träning viktnedgång De 100 mest inflytelserika människorna på vänster sida

kost för viktminskning De 100 mest inflytelserika människorna på vänster sida

Detta är det tionde året i rad som jag har sammankallat en panel för att sammanställa en lista över de 100 mest inflytelserika människorna på vänster sida.

Tillbaka i 2008 toppade Gordon Brown listan, men av de andra 99 personerna inkluderade 84 av dem inte på 2017-listan.

Det här årets panel bestod av två fientliga Corbynistas, en stolt Blairite och en nationell tidningspolitisk korrespondent. Det svåraste när man bestämmer vem att inkludera ett uteslutande är att definiera vilket ‘inflytande’ egentligen betyder. vara inflytelserika i en kombination av nationell politik, media, på Labour Party och dess ledare.

Sammantaget finns det 26 nya poster i hela listan, ovanpå de 29 som visade sig förra året. Out går Gordon Brown, Angela Eagle, Neil Kinnock, Pat McFadden, Dan Jarvis, Rosie Winterton, Owen Smith, Kexia Dugdale och David Sainsbury, bland andra. Från SNP förlorar vi Alex Salmond och Angus Robertson. Faktum är att SNP endast upptar två kortplatser på den här listan.

Som i listan över 2016 kommer en hel del Corbynistas som Ellie Mae O ‘Hagan, Matt Zarb Cousin, Kanarieens Kerry Anne Mendoza, Matt Turner från Evolve Politics, Faiza Shaheen och Emma Rees från Momentum. Sir Keir Starmer är den högsta nya posten vid nummer tretton. De gröna är representerade av sin co-ledare Caroline Lucas.

Människor tittar alltid på individer på listor så här och sniffar den politiska vinden för att ta reda på om deras hjältar är på väg upp och deras anti-kristus är på väg ner eller till och med ute. Det är litet tvivel om att Jeremy Corbyn och hans anhängare har förankrat sin position och stigit upp i listan. Trettiofem personer på denna lista kan löst beskrivas som Corbynistas, en ökning från 29 i fjol. Det är helt möjligt det nästa året kan det finnas en majoritet av Corbynistas.

En av de högsta stigarna i fjol, den tidigare skuggförsvarssekreteraren Clive Lewis (89 till 15) har sjunkit i år ner till 52. Journalisten Rachel Shabi är den högsta stigaren från 90 till 30, medan den nya statsmanens Stephen Bush stiger 30 platser till 49.

Topp tio ger intressant läsning, och det fanns en hel del debatt om placeringarna på vår panel. Karie Murphy, som driver Leaders kontor kraschar i vid nummer fem, medan Owen Jones åter går in i topp tio på nummer 9, upp från 24 förra året.

Sammantaget är det klart att Jeremy Corbyns anhängare är på väg och rätten till parti är fortfarande i reträtt mycket samma som förra året. Sadiq Khan är den mest troliga källan till problem, men tills han kan visa verklig prestation i London, är det osannolikt att han inte riskerar att störa fartyget.

Så ett år av prestation för Jeremy Corbyn. Om vi ​​kan säga samma år nästa år är det klart att majoriteten av denna lista kommer att vara anhängare till hans något som få skulle ha satsat på för två år sedan.

1. () Jeremy Corbyn

Arbetspartiets ledare

Trots att Arbetspartiet förlorade valet, på något sätt kände det sig inte. Corbyns tuffa grepp om ledarskapet stärktes över natten och festen känner nu att han har förtjänat rätten att slåss mot nästa val på sina egna villkor. Hans ökade kraft exemplifierades av det faktum att han inte behövde ta någon (Owen Smith) av sina gamla motståndare tillbaka i skuggskåpet.

2. (+1) Sadiq Khan

Borgmästare i London

Han kanske inte har en talarplats vid Labour Party-konferensen, men han är den mest kraftfulla valda arbetspolitiken i landet. En söt medieartist, han pratar ett bra spel, men beviset på pudding kommer att vara i solida politiska prestationer Hittills är de knappa. Bostäder är där han verkligen kan göra ett märke, men hittills är juryn av om han kan möta sina ambitiösa husbyggande mål.

3. (+1) John McDonnell

Skuggans kansler

John McDonnell har stor sväng över Corbyn. Vissa säger att han är Corbyns Svengali, även om han är i tävling med vårt nummer 4 för den titeln. Milne och McDonnell sägs vara de som drar Corbyns strängar och han gör inte mycket utan att säga det.

4. (+1) Seumas Milne

Direktör för kommunikationsstrategi

Seumas Milne s grepp om makt kring ledaren har växt enormt under de senaste tolv månaderna. Han har skapat ett kraftfullt medielag som är effektivt för att ransätta mediautseenden och håller intervjuer med intervjuare trodde vara ovänliga till ett minimum.

5. (+22) Karie Murphy

Chefen för ledarens kontor

Såg att vara oljan som smörjer Corbyn-maskinen, är Murphy en av de viktigaste medlemmarna i sin operation. Ledarens kontor sägs vara mycket mer ordentligt organiserat och detta är i stor utsträckning nere till Murphys förmågor.

6. (4) Nicola Sturgeon

Skottlands första minister

Förra året sa vi: ‘Sturgeon s rykte kommer att stå eller falla på resultatet av en andra folkomröstning om folkomröstning. Kommer hon att ha modet att driva på det? ‘Det är nu dagsorden för överskådlig framtid och förlusten av SNP-säten i juni ytterligare skymmer Skottlands första ministers rykte. Har vi redan sett’ toppstorm ‘?
träning viktnedgång De 100 mest inflytelserika människorna på vänster sida