viktminskning tips Den sanna kostnaden för gastrisk bandförfarande hyped som vikt

gå ner i vikt på en månad Den sanna kostnaden för gastrisk bandförfarande hyped som vikt

Prenumerationer Gå till Prenumerationscenter för att hantera din: My ProfileBarb Litt, 49, bestämde sig för att ha gastrisk bandkirurgi vid en privat klinik i Toronto för två år sedan eftersom hon hade en låg punkt i sitt liv. Hon var deprimerad, arbetslös och desperat att gå ner i vikt. Men i stället för att kasta några få pund, hamnade moderen till två med en skuld på 12 000 dollar som hon inte kunde skaka och sköttsmärta i hennes sida som i sista hand krävde en andra operation på sjukhuset för att ta bort silikonbandet runt hennes mage som skulle minska sin aptit. En ny marknadsundersökning avslöjar att Litts smärtsamma erfarenhet är knappast unik. Kliniken som utförde Litt’s operation, Slimband, erbjuder inte längre förfarandet. Dess tidigare huvudkirurg hade sin licens tillfälligt avbruten av Ontario College of Physicians och Surgeons i april i fjol, efter år av klagomål från kunder. Men finansieringsbolaget kopplat till kliniken Credit Medical är fortfarande upptagen med att samla pengar från kunder som Litt, som tog ut högränta lån för att betala för förfarandet. På grund av de många komplikationerna med mag-band, inklusive erosion, blödning, glidning och blockeringar, måste 2 363 av enheterna kirurgiskt avlägsnas på offentliga sjukhus över Kanada, exklusive Quebec, sedan 2010 enligt det kanadensiska institutet för hälsoinformation. Varje borttagning kostar mellan $ 3 000 och $ 14 000, vilket innebär att skattebetalarna är på kroken för upp till $ 33 miljoner. Lån till $ 16K-operationLite önskar att hon visste allt det tillbaka 2015 när en prickig Slimband-kommersiell fångades hennes öga. ‘Jag trodde att mitt liv skulle förändra dagen jag hade operation.’ Barb Litt ‘Och hon var.’ Oh, det var det bästa jag någonsin gjorde. ‘Hon fick mig alla pumpas upp, säger Litt. ‘Jag trodde att mitt liv skulle förändra dagen jag hade operation.’ Den stora fångsten var kostnaden: nästan $ 16.000. Litt hade inte pengarna. Men Slimband arrangerade snabbt ett lån genom Credit Medical, som lånar pengar till kanadensare för kosmetiska och bariatriska operationer på privata kliniker och delar samma regissör som Slimband, Michael Scot Smith. Det visade sig för dagen kirurgi vid Toronto kliniken med sina systrar. Det tar ungefär en timme att implantera bandet, som placeras runt magen. Barbitt Litt drabbades av komplikationer från magsbandkirurgi (CBC) Efter operationen sade Litt att hon hade mycket litet inlägg på stöd från kliniken. Det fanns inga uppföljningsbesök för att diskutera hennes hälsa eller viktminskning, säger hon.
viktminskning tips Den sanna kostnaden för gastrisk bandförfarande hyped som vikt