tips för att gå ner i vikt snabbt den råa matrörelsen till Beverley Hills diet

mat för viktnedgång den råa matrörelsen till Beverley Hills diet

Nytt år betyder en sak för många människor som står på vågorna och önskar att antalet avslöjade var några pund (eller sten) lättare och sedan påbörja den senaste kramdiet (bara för att vara tillbaka på öl och kakor två veckor senare).

Det är en rituell mänsklighet som har praktiserat i årtionden. Faktum mycket längre tillbaka, i början av 1800-talet var poeten Lord Byron den första kända ‘kändis’ besatt av dieting och populariserade en vinäger och vattenkonsolidering för att gå ner i vikt.

När vi alla försöker gå in på ett hälsosammare år, ser vi tillbaka på några av de populära och ibland direkt galna dieterna genom historien (endast för nostalgiändamål: vi föreslår inte att de följer dem).

Fläktar hävdade att grapefrukten innehåller vissa enzymer som, när de ätit före andra livsmedel, hjälpte bränna av fett

1930: grapefruktdieten

Tillbaka på trettiotalet hävdades att grapefrukt innehåller en kemikalie, kallad naringenin, som hjälper till att bränna fett. Traditionellt var tanken att dieters hade en grapefrukt före varje måltid men också sänkt deras totala kaloriintag ner genom att äta mindre socker och kolhydrater och undvika vissa livsmedel som selleri och vitlök.

Grapefrukten innehåller naturligtvis naringenin och andra bra vitaminer. Jeraldine Curran, aka Food Nutritionist, säger: ‘[Grapefruits innehåller] limonoider som fungerar som antioxidanter och främjar bildandet av ett avgiftande enzym. Detta enzym gnider en reaktion i levern som hjälper till att göra giftiga föreningar mer vattenlösliga och tillåter dem att utsöndras från kroppen. ‘

Dieten hade en återuppkomst i Noughties, när Kylie Minogue bekämpade metoden, men forskare drog sin effektivitet och sa att du skulle behöva äta 40 grapefrukter i ett sittande för ‘fettförbränning’ kemikalierna för att få någon verklig inverkan.

Kylie Minogue bekämpade grapefruktdieten

1950: Kålssoppa

Designad för att minska vikten snabbt kom denna populära kram med några allvarliga hälsorisker. Konceptet var att spendera en vecka att äta obegränsade mängder superkalibris hemlagad kålsoppa. På några av kål soppdieten kunde människor äta andra livsmedel en dag i veckan, men det var extremt begränsande.

Dr Fatima Cody Stanford, från fetma medicin och näring avdelning vid Massachusetts General Hospital och Harvard Medical School, säger: ‘Kål soppdieten var populär och effektiv på kort sikt för tyngdförlust eftersom det orsakade betydande kaloribegränsning. Det mesta av vikten förlusten i den initiala perioden är sannolikt vattenvikt, i motsats till fettbutiker. Slutligen blir du hungrig och återvänder tillbaka till din ursprungliga ätplan eftersom din kropp försöker kompensera för livsmedelsgrupper som saknades, särskilt protein. ‘

Kålsoppsdiet fungerar, tillfälligt, genom att skära dagliga kalorier till nära svältnivåer

1960-talet: låg fetthalt

Lågt fett blev synonymt med att vara frisk tillbaka under femtiotalet och 60-talet, när Dr Ancel Keys blev känd för ‘Diet Heart Hypothesis’, som hävdade att mättat fett orsakade hjärtsjukdom. ‘Sedan 1983 publicerades en artikel som grundades på Framinghamstudierna, och påstod att fetma var en oberoende riskfaktor för hjärtsjukdom. År 1984 var diethypotesen bara en hypotes, den blev guldstandarden när det gäller diet, och därför behandlades som det visat sig, säger Jeraldine Curran. I åttiotalet och nittiotalet främjas hälso- och sjukvårdspersonal med låg fetthalt och blev offentlig politik.

‘Snabbspolning fram till 2018 och många vårdpersonal är nu mycket skeptiska till låg fetthalt, särskilt när fetma har ökat snabbt under de senaste 20 åren’, säger Jeraldine Curran.

‘Det finns inga tydliga bevis för att en låg fet diet förhindrar hjärtsjukdom eller främjar viktminskning.’

Många vårdpersonal är nu mycket skeptiska till den låga fettdieten

1970: Atkins diet

Utformad av kardiologen Robert Atkins rekommenderade denna plan att drastiskt skära ut kolhydrater som bröd, pasta och potatis samt nötter, frön, linser och stärkelse grönsaker men dieters kunde äta så mycket fett och protein som de tyckte om, även i livsmedel som bacon, majonnäs och smör, teorin är att utan kolhydrater att brinna, bränner din kropp i stället fett istället, vilket frigör ketoner som du använder för energi. Dieten delad åsikt när den första boken släpptes 1972, och nu finns det nya, mindre drastiska versioner som finns på Atkins webbplats.

Idag anses Atkins fortfarande ganska kontroversiell men enligt Jeraldine Curran var det några positiva resultat.

Hon säger: ‘Tro det eller inte, Atkins hade den rätta tanken att hans kost innehöll hälsosamma fetter tillsammans med att minska mängden stärkelsehaltiga kolhydrater. Det största problemet med den ursprungliga kosten var bristen på grönsaker. Medan du inte behöver ha mycket kött i kosten, god kvalitet kött, smör, ägg och oljor har en roll att spela. ‘

Över hela landet stod folk i biff som en del av Atkins Diet

1980: Beverly Hills diet

Denna fluga förespråkade att äta mycket ananas också för sina uppenbara ‘fettförbränning’ egenskaper när den ursprungliga boken publicerades 1981. Endast frukt fick tillåtas under de första 10 dagarna av planen, varefter protein och kolhydrater måste ätas i separata måltider.

‘Denna diet fungerade på den förutsättningen att du behövde äta mat i en viss ordning, för rätt kombination av mat för att leda till viktminskning’, säger Dr Stanford.

‘Vid denna tidpunkt finns det ingen vetenskaplig studie för att stödja de påståenden som noteras i denna dietregimen. En viktig artikel i JAMA (Journal of American Medical Association) talade om många av de felaktigheter som noterades i den bästsäljande boken om denna diet, som var främst i förhållande till idén om att denna diet föreslog främst frukt med en liten mängd salt.

‘Det finns oro över betydande förlust av vattenvikt, diarré, ökad hjärtfrekvens och muskelsvaghet i samband med denna diets extrema natur. Dessa problem är förmodligen varför denna diet inte längre är populär.’

Du behöver dö 40 grapefrukter i ett sittande för ‘fettförbränning’ kemikalier i ananas för att ha någon verklig inverkan
tips för att gå ner i vikt snabbt den råa matrörelsen till Beverley Hills diet