bästa alternativ, rapporterar forskare. Lewis En årlig ögonprov är en viktig del av diabetesbehandling, säger experter. En årlig ögonprov är en viktig del av diabetesbehandling, säger experter. Efter den canadiska provinsen Ontario förbjöd mentolcigaretter svarade många rökare genom att försöka sparka vanan, en ny studie hitta. Efter den kanadensiska provinsen Ontario förbjudna mentol cigaretter, svarade många rökare genom att försöka sparka vanan, finner en ny studie.
gå ner i vikt på en vecka DeQuincy baby i kamp för sitt liv