bli smal fort Clemons vinner Cruel Jewel

gå ner i vikt piller Clemons vinner Cruel Jewel

När The Times Gazette började med 1996 Hillsboro High School-examen Johnny Clemons för tre år sedan, hade han precis avslutat med att köra nio maraton på nio på varandra följande dagar som kulminerade med en körning vid Boston Marathon. Nu har han nått en annan milstolpe.

Nyligen vann Clemons Cruel Jewel, en prestigefylld 106 kilometer uthållighet tävling genom bergen i norra Georgien.

Det kvalificerade honom för Hardrock 100, som Clemons beskrev som olympiska spelen i uthållighetskörning, som kommer att ifrågasättas nästa sommar i Colorado-bergen.

Clemons planerade aldrig att vinna Cruel Jewel. Han sa att det bara var hänt.

Jag började jag bara slappna av och bestämde att jag bryr mig inte vilken plats jag kom in, sade Debra och Jerry Wilkins son. fokuserade bara på att hålla min hjärtfrekvens under de första 20 milen och berättade för mig att jag skulle avsluta. Jag tänkte på tider av gymnasiet brottning och skära vikt, om hela mitt förflutna, sätta en fot efter den andra och inte ge upp, be och tacka Gud för att låta mig vara där. Det tog verkligen upp min kropp. Han var ca 30 miles in, Clemons sa att det verkade som om han hade kört länge alls, då om dagslys, efter att strålkastaren var ganska borta gick han över ledaren. Han sa att han slutade 45 till 60 minuter före löpare.

Men inte utan något äventyr under vägen. I mitten av natten sa han att strålkastaren nästan gick ut och gav honom bara en glöd som liknar det som en smart telefon sänder ut och lämnar honom och snubblar över stenar och rötter. Längs spåret sa han att han såg två björnar, två rattlesnakes och ett kopparhuvud gick han nästan på.

Han avslutade tävlingen på 26.5 timmar. När han började loppet vägde han 158 pund. När han var färdig vägde han 139. Till skillnad från de flesta löpare åt han inte under loppet.

Han sa att han på en platt kurs, som att springa från Hillsboro till Aten, kunde avsluta på cirka 16 timmar.

Enligt sin webbplats är Cruel Jewel 100 en 106 mil fotbana djupt inom Chattahoochee National Forest of North Georgia Mountains. Den består av 94 miles av stigar, 12 miles av bergsvägar och 20 hjälpstationer.

din resa från Vogel State Park till Blue Ridge, Ga. och tillbaka, kommer du att uppleva tuffa, och ibland tekniska, enkelspårsspår, ormbunkar och gamla tillväxtpoppelträd, branta stigningar och ännu brantare nedgångar, en historisk stålbro över Toccoa River , Dragon Spine, frodiga gröna lövskogar, stenar,
bli smal fort Clemons vinner Cruel Jewel
rötter och åsar. Och som en bonus har vi kastat 33 000 fot vinst och 33 000 fot förlust bara för att hålla det intressant. tävlingen startade vid middagstid med ett värmekindex på låga 90-talet. Clemons sa att han var den enda starteren utan vandringspoler. Han sa att medan några hade på sig ryggsäckar, började han utan skjorta, och det enda han tog med sig än shorts och skor var en handhållen vattenflaska, visir och en huvudlampa i fickan.

Nu bosatt i Cleveland, Tenn. Med en fru och tre barn, sade Clemons att han alltid älskat att springa. Han sa att så tidigt som sjunde klassen rinner han ibland från sitt hem i Boston till skolan i Hillsboro, sedan springa hem efter skolan och runt Rocky Fork Lake-området.

mamma berättade att jag körde innan jag kunde gå, sa Clemons, som sprang på spår och längdåkning, brottade och spelade golf på HHS. bara aldrig slutat. Den delen av min känsla av syfte i livet. Om jag är frisk och kan fortfarande göra det, varför inte göra det. gymnasiet han sprang på Ohio University, University of Rio Grande och Lee University. Han sa att han spelade tider på 4:01 i milen och 1:49 på 800 meter, och att han var bättre på kortare avstånd. Men efter college var det mycket konkurrenskraftiga möjligheter på dessa avstånd, så han så småningom gick vidare till maraton och bortom.

En hälso-tränare som lär allt om ett hälsosamt liv som sitt yrke, sade Clemons att det var hans näringsprogram som gjorde skillnaden i Cruel Jewel. Han sa att medan de flesta löpare brände upp på kolhydrater, började han äta en hög fet diet långt före tävlingen saker som nötter, avokado, kokosnötolja, smällare och bär. Han sa att han stannade bort från korn, socker och oxiderade oljor.

Clemons sa att när 106 mil rasen var över kände han sig väldigt bra.

förlorade inte någon energi, vilket är ett bevis på att min näring fungerar, sa han. natt mina ben var så stängda och det var lite tufft i ungefär en vecka. De var bara riktigt ömma på grund av all klättring. sa att hans mål på Cruel Jewel var att kvalificera sig för Hardrock 100. Men han har också andra mål. Sedan han blev 40 i februari, är han nu berättigad till mästarspel på kortare sträckor. Ett av hans mål är att bryta 4:10 i milen.

Han kör också med ett landslag som tävlar i möten precis som han gjorde i gymnasiet. I höst kommer hans lag att tävla i Masters Cross Country Nationals i Chattanooga, Tenn.

Dessa dagar sade Clemons att han gör så mycket styrketräning med vikter som han kör. Han sa att han medeltal kör 80 mil per vecka, kanske lite mer ibland, eller kan ta lite tid att springa för att återhämta sig efter en ansträngande händelse.
bli smal fort Clemons vinner Cruel Jewel