måste gå ner i vikt De bästa matvarorna för att öka njurfunktionen

snabb viktminskning lchf De bästa matvarorna för att öka njurfunktionen

Relaterade artiklar Lista över begränsade livsmedel för njureproblem Njurvänlig mat Dryck Fördelarna med ingefära till njure Funktion Tranbär Juice Hälsa Fakta

Njurarna är naturliga filter, avlägsnar skadligt avfall från blodet och balanserar kroppens vätskor. I de flesta människor kommer en hälsosam, balanserad diet att hålla njurarna smidigt. Medicinska tillstånd som diabetes och högt blodtryck kan dock äventyra dina njurar ‘hälsa och kräver att du gör kosten förändringar. Att identifiera livsmedel och drycker som bidrar till optimal njurs hälsa kan öka deras funktion, men var noga med att fråga din läkare eller dietist om det bästa regimen för dina specifika behov.

Vätska för njure Funktion Du kan tänka att dricka extra vätskor är en bra för att öka njurfunktionen, men det är inte alltid bättre. National Kidney Foundation (NKF) rekommenderar dig att dricka bara tillräckligt med vätskor för att hålla din urin antingen ljusgul eller färglös. En vanlig rekommendation är 13 koppar dagligen för män och 9 för kvinnor. Även om det låter som mycket innehåller det både friska vätskor som filtrerat vatten och lågmjölk och även vattnet finns naturligt i frukt och grönsaker. Om du redan har njursjukdom , din läkare kommer att råda dig att dricka mycket mindre så att du inte överväger dina njurar.

Tranbärsaft har årtionden länge samband med njurs hälsa, speciellt för att förebygga urinvägsinfektioner, men en granskning av studier under 2012 fann lite bevis för dess faktiska effektivitet. NKF föreslår helt enkelt dricksvatten för att förhindra ackumulering av bakterier som orsakar urinvägsinfektioner.

Frukt och grönsaker i kosten En övergripande hälsosam kost som innehåller gott om frukter och grönsaker är ett smart val för att hålla njurarna i toppnotform. Färska produkter är inte bara höga i vatteninnehåll, men innehåller också kraftfulla näringsämnen som C-vitamin och flavonoider som stöder hälsan hos alla dina organ, inklusive njurarna. Om din läkare rekommenderar en låg kaliumdiet för din njurs hälsa, fokusera på frukter och grönsaker som är signifikant lägre i detta mineral. Dina bästa vegetariska alternativ inkluderar:

röd paprika

Undvik att krydda dina grönsaksrätter med salt- och saltsubstitut och välj i stället för torkade eller färska örter, hackad vitlök eller lök och ett stänk olivolja.

Bland färska frukter har du mycket läckra alternativ till lågt kaliuminnehåll, inklusive: Håll dig till rekommenderade serveringsstorlekar, eftersom för mycket av någon låg kaliummat kan hamna med mycket kalium.

Dietary Changes för att öka njurfunktionen En dietist kan föreslå andra modifieringar av din kost för att öka njurarnas funktion, som att minska ditt totala proteinintag från kött och andra djurfoder. Eftersom njursjukdom ofta är relaterad till högt blodtryck, kan du också behöva övervaka ditt natriumintag, undvika konserverad eller fryst mat till förmån för färskt och undvik bearbetade kött som bacon och korv.

Föreslagna kostförändringar för njursjukdom kan innebära begränsande livsmedel som är höga i mineralfosfor, som ost, mjölk och yoghurt; och protein mat som ostron, sardiner och lever. Rådfråga din vårdgivare för en njursnål kostplan som fungerar för dig. Hon är styrelsecertifierad i holistisk näring och en certifierad mat- och andedepraktiker. Martinac driver en helhetshälsovårdspraxis och har skrivit mycket om näring för olika webbplatser.
måste gå ner i vikt De bästa matvarorna för att öka njurfunktionen