så gick jag ner i vikt Denna typ av grönsaker kan hjälpa dig att gå ner i vikt

mat för viktminskning Denna typ av grönsaker kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Regel nummer ett: alla borde äta frukt och grönsaker, period. De flesta amerikaner äter inte tillräckligt med dem i första hand. Men när det gäller viktminskning specifikt, fann forskare att att äta mer frukt och icke stärkelse grönsaker (som broccoli) gav vuxna en kant när det gäller att hålla bort punden.

Grönsaker och frukt har olika nivåer av fibrer och glykemisk belastning av hur kolhydraterna i olika livsmedel påverkar någon blodsocker. Livsmedel som är höga i fiber är kända för att få folk att känna sig fylligare, och livsmedel med låg glykemisk belastning ger färre blodsockerspikar och eventuellt färre hungerpangar senare. Men forskare var osäkra om sådana livsmedel skiljer sig åt i sin effekt på vikt jämfört med andra typer av frukter och grönsaker, som stärkelserika majs, potatis och ärter.

I en ny studie,
så gick jag ner i vikt Denna typ av grönsaker kan hjälpa dig att gå ner i vikt
publicerad i tidskriften PLOS Medicine, undersökte forskare dietvanor och viktförändringar hos 133 468 män och kvinnor i upp till 24 år. Forskarna fann att att äta mer frukt och flera grönsaker var kopplad till viktminskning under en viss fyraårsperiod. Dessutom äter högfibrer, låga glykemiska matvaror, bröstspisar och broccoli i samband med större viktminskning jämfört med livsmedel med högre glykemiskt index som var lägre i fiber, som morötter. Forskarna noterade viktökning bland personer som ökade sin konsumtion av stärkelse grönsaker som potatis. Att äta mer frukt var förknippad med mer viktminskning än att äta mer grönsaker.

Självrapporterade studier har begränsningar eftersom människor inte alltid kan ge korrekta svar. De spekulerar till exempel att den positiva effekten av frukt och grönsakskonsumtion på vikt kan, som misstänkt,
så gick jag ner i vikt Denna typ av grönsaker kan hjälpa dig att gå ner i vikt
åtminstone delvis bero på att människorna känner sig fylligare och därmed äter färre kalorier.