gå ner i vikt utan diet Den västerländska stjärnan

mat för att gå ner i vikt snabbt Den västerländska stjärnan

På lite över ett decennium ökade den fem foten, nio tums Davenport-vikten till 550 kg. När hon blev tyngre och större blev många vardagliga saker omöjliga.

‘Jag kunde inte gå i telefonstångslängden. Att komma i bilen var svår eftersom min mage rörde ratten. Jag kunde inte böja mig för att knyta mina skor,’ sa hon.

Tänk om du äter mindre att du sparar pengar. Hälsosam kost kostar mer. Dr Sara Kirk, en professor vid Dalhousie University School of Health och Human Performance

Efter att ha förlorat 353 lbs. med hjälp av bariatrisk kirurgi, korrekt ätning, motion och stöd från vänner vid veckovis Take Off Pounds Förnuftiga möten är Davenport nu ner till 197 lbs. Hon kan gå fyra kilometer och åka ridning med sin dotter.

‘Hon kan följa med mig,’ sade Davenport. ‘Det driver henne galet.’

Hennes kamp med vikt, men kanske mer extrem än många människors, är verkligen inte unik.

I Atlanten Kanada som i stor del av Nordamerika är fetma endemisk.

Statistikerna Kanada siffror för det senaste året för vilka data finns tillgängliga visar att mer än en tredjedel av de kanadensiska vuxna i Atlanten erkänner att de inte bara är överviktiga men överviktiga.

Även om många av dessa kanadensare är helt friska har fetma kopplats till en större sannolikhet att utveckla många allvarliga hälsoproblem. Dessa inkluderar hjärtattacker, stroke, artrit, vissa cancerformer, diabetes och sömnapné. Och ändå är det relativt litet genom dedikerade medicinska resurser för att hjälpa dessa människor, säger Dr. Arya Sharma, vetenskaplig chef för det kanadensiska fetma nätverket.

‘För de flesta kanadensare kommer du att ha mycket svårigheter att få tillgång till behandling’, säger professor i universiteten i Alberta. ‘Det finns inte mycket acceptans för att behandla fetma (som en kronisk sjukdom) av allmänheten och inte på grund av kostnaden utan på grund av stigmatiseringen.’

Med politiker inte grön belysning offentligt finansierade övervikt behandlingar, är de lidande kvar med begränsade alternativ och högre kostnader.

Även om det är en stor operation som kan involvera en mängd olika procedurer, inklusive en minskning av magsstorleken eller avlägsnande och omdirigering av delar av mag-tarmkanalen, har det visat sig ha stor framgång. Detta har i sin tur hjälpt människor att återhämta sig från diabetes, förbättra kardiovaskulär hälsa och resulterade i att många av dessa patienter njuter av längre och hälsosammare liv.

‘Det är drastiskt. Det är en viktig operation. Men om du tittar på de långsiktiga uppgifterna,
gå ner i vikt utan diet Den västerländska stjärnan
verkar det ha det bästa resultatet för fetma, säger Sharma.

Trots det hopp som bariatrisk kirurgi erbjuder, har landet relativt få kirurger att utföra dessa medicinska förfaranden, enligt fetma-nätverket.

Nova Scotia har de minsta bariatriska kirurgerna för antalet personer som kan dra nytta av dessa förfaranden jämfört med övriga Kanada. Det finns bara en bariatrisk kirurg för varje 1 312 Nova Scotians, vilket gör väntetiden mellan åtta eller nio år, sa Sharma.

I Quebec, som jämförelse, finns en bariatrisk kirurg tillgänglig för varje 90 personer som kvalificerar sig till förfarandet. I Newfoundland och Labrador finns endast en bariatrisk kirurg för varje 390 invånare som kan använda dessa procedurer. I Prince Edward Island erbjuds kirurgin inte, men omfattas av det provinsiella Medicare-programmet.

Inför många årstider leder många kanadensare i stället söderut till Mexiko och betalar egna bariatriska operationer i privata sjukhus.

Kostnaderna är formidabla och uppföljningsvården saknas ofta.

‘Du tittar på någonstans mellan $ 10.000 och $ 15.000 för själva operationen,’ sa Sharma.

Fortfarande finns det betydande kostnader för de kanadensare som väljer att gå ner i vikt genom att gå på bariatric surgery-vägen. Före operationen är dessa patienter ombedda att förlora en betydande mängd av sig själv, vanligtvis med hjälp av måltidsersättningsdrycker som kan kosta upp till $ 2000 per år.

Det finns två andra medicinska behandlingar som anses vara effektiva vid behandling av fetma. Och båda innebär att man tar mediciner för resten av patientlivet.

Orlistat, som säljs under varumärket Xenical, är ett piller som sänker kroppens matsmältning av fett, låter det passera med pallarna och minskar antalet kalorier från fett som en person kan komma åt. Nackdelarna är att det kan orsaka diarré och typiska receptbelopp kostar cirka 205 dollar per månad. Även med en bra vårdplan måste patienten vanligtvis fortfarande betala cirka 37 dollar per månad, eller cirka 440 dollar per år.

Det andra valet är ett hormon som vanligtvis kallas GLT1, vilket undertrycker en personlust.

‘Det är ett hormon så du måste injicera det en gång om dagen,’ sa Sharma. ‘I Kanada skulle det kosta dig 400 dollar i månaden och du skulle behöva göra det för livet.

‘Medicinska planer täcker vanligtvis inte det,’ sa han.

Tufft när det gäller att möta dagliga hungersnäckor, bli av med dåliga vanor och börja äta bra, de som kämpar för att uppnå sin idealvikt och vara friska möter också en extra och ofta ignorerad hinder.
gå ner i vikt utan diet Den västerländska stjärnan