gå ner 5 kg på en månad Cleveland kock från Mentor skjuter pounds på Food Network show med video

hur går man snabbt ner i vikt Cleveland kock från Mentor skjuter pounds på Food Network show med video

Mentor infödda Rocco Whalen tar ner en affisch som visar sig på 380 pund. Fahrenheit-kocken, en av 12 kulinariska proffs som visas på matnätverkets ‘Fat Chef’ -serie, har förändrat sitt liv och slutat sin matberoende i fyra månaders kost och motion, där han följdes av kamerorna.

Som kock smakade och Whalen i hans restaurangens kök och förberedde sig och åt riktigt bra mat. Förra sommaren kände han att han hade slagit botten och försökte komma igång med en diet.

‘Maten som jag älskade förstörde mig’, sa han.

På egen hand kunde han förlora 10 pund men kände fortfarande inte kontroll över sitt liv. Men då blev han kontaktad av Food Network.

I september blev Whalen en av 12 kulinariska proffs som följdes av kameror under deras fyra månaders satsning för att övervinna viktproblem. Torsdag.

‘Det är inget som att ta bort din skjorta för ett par miljoner tittare på TV för att motivera mig,’ sa han. ‘Jag stod upp till de här kamerorna eftersom jag är stolt över det arbete jag gör, jag är stolt över min stad , och jag är stolt över Mentor, där jag växte upp. Jag hoppas att de kommer att vara stolta över mig. ‘

Han har blivit uppmanad av Food Network att inte skämma bort överraskningen genom att prata om detaljer och många detaljer om att filma serien, men han är stolt över vad han har åstadkommit och ser det som ett pågående uppdrag. inte en show med en vinnare och förlorare, men en verklighetstyp tittar på processen och hur den varierar bland de 12 personerna.

När han påbörjade sitt mycket offentliga uppdrag att gå ner i vikt, träna sig och förlänga sitt liv, fortsatte Whalen i råttan på sin restaurang, starkt beroende på personal som sous-kocken Matthew Koza och saute cook Dan Principe att fylla i.

Han började göra timmars motion varje dag, plus att resa fram och tillbaka till New York för filmning och på plats arbete i Ohio.

‘När en kock är på linjen, kan han äta mycket kalorier på kort tid,’ sa han och noterade att de är kalorier lätt bortglömda och inte räknade i slutet av dagen.

Som ett exempel, en 1 pund lob av foie gras, sade han, har 3500 kalorier.

‘Jag har nu en romantik med natriumfri fru Dash,’ sa han.

Han hade alltid sagt sig att han inte hade tid att träna, men snart höll han en matdagbok och arbetade flera timmar varje dag med tränaren Brett Hoebel.

‘Han är fortfarande min rumpa, men Brett är den mest inspirerande personen jag någonsin har träffat,’ sade Whalen och noterade att Hoebel tidigare var en av tränarna på ‘The Biggest Loser’.

Hoebel, som en gång kämpade med sina egna viktproblem, närmar sig varje klient på en fysisk, känslomässig och psykologisk nivå, sade Whalen.

Under de första 50 dagarna har Whalen förlorat ett pund om dagen. Han har sedan dess skottat genom flera platåer sedan dess. Uppmuntran kom när hans 159 över 99 blodtryck sjönk till 123 över 70 år och hans läkare avbröt sitt blodtrycksmedicin.

‘Det är en svår och ensam väg, men det kan göras,’ sa han.

Efter mer än 16 veckors dieting och motion, tror Whalen att han aldrig får äta rött kött igen. Och juryn är fortfarande ute om han någonsin kommer att få bröd eller socker, vilket han har blivit van vid att gå ut ur sitt liv.

Han upptäckte tidigt på att pasta och pizza var de svåraste matarna att lägga bakom sig. Han började i mataffären med områdesrestauraren Joey Longo, och Longo förblir en mycket nära vän.

‘Men efter en dag med Brett Hoebel träningsåtgärder var det verkligen det sista som jag tyckte om,’ sa han.

Vid den tredje veckan han drog de pizza och pasta cravings i det förflutna, lärde han sig att för varje 5 pund i vikt kan han lägga till två år i sitt liv. ‘Så jag har redan lagt 21 år i mitt liv och Vad är viktigare, jag känner mig väldigt bra. ‘

Han och hans fru, Alexis (Dankovich, Mentor High Class of 1985), har varit gifta i fyra år och bor i Rocky River. Alexis har förlorat 20 pund under hans diet, sade han.

‘Och hon övar aldrig,’ sa han.

Han går uppför trappan till sitt kontor ovanför Fahrenheit och går snabbt igenom sin dag. Det verkar ibland svårt att komma ihåg att vardagliga uppgifter som att binda sina skor var en utmaning för 85 pund sedan.

Han tyckte att det var svårt att behärska plankar och pull ups, men hans minst favoritövning löper på löpbandet. Men i hans strävan att behålla sin viktminskning och fortsätter att ta bort pounds, övar han fortfarande minst två timmar varje dag och lådor under sin lunchtimme.

‘Jag har ett gym i min källare, och jag har gått med i Cleveland Fitness Revolution.’ Träningsklubben tror jag ger mig det bästa valet för min bok ‘, sa han. ‘De kommer snart att öppna i Mentor.’

Han har lärt sig mycket om portion kontroll och andra aspekter av en hälsosam kost och är glad att dela några hemligheter:

‘Håll fast vid vita proteiner och håll protein till 4 till 6 uns. Dubbel det för gröna grönsaker, särskilt broccoli och asparges.
gå ner 5 kg på en månad Cleveland kock från Mentor skjuter pounds på Food Network show med video