gå ner ett kilo i veckan Daryl Mitchell avslöjar ont efter att ha förlorat Worcestershire kaptency till Joe Leach

hur blir man smal snabbt Daryl Mitchell avslöjar ont efter att ha förlorat Worcestershire kaptency till Joe Leach

Daryl Mitchell medger att han har lämnats ‘djupt skadad’ efter att ha blivit avskedigad som Worcestershire-kapten efter sex år med ansvar för laget.

Mitchell kommer att ge plats för Joe Leach, som avslutade säsongen som landets ledande wicket taker i division två i länsmästerskapet med 65 wickets medan han slog nästan 600 körningar.

Direktör för cricket Steve Rhodes sade att förändringen har gjorts för att möjliggöra en ‘nystart’, men i ett öppet brev som publicerades på Twitter uttryckte Mitchell sin besvikelse över beslutet.

Steve Rhodes anser att det var dags för en kaptenskifte

‘Att bli avskedad från min roll som kapten kom som förödande nyheter’, skrev Mitchell, som passerade 10 000 första klassens körningar förra månaden. ‘Det här är verkligen det svåraste jag har haft att göra med i min professionella karriär. Jag är bittert besviken och blev djupt skadad av beslutet.

‘2016 har varit ett svårt år för mig med mycket på min tallrik ute från fältet, dålig form med fladdermusen i början av säsongen och om jag är’ ærlig ‘har jag inte varit min bästa som kapten i vissa delar av året. Jag kände att sakerna hade vridit hörnet, jag avslutade säsongen bra och efter en fräscha upp på vintern såg jag fram emot att leda laget att tävla för troféer år 2017. Tyvärr var det inte så. ‘

Mitchell ledde två gånger Worcestershire till County Championship-kampanjen och till tredje plats i Division Two i 2016-säsongen, som avslutades förra veckan.

Titta på de tre sista wicketsna som Middlesex clinched länsmästerskapet i en spänd final match mot Yorkshire på Lord s

‘En sak som jag verkligen inte är en quitter. Även om jag inte håller med beslutet, respekterar jag det fullt och vet att det har gjorts med de bästa intentionerna för Worcestershire framåt. Ibland behöver du bara ta saker på hakan och flytta på.’

Rhodos sa: ‘Jag har haft kul på att jobba med Mitch i sex år i kaptenens tränare.

‘Vi har gått igenom massor av upp och ner, men jag kände att laget framåt behövde en ny start och inmatning från en annan källa angående kaptenen.

Joe Leach kommer att ta över som kapten på New Road nästa säsong

‘Jag hoppas att Daryl kan fortsätta att spela en nyckelroll som en av våra mest fullbordade och erfarna batsmen.’

Leach, 25, sa: ‘Det är en stor ära att bli kapten och en bra möjlighet att ta på sig en ung förbättringstrupp.

‘Jag hoppas att vi kommer att gå från styrka till styrka som en grupp i de närmaste åren.

‘Jag skulle vilja hyra Daryl som har gjort ett fantastiskt jobb, fick oss två kampanjer och (kvartalsvisa) NatWest T20 Blast-finalen, och jag ser fram emot att jobba med honom som en ledande spelare.’
gå ner ett kilo i veckan Daryl Mitchell avslöjar ont efter att ha förlorat Worcestershire kaptency till Joe Leach