mat för att gå ner i vikt De 5 mest oanvändbara bitarna av råd som alla ger

gå ner i vikt med proteinpulver De 5 mest oanvändbara bitarna av råd som alla ger

Tillbringa fem minuter med någon slumpmässig person och du inser snart att människor är guddöda hemska när man pratar med varandra. Och det är aldrig mer uppenbart än när vi försöker hjälpa någon i kris.

När en vän eller familjemedlem är nere, brukar vi ha några stock svar som låter bra för att vi är ganska säkra på att någon sa dem till oss tidigare eller kanske vi hörde dem i en film. Vi vet att när vi ‘är på mottagaränden av denna generiska rådgivning som det handlar om så bra som ett Windows-felmeddelande, men vi kan inte hjälpa det. Jag menar vad mer ska du säga?

Stick det nära början av några råd, och du kan vända andras onda livslånga kamp till en trivial uppgift som de borde skämmas för att inte behärskas nu. Det är rökningens make, säger ‘Du behöver bara sluta dessa saker!’; det är de kliniskt deprimerade kvinnornas vänner som säger till henne: ‘Du behöver bara snäppa ur det!’, det är killen som säger till sin hjärtbröt vän: ‘Du behöver bara komma över henne! död!’

Bara bara, bara. Tja, du behöver bara ta den här trådborsten och klämma den hela vägen in i ditt rövhål.

Mitt favoritexempel eftersom det är ett samtal som händer tiotusen gånger på denna planet när vi pratar är när någon obese person talar om hur svårt det är att gå ner i vikt och deras tunna vänner hjälper dem att ‘bara’ titta på vad de äter , och ‘bara’ få lite motion. De ‘bara’ behöver vinna det brutala kriget som har uttömt alla uns av sin energi, tid och känslomässig välbefinnande så länge de kan komma ihåg. ‘Och för att vara ärlig, kille , det är så konstigt att du och de andra 1,4 miljarder överviktiga människor på jorden inte har provat det redan. ‘

Det är för att (och du skulle veta det här, Past David, om du kunde dra ditt huvud ur ditt eget rumphål tillräckligt länge för att förstå idén om att universum innehåller varelser som inte är exakt som du) för att bara stanna på deras vikt, även om det är 300 pund över den hälsosamma nivån, måste de framgångsrikt motstå uppmaningen att äta oftare än du gör. Mocking dem för att ha mer fett på kroppen är att mocka en MMA-kämpe för att ha mer blåmärken än du. Du är inte starkare, du lever bara ett annat liv.

Det är därför att fetma fysiskt ändrar hjärnan. De överviktiga äter mer, eftersom de känner uppmaningen mer, de känner det oftare och de känner det mycket starkare (om du vill ha detaljer). Deras muskelvävnad bränner också färre kalorier än din , vilket betyder att varje misslyckande kostar dem dubbelt så mycket. De har vanligtvis fått dessa fettceller i barndomen eller ungdomar, och när du har dem är det fysiskt omöjligt att förlora dem utan kirurgisk dieting kan tillfälligt krympa dem, men hela din fysiologi kommer att fungera för att sätta dem tillbaka som de var.

Jag vet att du inte tror på Past David, för att din moraliska överlägsenhet måste komma ifrån någonstans, så om du vill veta hur det är att vara en fet person som försöker gå ner i vikt, ska du inte äta eller dricka Något för de närmaste 72 timmarna. Visst, det gör du genom en dag. Kanske del av en andra dag. Men snart, kanske 30 eller 40 timmar in, kommer du att förstå hur din makt att ‘bara’ sluta äta kan smashas till murar av kroppens bas uppmanar. Du säger dig själv lögner för att rädda ansiktet. Men här är den obestridda sanning: Jag kunde kedja dig upp i ett rum med ingenting annat än en låda med levande kackerlackor att äta, och någon gång kommer du att äta dem. Din avsky, din självrespekt, din värdighet, allt kommer i slutändan att utplånas av din hungers kraschar tsunami.

Och din dieting obese vän känns så hela tiden.

‘Men jag förlorade 15 pund en sommar bara genom att klippa tillbaka på chips och läsk och gå till jobbet! Jag vet hur det är!’ Ja, förbi David och jag vet hur det är att klättra på Mount Everest eftersom jag har att gå upp två trappsteg till mitt sovrum. Jag kommer att få käften ifrån dig innan du börjar undra högt varför de svarta människorna i ghettot inte bara ‘får jobb, då ställer jag ditt dömda smug i ansiktet och frågar varför du kan ‘t’ bara ‘sluta känna smärtan. Och då kommer jag att känna ärren som sprider sig över mitt eget ansikte, för oh, jag har bara glömt hur tiden reser.

‘När jag gick igenom vad du går igenom, så har det fungerat för mig.’

Återställda missbrukare kan ge goda råd till missbrukare, och ingen annan kan verkligen. Om det inte är dig, svälja ditt fördömda råd och istället utöva gemensam artighet om de inte kan vara alkohol, ta inte med sig alkohol om dem. Om de säger att de ‘är på en diet, drar du inte’ Kom På, du kan ha en skiva! ‘Bullshit. På samma sätt kan du ha bra tips till din sorgande vän om du har varit genom sorgprocessen. annars, var bara ett öra. ‘Och sedan skar jag honom i hälften med sin egen katana. Hur handlade du om ditt första svärdsmord?’

Hur som helst, om du hör ordet ‘bara’ som kommer ut ur munnen, kläm ner dina tänder och tugga av tungan.

Ni vet att jag inte är utsatt för överdrift, men det här rådet är att cancer ruttnar civilisationens vitala organ.

Som någon som ofta är i dålig humör, är den värsta delen att veta att alla kommer att bugga dig om det. De människor som gillar dig kommer att fråga varför; de människor som inte gillar dig kommer att viska till varandra att du är i en av dina humör. ‘ (Obs! Även om du bara är i en av dessa stämningar två gånger om året, får du fortfarande ett rykte för det.) Förutom att du redan känner att din skalle är full av tjurar, har du nu ett ökat tryck på måste gömma det från alla, för att ingen bara kan lämna den ensam.

Och kanske skulle det inte vara så illa om de gjorde något annat än att bara beordra dig att uppmana. Det är vansinnigt klart att dessa människor känner till sina egna dåliga humör att de inte kan vända sina emotionella tillstånd till och från som en strömbrytare (oavsett hur bra din självkontroll är, det finns alltid en viss nivå där du förlorar det). Så vad de verkligen säger är ‘Sluta vara i så dåligt humör runt mig, för det är sånt som jag suger ut mig. ” Ja, jag kanske bara visar min kuk till din mamma! Det skryter mig alltid! ‘

Med andra ord: ‘Du behöver bara uppmana!’ betyder egentligen ‘Du måste göra ett bättre jobb att gömma detta, herr Scowleyface.’

Så istället, kanske försök att säga.

Vissa människor tycker om att prata ut sina problem, och vissa gör det inte. Om du märker att en vän är nere, hej, ge dem en öppning för att prata om det. Men snälla snälla, säg inte det som ‘Varför är du sådan ett dåligt humör?’ eller ‘Berätta för mig vad som händer.’ Se, för att du nu bara frågar dem eller utfärdar ett kommando (‘Du måste rättfärdiga ditt dåliga humör till mig, Frownton Abbey’). Och om de gör det klart att de inte vill prata om det, vänligen respektera det.
mat för att gå ner i vikt De 5 mest oanvändbara bitarna av råd som alla ger