hur går man ner i vikt snabbt De dolda farorna med halsbränna

levaxin viktminskning De dolda farorna med halsbränna

Nästan alla upplever halsbränna eller surt matsmältningsbesvär från tid till annan, men frekventa episoder kan signalera ett mycket allvarligare problem. Här är vad du borde veta, tillsammans med några tips och behandlingar som hjälper till att lindra dina makeers symptom.

Det är uppskattat att mer än 60 miljoner amerikaner upplever halsbränna minst en gång i månaden, med cirka 15 miljoner människor som lider av det dagligen. Om din man plågas av halsbränna två eller flera gånger i veckan och det svarar inte bra till över antacida måste han se en läkare. Frekventa anfall kan innebära att han har gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), som kan irritera och skada fodret i matstrupen, vilket sätter honom i riskzonen för Barrett s esophagus och esophageal cancer om det inte behandlas.

Beroende på frekvensen och svårighetsgraden av hans halsbränna finns det ett antal livsstilsjusteringar som han kan göra som kan hjälpa till att ge lättnad och undvika ett allvarligare problem på vägen. Tänk på följande tips:

Undvik problemmatar: Vissa livsmedel kan utlösa halsbrännsymtom som citrusfrukter, tomater, feta livsmedel, choklad, vitlök, lök, kryddig mat, mint, alkohol, kaffe och läsk. Din man borde hålla en matdagbok för att spåra vilka livsmedel som orsakar honom de flesta problem och undvika dem.

Ät mindre, långsammare och tidigare: Mindre portioner vid måltiden och äta långsammare kan hjälpa till att minska halsbrännsymptom. Han bör också vänta minst tre timmar efter att ha ätit innan han ligger eller lägger sig.

Förlora vikt: Att ha övervikt runt midsektionen sätter trycket på buken, skjuter upp magen och orsakar syra för att säkerhetskopiera sig i matstrupen.

Sluta röka: Rökning kan öka magsyra och försvaga ventilen som förhindrar att syra kommer in i matstrupen.

Sömnhöjd: För att hålla syran nere medan du sover, få din man en kilformad kudde för att ställa upp honom några inches. Om det inte räcker, försök lyfta sängens huvud sex till åtta tum genom att placera block under sängen eller sätt in en kil mellan madrassen och boxfjädern. Kilar är tillgängliga hos apotek och medicinska försörjningsbutiker. Sova på hans vänstra sida kan också hjälpa till att hålla syran nere.

Om livsstilsjusteringar inte löser problemet, eller om antacida (Tums, Rolaids, Maalox, Mylanta eller Alka Seltzer) inte gör tricket, finns det en mängd olika över disk och receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till med kirurgi. Hans läkare kan hjälpa honom att bestämma vilken som är bäst för honom. Behandlingsalternativ inkluderar:

H 2-blockerare: Finns som både över disken och receptstyrkan, minskar dessa läkemedel (Pepcid, Tagamet, Axid och Zantac) hur mycket syra din mage gör men kanske inte är tillräckligt stark för allvarliga symptom.

Protonpumpshämmare (PPI): Om du har frekventa och svåra halsbränna symptom, PPIs är långverkande receptbelagda läkemedel som blockerar syraproduktion och tillåter tid för skadad esofagusvävnad att läka. De inkluderar Nexium, Prevacid, Prilosec, Zegerid, Protonix, Aciphex och Dexilant. Prevacid 24 HR, Prilosec och Zegerid OTC finns också tillgängliga i disken. Men var medveten om att långvarig användning av PPI kan öka risken för osteoporos och kronisk njursjukdom.

Kirurgi: Om läkemedlet inte gör tricket, finns det också kirurgiska ingrepp som kan strama eller stärka den nedre esofagusfinktern så att gastriska vätskor inte kan tvättas upp i matstrupen.
hur går man ner i vikt snabbt De dolda farorna med halsbränna